ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Authentic Big Blue και η Αμοργός "μάγεψαν" όλο τον κόσμο!

Το Authentic Big Blue και η Αμοργός "μάγεψαν" όλο τον κόσμο!

Το πρώτο Authentic Big Blue πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με τους ξένους αθλητές να φεύγουνε μαγεμένοι από την ομορφιά της Αμοργού και όλοι να δίνουν ραντεβού για του χρόνου. (VIDEOS)

Μία εβδομάδα γεμάτη καταδύσεις ολοκληρώθηκε στην Αμοργό με το Authentic Big Blue να κερδίζει το στοίχημα και να είναι δεδομένο ότι ξεκίνησε μία διοργάνωση που θα γίνει θεσμός μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σπουδαίοι αθλητές από το εξωτερικό και οι κορυφαίοι Έλληνες βρέθηκαν για περίπου 10 ημέρες στο υπέροχο νησί των Κυκλάδων και συμμετείχαν σε έναν αγώνα διαφήμιση για τη χώρα μας.

Επιδόσεις εντυπωσιακές παρά το γεγονός ότι τα ρεύματα και το Βοριαδάκι έπαιζαν το δικό τους παιχνίδι, κάτι όμως που έπαιξε μικρό ρόλο. Στους άνδρες ο σπουδαίος Μιγκέλ Λοθάνο, κάτοχος της δεύτερης καλύτερης επίδοσης στον κόσμο και ο Ιταλός Ομάρ Λεούτσι ήταν εκείνοι που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, ενώ στις γυναίκες η τριάδα των Ζάρκοβα, Χάλογουλε και Σάμερ δεν άλλαζε σχεδόν με τίποτα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα

Σταθερά βάρη
Γυναίκες Πόντοι
1. Νατάλια Ζάρκοβα Ουκρανία 85
2. Κέρι Χάλογουελ ΗΠΑ 67
3. Μάντι Σάμερ ΗΠΑ 55
Άνδρες Πόντοι
1. Ομάρ Λεούτσι Ιταλία 100
2. Χρήστος Παπαδόπουλος Ελλάδα 86
3. Γιάννης Γιαγκίνης Ελλάδα 80
3. Μιγκέλ Λοθάνο Ισπανία 80
Σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα
Γυναίκες Πόντοι
1. Νατάλια Ζάρκοβα Ουκρανία 50
2. Κέρι Χάλογουελ ΗΠΑ 41
3. Μάντι Σάμερ ΗΠΑ 30
Άνδρες Πόντοι
1. Ομάρ Λεούτσι Ιταλία 70
1. Μιγκέλ Λοθάνο Ισπανία 70
3. Γιάννης Κοθωνίδης Ελλάδα 66
Ελεύθερη βύθιση
Γυναίκες Πόντοι
1. Νατάλια Ζάρκοβα Ουκρανία 70
2. Κέρι Χάλογουελ ΗΠΑ 65
3. Μάντι Σάμερ ΗΠΑ 50
Άνδρες Πόντοι
1. Μιγκέλ Λοθάνο Ισπανία 100
2. Αλέξανδρος Κούκος Ελλάδα 81
3. Ομάρ Λεούτσι Ιταλία 80
Το Authentic Big Blue και η Αμοργός "μάγεψαν" όλο τον κόσμο!

ΈΦΥΓΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσαν οι δύο σπουδαίοι αθλητές ο Μιγκέλ Λοθάνο και Νατάλια Ζάρκοβα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. "Ήταν εκπληκτικά στην Αμοργό. Όλα είναι όμορφα. Απόλαυσα τον κόσμο ο οποίος ήταν ευγενικός και έδειξε ενδιαφέρον για αυτό που κάνουμε. Είναι παντού καθαρά και το φαγητό είναι εξαιρετικό. Το νερό είναι διάφανο και πεντακάθαρο, η θάλασσα έχει φανταστικά χρώματα. Απόλαυσα πραγματικά το χρόνο που πέρασα στην Αμοργό όσο και το αγωνιστικό κομμάτι" τόνισε αρχικά ο Ισπανός καταδύτης.

Στη συνέχεια σε ερώτηση που του έγινε για το εάν του θύμισε την ταινία τα όσα έζησε εκεί απάντησε: "Ο αγώνας διεξάγεται σε μέρη όπου έχουν γυριστεί σκηνές από την ταινία. Πήγαμε στην Αγία Άννα, στα Κατάπολα και μας ήρθαν στο μυαλό σκηνές από την ταινία. Ήρθαν συντελεστές της ταινίας. Αισθανόμαστε σαν να είμαστε μέλος της ταινίας".

Τέλος σε ερώτηση που του έγινε για το εάν θα ερχόταν να αγωνιστεί και του χρόνου στη διοργάνωση είπε: "Θα είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος να έρθω εάν με καλέσετε. Θα είναι χαρά μου να συμμετάσχω στη διοργάνωση και πιθανότατα να πάμε ακόμα πιο βαθιά".

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις και της Νατάλια Ζάρκοβα. "Ήταν ένας φανταστικός αγώνας και είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Κάτι ωραίο που υπάρχει σχετικά με τον αγώνα είναι το γεγονός ότι όλοι εδώ γνωρίζουν για αυτόν. Αισθάνεσαι μέρος του νησιού. Βλέπεις όλους να φορούν μπλουζάκια με τον αγώνα. Είμαι χαρούμενη που υπάρχει τέτοια προβολή και δεν αισθανόμαστε σαν να είμαστε κάποιοι περίεργοι άνθρωποι που καταδύονται στη θάλασσα. Θεωρώ ότι αγώνες σαν και αυτόν βοηθούν στο να διαδοθεί το άθλημα μας. Χαίρομαι που ξεκίνησε και σας εύχομαι να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με την ίδια επιτυχία και να μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο" ήταν το αρχικό της σχόλιο.

Σε ερώτηση για το τι ξεχωρίζει από την Αμοργό είπε: "Είναι δύσκολο να διαλέξω κάτι γιατί όλα είναι εντυπωσιακά. Θα μπορούσα να πω τον αέρα. Πολλοί μου έλεγαν ότι θα είναι διαφορετικά επειδή έχει τελειώσει το καλοκαίρι, όμως και τώρα ο αέρας είναι αναζωογονητικός. Όλα τα άλλα είναι όπως το περιμέναμε. Αυτές οι κλασικές εικόνες που μπορείς να δεις στο ίντερνερ και σε καρτ ποστάλ. Μπλε πόρτες και παράθυρα, λευκά σπίτια, είναι πραγματικά σαν παραμύθι. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω. Σίγουρα είναι ένα ωραίο συναίσθημα"

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις όλων των ξένων αθλητών που συμμετείχαν στους αγώνες. Κατά σειρά εμφανίζονται στο βίντεο οι Μιγκέλ Λοθάνο, Μεχμέτ Αρικοκ, Κέρι Χάλοουγουελ, Ομάρ Λεούτσι, Πασκάλ Μπέργκερ, Νατάλια Ζάρκοβα, Φατμά Ουρούκ και Μάντι Σάμερ.

Photo credits: Αλέξανδρος Χάδιαρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ