ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρία μετάλλια και παγκόσμιο ρεκόρ στο Mr Olympia οι Έλληνες!

Τρία μετάλλια και παγκόσμιο ρεκόρ στο Mr Olympia οι Έλληνες!

Η ελληνική σημαία βρέθηκε στον υψηλότερο ιστό χάρη σε τρεις Έλληνες αθλητές του powerlifting που έκαναν το μεγάλο ταξίδι για τις ΗΠΑ και συμμετείχαν στη σημαντικότερη διοργάνωση του αθλήματος το Mr Olympia Pro Powerlifting Invitation, στο οποίο μετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές παγκοσμίως. (VIDEOS)

Παντελής Σαπουνάκης, Δημήτρης Ράλλης και Αθανάσιος Λιούρας ξεπέρασαν τις προσδοκίες και έκαναν όλους τους Έλληνες υπερήφανους αφού έδειξαν ότι παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, κατάφεραν να διακριθούν, να πετύχουν υψηλές επιδόσεις και να δείξουν ότι ο Έλληνας έχει δύναμη ψυχής σώματος!

Ο Παντελής Σαπουνάκης ήταν σαρωτικός στην κατηγορία των 125 κιλών αφού στo powerlifting κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με συνολική επίδοση 950 κιλά! Αναλυτικά πέτυχε 350 κιλά στο κάθισμα (squat), 290 κιλά στις πιέσεις πάγκου (benchpress) και 310 κιλά στις άρσεις θανάτου (deadlift). Μάλιστα, ήταν τέτοια η διαφορά από τους υπόλοιπους που ο Χανιώτης γίγαντας χρειάστηκε να κάνει μόνο 310 κιλά deadlift για να πάρει το χρυσό μετάλλιο, ενώ μπορεί να σημειώσει πολύ υψηλότερα νούμερα!

Την πρώτη μέρα αγωνίσθηκε στις πιέσεις πάγκου (single bench press) και με επίδοση 300 κιλά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Το θηρίο από την Κρήτη μετράει ήδη τέσσερα μετάλλια στο Mr Olympia, αφού μετείχε και πέρσι και υπόσχεται νέες διακρίσεις στις επόμενες διοργανώσεις

Η προσπάθεια του Παντελή Σαπουνάκη στη κίνηση deadlift που του εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο

Ο Δημήτρης Ράλλης στην πρώτη του συμμετοχή άφησε τους πάντες με το στόμα ανοικτό! Ο Κερκυραίος αθλητής στην κατηγορία 110 κιλών σήκωσε στις άρσεις θανάτου (single deadlift) 385 κιλά, κατέκτησε εύκολα το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας παράλληλα παγκόσμιο ρεκόρ! Πρόκειται για αθλητή που σε όποια διοργάνωση κι αν λάβει μέρος, απλά δεν χάνει. Είναι πάντα πρώτος και φυσικά το νησί των Φαιάκων μόνο υπερήφανο μπορεί να είναι!

Το παγκόσμιο ρεκόρ με 385 κιλά deadlift από τον Δημήτρη Ράλλη

Τέλος, ο Αθανάσιος Λιούρας που στις αρχές του χρόνου υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης τένοντα στον δικέφαλο του δεξιού του χεριού ήταν συγκινητικός. Ο Ελευσίνιος ήρωας μπορεί να μην μπήκε για λεπτομέρειες στα μετάλλια στα 125 κιλά, ωστόσο σημείωσε την υψηλότερη επίδοση στην κατηγορία του στις άρσεις θανάτου με 340 κιλά, ενώ πέτυχε προσωπικό ρεκόρ στις πιέσεις πάγκου με 210 κίλα. Είναι πασιφανές ότι με πλήρη προετοιμασία ο Λιούρας θα βρεθεί του χρόνου στα μετάλλια πλάι στον φίλο του και συναθλητή του στην ίδια κατηγορία, Παντελή Σαπουνάκη.

Η πετυχημένη προσπάθεια του Λιούρα με 340 κιλά deadlift

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Ελληνικού Σωματείου Δυναμικού Τριάθλου, Ανδρέας Κωλέττης ήταν κριτής στους συγκεκριμένους αγώνες και είναι ο πρώτος Έλληνας που το πετυχαίνει αυτό.

O πρόεδρος του ΕΣΔΤ Ανδρέας Κωλέττης

Το Mr Olympia αποτελεί μία τεράστια διοργάνωση με ναυαρχίδα τους αγώνες bodybuilding και παράλληλα διοργανώνονται αγώνες αρκετών μαχητικών και άλλων αθλημάτων, συγκεντρώνοντας μεγάλους αθλητές. Σε κανένα άθλημα δεν έχει λάβει μέρος άλλος Έλληνας αθλητής εκτός από τον Μιχάλη Κεφαλιανό στο bodybuilding, ο οποίος ωστόσο είχε πάρει την πρόκριση μέσω της IFBB Αυστραλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ