ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έκαναν την ανατροπή Σαβτσένκο και Μασό

Aljona Savchenko and Bruno Massot of Germany perform in the pairs free skate figure skating final in the Gangneung Ice Arena at the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Thursday, Feb. 15, 2018. (AP Photo/Julie Jacobson)
Aljona Savchenko and Bruno Massot of Germany perform in the pairs free skate figure skating final in the Gangneung Ice Arena at the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Thursday, Feb. 15, 2018. (AP Photo/Julie Jacobson) AP

Με ένα φανταστικό πρόγραμμα στο ελεύθερο η Αλιόνα Σαβτσένκο και ο Μπρούνο Μασό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο καλλιτεχνικό πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο σύντομο πρόγραμμα η εμφάνισή τους ήταν κατώτερη του αναμενόμενου και ήξεραν πως θα έπρεπε να κάνουν κάτι το εντυπωσιακό στο ελεύθερο για να καταφέρουν να πάρουν ένα μετάλλιο.

Τελικά η Αλιόνα Σαβτσένκο και ο Μπρούνο Μασό τα κατάφεραν και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο.

Μετά από μία εντυπωσιακή εμφάνιση κατάφεραν να πάρουν 159.31 βαθμούς, επίδοση που αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, φτάνοντας έτσι στο σύνολο του 235.90! Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Σαβτσένκο (έχει άλλα δύο χάλκινα), ενώ ο Μασό συνδύασε την πρώτη του συμμετοχή σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με την παρουσία του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αυτή η βαθμολογία του έδωσε την κορυφή αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Γουενγίνγκ Σούι και τον Κόνγκ Χαν. Το ζευγάρι από την Κίνα ενώ ήταν εντυπωσιακό στο σύντομο πρόγραμμα όπου πήρε και την υψηλότερη βαθμολογία, στο ελεύθερο περιορίστηκε στην τρίτη θέση και έχασε έτσι μέσα από τα χέρια του το χρυσό μετάλλιο συγκεντρώνοντας 235.48 βαθμούς.

Τρίτη ήταν η Μέγκαν Ντουχάμελ και ο Έρικ Ράνφορντ από τον Καναδά οι οποίοι συγκέντρωσαν 230.15 βαθμούς και άφησαν εκτός βάθρου την Ταρασόβα και τον Μορόζοβ από την Ρωσία.

Η πρώτη δεκάδα

Έκαναν την ανατροπή Σαβτσένκο και Μασό

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.

Photo credits: AP Photo/Julie Jacobson

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ