ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τηλεοπτικές "ανάσες" σε βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ

VOLLEY LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (MOTION TEAM)
VOLLEY LEAGUE / 4ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την ΕΡΤ δίνει φιλί ζωής σε βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ σε μία κρίσιμη χρονιά. Το παρασκήνιο, οι ζυμώσεις και η... χείρα βοηθείας.

Η οικονομική κρίση έχει φέρει μεγάλα εμπόδια στα σωματεία και ειδικά σε αυτά που δεν έχουν κάποιον ισχυρό οικονομικά παράγοντα να τα στηρίξει. Με τις πηγές εσόδων να έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και τα μπάτζετ των ομάδων στις περισσότερες περιπτώσεις να έχουν πέσει στο ελάχιστο πολλοί σύλλογοι αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα επιβίωσης.

Η φετινή χρονιά φάνταζε ιδιαίτερα δυσοίωνη ειδικά για τις ομάδες βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ, όμως οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών προσφέρουν μία πιο αισιόδοξη νότα.

Φυσικά, αναφερόμαστε στην απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων από την ΕΡΤ. Ο... Mediάρχης, Νίκος Μποζιονέλος, σας έχει ενημερώσει λεπτομερώς για τις εξελίξεις που υπάρχουν, αλλά και για αυτές που έρχονται. Οι συμφωνίες τόσο για τη Handball Premier όσο και για τη Volleyleague είναι δεδομένες, ενώ εκείνη για το πόλο αναμένεται να τελειώσει τυπικά σύντομα.

Η ΕΡΤ, πιθανότατα μέσα από το νέο κανάλι που θα δημιουργηθεί, θα παρουσιάζει όλο το πλούσιο αθλητικό της περιεχόμενο και ειδικά στις περιπτώσεις των τριών προαναφερθέντων αθλημάτων θα το κάνει και με χαμηλό κόστος. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία με την ΕΣΑΠ για τη Volleyleague έκλεισε σε ένα ποσό ύψους 250.000 ευρώ για όλες τις ομάδες. Το συγκεκριμένο ποσό αναλογούσε στα χρήματα που εισέπραξε η ΕΣΑΠ πέρσι από τη NOVA.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ "ΑΝΑΣΑ" ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ

Τα συγκεκριμένα χρήματα θα αποτελέσουν μία σημαντική "ανάσα" για τις ομάδες οι οποίες θα βάλουν στα ταμεία τους ένα σημαντικό ποσό για τον προϋπολογισμό τους, ενώ κάποιες από αυτές θα μπορέσουν να συνδέσουν ενδεχόμενες δόσεις οφειλομένων με τα συγκεκριμένα χρήματα.

Αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τόσο από τις ομάδες όσο και από αθλητές, προπονητές ή μάνατζερ που τους οφείλονται λεφτά. Οι σύλλογοι παραχωρούν τα έσοδα τους από τις χορηγίες που έχουν να λαμβάνουν μέσα είτε από τις Ομοσπονδίες είτε από τις Λίγκες για να προχωρήσουν σε διακανονισμούς.

Παράλληλα, με την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων από την ΕΡΤ επιτυγχάνεται και κάτι ακόμα. Πλέον, τα τρία συγκεκριμένα αθλήματα (βόλεϊ, πόλο και χάντμπολ) θα μπορέσουν να μπουν ξανά στα ελληνικά σπίτια κάτι που φυσικά θα βοηθήσει στη διάδοσή τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ναι μεν στον αρχικό προγραμματισμό για το βόλεϊ υπάρχει μία μετάδοση αγώνα (πιθανότατα το Σάββατο), αλλά μόλις οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα (καθότι η ΕΡΤ παίρνει πολλά αθλητικά γεγονότα) τότε θα υπάρχουν διπλές μεταδόσεις (Σάββατο και Δευτέρα).

ΕΜΜΕΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Όλα τα παραπάνω φυσικά δεν έγιναν τυχαία. Οι ζυμώσεις υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό. Ειδικά η προσέγγιση της ΕΣΑΠ με την ΕΡΤ είχε γίνει εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο δεν είχε προχωρήσει.

Τελικά, αυτό συνέβη με την παρέμβαση τόσο του κ. Βασιλειάδη όσο και του κ. Παππά. Τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, όσο και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία των επαφών ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Ουσιαστικά, πρόκειται για έμμεση βοήθεια της Πολιτείας στην προσπάθεια που γίνεται για αναβάθμιση τόσο του αθλητισμού όσο και του περιεχομένου της ΕΡΤ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ