ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρία ελληνικά μετάλλια σε Πολωνία και Ολλανδία

Τρία ελληνικά μετάλλια σε Πολωνία και Ολλανδία

Ασημένια η ελληνική σπάθη στην Βαρσοβία, δύο μετάλλια για τα ελληνικά πεντάλ στην Ολλανδία, σε Παγκόσμια Κύπελλα για άτομα με αναπηρία.

Σαββατοκύριακο μεγάλων διεθνών διακρίσεων για τον ελληνικό αθλητισμό των ατόμων με αναπηρίες. Μετά από το χθεσινό μετάλλιο του Πάνου Τριανταφύλλου, σήμερα η Ελλάδα βρέθηκε ακόμα τρεις φορές στο πόντιουμ των νικητών, σε δύο διαφορετικά αθλήματα και σε δύο διαφορετικές χώρες.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας με αμαξίδιο, που έγινε στην Βαρσοβία, η ελληνική ομάδα σπάθης των ανδρών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδηλασίας δρόμου που διεξήχθη στην Ολλανδία, τόσο το γυναικείο tandem των Ελένη Καλατζή/Ηρώ Μηλάκη όσο και ο Νίκος Παπαγγελής κατέκτησαν την τρίτη θέση.

Ασημένια η σπάθη των ανδρών

Ένα 24ωρο μετά το ασημένιο μετάλλιο του Πάνου Τριανταφύλλου στη σπάθη των ανδρών, τα ελληνικά σπαθιά βρέθηκαν και πάλι στο βάθρο των νικητών. Στο ομαδικό της σπάθης, οι Τριανταφύλλου, Βασίλης Ντούνης και Γεράσιμος Πυλαρινός, κατέκτησαν την δεύτερη θέση, κατακτώντας το τρίτο μετάλλιο για λογαριασμό της ελληνικής ξιφασκίας με αμαξίδιο μέσα στο 2017.

Στα προημιτελικά, η ομάδα του Δημήτρη Κάζαγλη, επικράτησε 45-30 της Ουγγαρίας, ενώ στα ημιτελικά νίκησε 45-44 τη διοργανώτρια Πολωνία. Στον τελικό, παρά την υπερπροσπάθεια, η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 40-30 από την Κίνα κι έτσι πανηγύρισε την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Όσον αφορά στην ομάδα σπάθης των γυναικών, κατέλαβε την 7η θέση.

Χάλκινος ο Παπαγγελής

Το μετάλλιο από έναν μεγάλο διεθνή αγώνα, το οποίο έλειπε από τη συλλογή του Νίκου Παπαγγελή, ήρθε σήμερα στην Ολλανδία. Στο Έμεν, ο πρωταθλητής των Καστελλάνων κατέλαβε την 3η θέση στον αγώνα αντοχής συνολικής απόστασης 71 χιλιομέτρων στην κατηγορία C2.

Ο 18χρονος Παπαγγελής, κάλυψε την απόσταση σε 1 ώρα 45:30, ίδια επίδοση και με τον δεύτερο της κατάταξης, τον Ελβετό Ροζέ Μπολιγκέρ. Στην πρώτη θέση των νικητών βρέθηκε ο Βρετανός Σίμον Πράις με 1 ώρα 45.29.

Εκτός από από χάλκινο μετάλλιο, ο Έλληνας πρωταθλητής πρόσθεσε και 44 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη.

"Δεν μπορω να το πιστεψω... Σημερα ειναι μια απο τις καλυτερες μερες της ζωης μου! Τρίτη θεση στο Παγκοσμιο Κυπελλο Ποδηλασιας στην Ολλανδια! Αποτελεσματα που ηρθε μετα απο σκληρη δουλεια ολο αυτον τον καιρο! Σε ενα αγωνα που τα ειχε ολα! Βροχη,ενταση και πονο! Ενα ονειρο εγινε πραγματικοτητα! Ειμαι παρα πολυ χαρουμενος και ικανοποιημενος που καταφερα να ανεβω στο βαθρο!!! Βεβαια πισω απο αυτην την επιτυχια κρυβεται ο τεραστιος Γιώργος Βαρβεράκης που χωρις αυτον δεν θα ειχα κανει τιποτα! Συνεχιζουμε δυναμικα με στοχο το Παγκοσμιο Πρωταθλημα! Τωρα ξεκινανε ολα", έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb ο Νίκος Παπαγγελής.

Χάλκινο και το γυναικείο tandem των Καλατζή/Μηλάκη

Παρά την ατυχία στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης, αλλά και το... σκασμένο λάστιχο στα τελευταία 40 χιλιόμετρα του αγώνα αντοχής, οι Ελένη Καλατζή/Ηρώ Μηλάκη (πιλότος) βρέθηκαν στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητριών στη διοργάνωση της Ολλανδίας.

Το κορυφαίο γυναικείο tandem κάλυψε την απόσταση σε 1:52:31, όπως και το πλήρωμα από την Πολωνία (Ποντκοσιέλνα) που όμως το φώτο φίνις το έφερε στην δεύτερη θέση. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ιρλανδία με την Κέιτι Τζορτζ Ντανλίβι και επίδοση 1:52:29.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ