ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Έκαψαν αφίσα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Νότια Κορέα

Έκαψαν αφίσα με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Νότια Κορέα

Με διαδηλώσεις και φωτιά σε αφίσα του Κιμ Γιονγκ Ουν υποδέχτηκαν οι Νοτιοκορεάτες την αποστολή καλλιτεχνών από τη Βόρεια Κορέα ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιονγκτσανγκ.

Πριν από λίγες ημέρες και έπειτα από διαβουλεύσεις που κράτησαν σχεδόν ένα χρόνο η αποφασίστηκε η Βόρεια Κορέα να εκπροσωπηθεί κανονικά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα.

Τη Δευτέρα (22/1) έφτασε στην Πιονγκτσανγκ η πρώτη αντιπροσωπεία Βορειοκορεατών και η υποδοχή τους μόνο μετά Βαΐων και κλάδων δεν ήταν...

 

Συγκεκριμένα, ομάδα καλλιτεχνών με πρώτη και καλύτερη την Hyon Song-wol (διακρίνεται στο κέντρο της φωτογραφίας ακριβώς από πάνω)επισκέφτηκαν τη Νότια Κορέα με στόχο να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τις μουσικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της διοργάνωσης. Την αποστολή υποδέχτηκε επίσημη η Κυβέρνηση της Νότιας Κορέας και ομάδα διοργανωτών, όμως υπήρξαν και σημαντικές αντιδράσεις.

Ομάδα διαδηλωτών φώναξε συνθήματα εις βάρος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ κάποιοι από αυτούς έβαλαν φωτιά σε μία αφίσα του. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και με πυροσβεστήρες προσπάθησε να κατασβέσει τη φωτιά για να μην υπάρξουν πλάνα από το κάψιμο της αφίσας. 

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μία πρώτη αντίδραση των Νοτιοκορεατών που δεν βλέπουν με καλό μάτι τις επαφές της Κυβέρνησης τους με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια.

Photo credits: AP Photo/Ahn Young-joon

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24