ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής

Οικογένειες, παιδιά, σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες. Όλοι μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους και έζησαν μοναδικές στιγμές στην Costa Navarino, αλλά και γενικότερα στην Πύλο το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Navarino Challenge. To Sport24.gr σας μεταφέρει το κλίμα, αλλά και την εμπειρία του από τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητικού τουρισμού.

"O αθλητισμός ενώνει". Μέσα σε τρεις λέξεις αποτυπώνεται όλη η αλήθεια. Το κεντρικό σύνθημα του Navarino Challenge, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία για 7η σερί χρονιά στην Costa Navarino από τις 11-13 Οκτωβρίου, είναι στην πραγματικότητα μία φιλοσοφία ζωής. Για τρεις ημέρες, άνθρωποι από όλες τις πλευρές του πλανήτη, οικογένειες με μικρά και μεγάλα παιδιά, αλλά κι αθλητές παγκόσμιας κλάσης ένωσαν τις δυνάμεις τους και έζησαν μοναδικές και πρωτόγνωρες στιγμές, που θα διηγούνται για πάντα.

Παραπάνω από 2.700 άνθρωποι, από 40 διαφορετικές χώρες, αποφάσισαν να ταξιδέψουν στη Μεσσηνία και πιο συγκεκριμένα την Πύλο για να συμμετέχουν σε κάτι μοναδικό, που όμοιό του δεν υπάρχει, ειδικά στην Ελλάδα. Το να συνδυάζεις διακοπές, διασκέδαση και αθλητισμό είναι ιδιαίτερο και συνάμα ξεχωριστό. Το Sport24.gr είχε την τύχη και τη χαρά να βρεθεί στην Costa Navarino και να δει από κοντά πολύ όμορφες στιγμές, που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει απλόχερα.

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής
ELIASLEFAS.COM

Τζάμπολ από τον hall of famer Νίκο Γκάλη στο τουρνουά μπάσκετ 4on4 by Nutramins

Στην Πύλο και στην Costa Navarino βρέθηκαν σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες, με πρώτο και καλύτερο τον Νίκο Γκάλη. Ο σπουδαίος Hall of Famer ήταν ο μεγάλος πρεσβευτής του εφετινού event, πραγματοποιώντας, μάλιστα, και το τζάμπολ στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης. Ή μάλλον, όπως μας διόρθωσε σωστά ο σπουδαίος αθλητής του στίβου, Περικλής Ιακωβάκης, πλέον δεν είναι διοργάνωση, αλλά θεσμός. "Το μεγάλο μυστικό είναι πως υπάρχει καθημερινή επαφή των αθλητών με τον κόσμο που έχει έρθει στο Navarino Challenge. Είμαστε μαζί στο πρωινό, στο μεσημεριανό, στο βραδινό, ανταλλάζουμε απόψεις και είμαστε μία μεγάλη παρέα. Ουσιαστικά, οι περισσότεροι είναι φίλοι μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιακωβάκης στη συζήτηση που είχε με το Sport24.gr.

H ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΛΗ

Ο τρόπος που τον κοιτούσαν τα μικρά παιδιά προκαλούσε ρίγη συγκίνησης, ενώ οι γονείς δεν έπαψαν να ζητούν αυτόγραφα και φωτογραφίες, αφού είχαν μπροστά τους τον ήρωα των παιδικών χρόνων του. Ο Νίκος Γκάλης δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν και έκανε όλους να νιώσουν ευπρόσδεκτοι με τη ζεστασιά του. Ωστόσο, τρακ που συναντούσαν τον Γκάλη δεν είχαν μόνο ο απλός κόσμος, αλλά κι αθλητές όπως ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, όπως παραδέχθηκε στο Sport24.gr:

"Είμαι 40 χρονών, Θεσσαλονικιός και Αρειανός. Μεγάλωσα στα χρόνια που ο Γκάλης και ο Άρης μεγαλουργούσαν στο ελληνικό μπάσκετ. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρός, πήγαινα στην αλάνα και έλεγα πως ήμουν ο Γκάλης ή ο Γιαννάκης. Για εμένα, δεν είναι απλά τιμή που τον γνωρίζω. Είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που όταν του μιλάω, έχω τρακ. Διότι, έχω την εικόνα του και σκέφτομαι 'τι την έκανε την μπάλα ο θεός';

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής

Ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης του Τάε Κβον Ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης με τον δημοσιογράφο του Sport24.gr, Ηλία Καλλονά

Παράλληλα, την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, όπου έλαβε χώρα το πρωτάθλημα 4on4, έδωσαν το παρών κι ο παλαίμαχος φόργουορντ της Ρεάλ, Τζο Αρλάουκας, καθώς και ο Σπύρος Γιαννιώτης που έκανε όλη την Ελλάδα να κλάψει το 2016 με το ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα ενός κλειστού γυμναστηρίου, βρίσκονταν την ίδια στιγμή τέσσερις τεράστιοι αθλητές που έδιναν άλλη λάμψη με την απλότητα και τη φινέτσα τους.

(ΠΡΩΤ)ΑΘΛΗΤΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Ωστόσο, πέρα από τους αγώνες, υπήρχαν και μαθήματα για όλους όσοι ήθελαν να μάθουν ένα άθλημα. Τάε κβον ντο, πυγμαχία, kick boxing, ποδηλατάδαbyHSBC, crossfit, τένις, μπάσκετ, pilates, golfclinicbyQatarAirways, καράτε, baby swimming, beach volleybySamsung, beachathlon, αναρρίχηση, group cycling, beach yogabyMessinianSpa, high intensity training, bocciabySamsung. Απ' όλα είχε ο μπαξές. Μάλιστα, η συμμετοχή και το ενδιαφέρον ήταν τεράστιο για όλα τα σπορ, ειδικά από νεαρά παιδιά και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που το έβλεπαν ως μία τεράστια ευκαιρία να μάθουν κάτι καινούργιο, που θα τους μείνει αξέχαστο.

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής
ELIASLEFAS.COM

Από τις προπονήσεις του F45 The Pearl & του FitnessArt

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής
ELIASLEFAS.COM

Μαθήματα golf clinic by Qatar Airways δίπλα στους κορυφαίους

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής

Μεγάλες μάχες στο beach volley by Samsung

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής

Μαθήματα kick boxing από τον πρωταθλητή, Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Αθλητές όπως ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Τζο Αρλάουκας, ο Περικλής Ιακωβάκης, ο θρύλος του Μαραθωνίου, Ντιν Καρνάζης, μάς έδειξαν πως να γίνουμε (πρωτ)αθλητές, έστω και για μία ημέρα. Χωρίς καμία "αναστολή", οι κορυφαίοι στο είδος τους μας μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις τους, αποδεικνύοντας γι' ακόμα μία φορά πόσο απλοί και σπουδαίοι είναι. Προσωπικά, συμμετείχαμε στο μάθημα του πρωταθλητή του kick boxing Αλέξανδρου Νικολαϊδη, ο οποίος είχε έναν μοναδικό και παράλληλα υπέροχο τρόπο να σου μεταφέρει τις εμπειρίες του από το κορυφαίο επίπεδο. Γι' αυτό το λόγο, αισθανόσουν ξαφνικά σαν τον καλύτερο kick boxer όλων των εποχών.

ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ

Επίσης, όταν έχεις κοντά σου ένα τόσο υπέροχο λιμανάκι, όπως αυτό της Πύλου, με την υπέροχη πλατεία και τα ξεχωριστά μαγαζιά για φαγητό και καφέ, είναι αδύνατον να μην εκμεταλλευθείς την ευκαιρία, διοργανώνοντας έναν αγώνα ανοιχτής θάλασσας. Ειδικά, όταν το παρών δίνουν αθλητές όπως ο αργυρός Ολυμπιονίκης, Σπύρος Γιαννιώτης και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Κέλλυ Αραούζου.

Με την αύρα τους, οι δύο σπουδαίοι αθλητές μάς παρέσυραν και συμμετείχαμε σε έναν μοναδικό αγώνα. Πορτοκαλί σωσίβια κατέκλυσαν όλο το λιμανάκι, με τους συμμετέχοντες να είναι ταλαντούχοι αθλητές, μικροί και μεγάλοι φαν της κολύμβησης, καθώς και ηλικιωμένοι με τεράστια διάθεση και "τρέλα" να ζήσουν μία τρομερή εμπειρία. Το λιμανάκι γέμισε κόσμο από πολύ νωρίς το πρωί και το θέαμα είναι κάτι παραπάνω από μοναδικό. Μοναδικές εικόνες που αποδεικνύουν το μεγαλείο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα του Navarino Challenge.

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής
ELIASLEFAS.COM

Κολύμβηση open water by Vikos στον όρμο του Ναυαρίνο

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση του αγωνίσματος, ο Σπύρος Γιαννιώτης μαζί με τον ραδιοφωνικό παραγωγό του Sport24 Radio 103,3, Γιώργο Θαναηλάκη, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην αναπαλαιωμένη πατρική οικία του Ολυμπιονίκη, Κωστή Τσικλητήρα. Μία οικία που, κατά την είσοδό σου, αισθάνεσαι μία συγκίνηση και ένα δέος για αυτόν τον μεγάλο αθλητή. Ειδικά, όταν στον ίδιο χώρο βρίσκεται ο επίσης σπουδαίος, Σπύρος Γιαννιώτης.

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής

Ο δημοσιογράφος του Sport24 Radio, Γιώργος Θαναηλάκης στην οικία του Τσικλητήρα παρουσία του Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ

Το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε το γκαλά του Navarino Challenge, όπου έδωσε το παρών ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βραβεύοντας, μάλιστα, τον Νίκο Γκάλη για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Σε μία γεμάτη αίθουσα από αθλητές, πρωταθλητές και απλό κόσμο, ο Gangster γνώρισε την αποθέωση για όλα όσα έχει προσφέρει στην Ελλάδα. Μία βραδιά τιμής για έναν πραγματικά κορυφαίο.

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής
ELIASLEFAS.COM


Από αριστερά:Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, κα.Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλουεκ μέρους της ΤΕΜΕΣ, Νίκος Γκάλης,Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης,κα.Τερέζα ΣίσελCountry Manager Greece & Cyprus τηςQatar Airways

"Θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ κόντρα στον Νίκο Γκάλη, καθώς δεν τα κατάφερα επειδή βρισκόταν στη δύση της καριέρας του όταν αγωνιζόμουν στη Ρεάλ. Προφανώς, είναι τεράστια τιμή για όλους να βρίσκεται ο Γκάλης εδώ και ανυπομονώ να κάνουμε περισσότερα πράγματα μαζί αυτές τις ημέρες. Η παρουσία του Γκάλη κάνει τη διοργάνωση ακόμα πιο ξεχωριστή", μας αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της υπέροχης βραδιάς ο Τζο Αρλάουκας.

ΜΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΤΣΙΑ

Ωστόσο, μία από τις πιο συγκινητικές εικόνες του τριημέρου ήταν η παρουσία δεκάδων παιδιών στο μάθημα boccia που έκανε ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, μαζί με την Αναστασία Πυργιώτη. Οι μικροί φίλοι του αθλητισμού κοιτούσαν με θαυμασμό των Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή να τους εξηγεί τον τρόπο που παίζεται το συγκεκριμένο άθλημα, ενώ είχαν και τη δυνατότητα να παίξουν μαζί του. Υπέροχες στιγμές που θα τους μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη.

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής

Το γήπεδο μπάσκετ της Costa Navarino πλημμυρισμένο από δεκάδες παιδιά στο μάθημα boccia by Samsung

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής

Παρών κι ο δημοσιογράφος του Sport24 Radio, Γιώργος Θαναηλάκης μαζί με τον Παραολυμπιονίκη, Γρηγόρη Πολυχρονίδη

ΕΝΑΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Η τελευταία ημέρα της διοργάνωσης άφησε μία γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά επειδή γι' ακόμα μία φορά η συμμετοχή στον Ford Go Further Ημιμαραθώνιο, τον αγώνα των 10χλμ.byPlantBox, καθώς και σε εκείνον των 5χλμ.bySamsung ήταν τεράστια, αλλά και πικρή διότι ένα υπέροχο τριήμερο, με μοναδικές εμπειρίες, θα ολοκληρωνόταν και θα χρειαζόταν να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι το επόμενο. Ωστόσο, όπως γίνεται συνήθως, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Το θέμα είναι πώς τελειώνουν και τι συναισθήματα σού αφήνουν. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση μόνο όμορφες στιγμές έχεις να θυμάσαι μέχρι την επόμενη φορά.

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής


Ο υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης με το μετάλλιο της διοργάνωσης από φύκι της PHEE

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η παρουσία του σπουδαίου Ντιν Καρνάζη έδωσε μία ξεχωριστή νότα στους αγώνες. Ο θρύλος του Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου γιγαντώνεται διαρκώς, χαρίζοντάς μας τρομερά ντοκιμαντέρ, όπως το "Road To Sparta", αλλά και αγώνες όπως ο Ημιμαραθώνιος του Navarino Challenge. Εκατοντάδες συμμετέχοντες δημιούργησαν μία τεράστια "θάλασσα" από μπλε και ροζ μπλουζάκια, δίνοντας μία μοναδική εικόνα.

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής

5χλμbySamsung

Ο πρωταθλητής του kick boxing, Αλέξανδρος Νικολαϊδης ήταν ο μεγάλος νικητής του Ford Go Further Ημιμαραθωνίου, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον Ντιν Καρνάζη κατά την παραλαβή του μεταλλίου του. Μάλιστα, το Navarino Challenge είναι η πρώτη διοργάνωση παγκοσμίως που πρόσφερε σε όλους τους συμμετέχοντες μετάλλιο από φύκι. Από την πλευρά του, ο Νικολαΐδης ξεκαθάρισε πως η πρώτη θέση έχει μικρή σημασία μπροστά στην εμπειρία του Navarino Challenge. Διότι, πολύ απλά, το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής.

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής
ELIASLEFAS.COM

Η διοργάνωση ήταν η πρώτη που πρόσφερε σε κάθε συμμετέχοντα μια ελιά από την PlantBox

Το Navarino Challenge είναι μία πρό(σ)κληση ζωής
ELIASLEFAS.COM

Ο πρωταθλητής του kickboxing, Αλέξανδρος Νικολαΐδης τρέχει τον Ford Go Further Ημιμαραθώνιο στη Βοϊδοκοιλιά

Photo Credits: Navarino Challenge

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ