ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωση για την Γκάσερ στο Big Air

Anna Gasser, of Austria, jumps during the women's Big Air snowboard final at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Thursday, Feb. 22, 2018. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
Anna Gasser, of Austria, jumps during the women's Big Air snowboard final at the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Thursday, Feb. 22, 2018. (AP Photo/Dmitri Lovetsky) AP

Η Άνα Γκάσερ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο Big Air του σνόουμπορντ των γυναικών και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.

Μία μεγάλη μάχη που κρίθηκε στις λεπτομέρειες είχαμε στο Big Air του σνόουμπορντ των γυναικών. Τρεις αθλήτριες μονομάχησαν μέχρι τέλους για την πρώτη θέση με το χρυσό να κρίνεται στην τελευταία προσπάθεια του αγώνα.

Εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος ήταν η Άνα Γκάσερ, η οποία στο τελευταίο της άλμα κατάφερε να προσπεράσει την Τζέιμι Άντερσον.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Άντερσον ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και με ένα άλμα που βαθμολογήθηκε με 90.00 κατάφερε να πάρει το προβάδισμα έχοντας από κοντά τη Σινότ από τη Νέα Ζηλανδία. Η δεύτερη προσπάθεια της Αμερικανίδας βαθμολογήθηκε με 87.25 και ακύρωσε την τρίτη της προσπάθεια για να ολοκληρώσει τον αγώνα της με 177.25 βαθμούς. Αμέσως μετά τελείωσε τον αγώνα της και η Σινότ φτάνοντας τους 157.50 βαθμούς, ενώ η Ρέιρα Ιουαμπούτσι είχε 147.50.

Έτσι, πριν ξεκινήσει την προσπάθεια της η Άνα Γκάσερ ήξερε ότι για να βρεθεί στα μετάλλια χρειαζόταν ένα άλμα ανάλογο με το δεύτερο της το οποίο βαθμολογήθηκε με 89.00. Τελικά, η αθλήτρια από την Αυστρία έκανε μία εντυπωσιακή προσπάθεια που πήρε 96.00 και συνολικά με 185.00 βαθμούς που συγκέντρωσε κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Δικαίωση για την Γκάσερ στο Big Air

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ.

Photo credits: AP Photo/Dmitri Lovetsky

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ