ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασιλειάδης: "Εικόνα ντροπής στους 'Ζωσιμάδες'"

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών που αφορούν το ταρτάν του στίβου στο ΠΕΑΚΙ Ιωαννίνων, ενώ αναφέρθηκε και στην τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην πόλη των Ιωαννίνων βρίσκεται ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματεία Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, συναντήθηκαν με τους τοπικούς φορείς και συζήτησαν για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής καθώς και για την ανάπλαση, που σχεδιάζει η ΓΓΑ, στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ).

Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους Τύπου ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε τα εξής:

Σχετικά με το ταρτάν στον στίβο του ΠΕΑΚΙ: "Τις επόμενες δεκαπέντε περίπου ημέρες δημοπρατείται το έργο (λόγω της ιδιαιτερότητας των κατασκευών, οι εργασίες αυτές μπορούν να γίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες) και τον επόμενο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θα έχουμε καινούργιο ταρτάν στο Στάδιο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στις 650.000 ευρώ".

Σχετικά με τον χλοοτάπητα: "Δεν είναι ώρα και δεν έχει και νόημα να δούμε ποιος φταίει και τι έγινε. Δεν έχει σημασία να αναλύσουμε τα λάθη, πού ξοδεύτηκαν τα χρήματα, αλλά να μπούμε στην ουσία του προβλήματος. Σαφέστατα η εικόνα που παρουσιάζει ο αγωνιστικός χώρος στο ΠΕΑΚΙ είναι εικόνα ντροπής. Η λύση είναι μια μεγάλη παρέμβαση και όχι μπαλώματα που θα μας δημιουργήσουν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Μαζί με την Super League και τον ΠΑΣ Γιάννινα θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η νέα σεζόν θα βρει το ΠΕΑΚΙ με νέο αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε το θέμα να λυθεί και αν παρ’ ελπίδα κάποιο από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν αναλάβει τις ευθύνες του, τότε θα πρέπει να γίνει σαφές για το ποιος φταίει για την καθυστέρηση. Όπως έχετε δει όλο αυτό το διάστημα δεν έχω μιλήσει. Προσπαθώ οι τόνοι να είναι χαμηλοί στο σύνολο της αθλητικής ζωής της χώρας και να βρίσκουμε λύσεις. Αυτό, η κυβέρνηση μπορεί να σας το εγγυηθεί".

Σχετικά με το αν υπάρχει κοινή πρόταση της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και του ΠΑΣ Γιάννινα για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Σταδίου, για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου με εμπορικές χρήσεις: "Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ δεν έχει κάνει κάποια πρόταση, δεν είναι στις αρμοδιότητές της. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε. Υπάρχει μια θεωρητική συζήτηση εδώ και πάρα πολλά χρόνια για τις εγκαταστάσεις στην περιοχή της Ανατολής αλλά ακόμη είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο. Αν δεν υπάρχει ένα οικονομικά βιώσιμο μοντέλο, δεν υπάρχει περίπτωση να γκρεμίσουμε ένα δημόσιο γήπεδο και να παραλάβουμε γιαπί. Συζητάμε οποιοδήποτε πλάνο μπορεί να βοηθήσει την τοπική αθλητική κοινωνία, τις ομάδες, τις ακαδημίες, τις τοπικές κοινωνίες. Οποιοδήποτε πλάνο μπορεί να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να παραχθεί πλούτος, νέοι κοινωνικοί και οικονομικοί πόλοι μέσα στον αστικό ιστό, αλλά όμως σε οικονομικά βιώσιμα μοντέλα που δεν θα αφαιρούν ούτε χώρους άθλησης, αλλά ούτε και σε μια πενταετία ή δεκαετία από τώρα να μας δημιουργούν ανυπέρβλητα προβλήματα και να μιλάμε για εγκαταστάσεις φαντάσματα, όπως αυτό της Παιανίας. Οι λύσεις θα πρέπει να είναι καθαρές, βιώσιμες , ξεκάθαρες για να μπορούμε να προχωρήσουμε".

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την μεταφορά των μαθητών στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης των παιδιών στα δημοτικά σχολεία: "Το θέμα της μεταφοράς είναι το μεγαλύτερο και είναι λίγο δύσκολο να διευθετηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που έχει βρει τα χρήματα για τους γυμναστές που αναλαμβάνουν την εκμάθηση. Εδώ πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες και οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Μέσα από μία πολύ σκληρή εξοικονόμηση γίνεται μια προσπάθεια να κάνουμε σοβαρές παρεμβάσεις, αλλά χρειάζεται η σύμπραξη και άλλων φορέων, των Δήμων και των Περιφερειών για να μπορέσουμε να στηρίξουμε αυτό το πρόγραμμα και το κυριότερο να το επεκτείνουμε. Σε Δήμους που διαθέτουν τοπικές συγκοινωνίες, το θέμα μπορεί να λυθεί πιο εύκολα".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ