ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

The Authentic Marathon Swim: Κολυμπήστε στην ιστορία

default
default DEFAULT

Το τριημέρο 4-6 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού το «The Authentic Marathon Swim» με τους συμμετέχοντες να κολυμπούν στη διαδρομή που χρησιμοποίησαν πριν από 2500 χρόνια ο Σκυλλίας μαζί με την κόρη του Ύδνα στη ναυμαχία του Αρτεμισίου.

Ένας αγώνας διαφορετικός από τους άλλους θα διεξαχθεί το τριημέρο 4-6 Σεπτεμβρίου στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Το «The Authentic Marathon Swim» έρχεται για να προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα ταξίδι στο χρόνο αφού θα τους δώσει την ευκαιρία να ακολουθήσουν την κολυμβητική διαδρομή που χρησιμοποίησαν πριν από 2500 χρόνια ο Σκυλλίας μαζί με την κόρη του Ύδνα στη ναυμαχία του Αρτεμισίου.

Γεννημένος στην πόλη Σκιώνη ο Σκυλλίας ξεχώριζε για τις ικανότητές του στην κολύμβηση. Για αυτό το λόγο αιχμαλωτίστηκε μαζί με την κόρη του από τους Πέρσες οι οποίοι ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν στην μάχη κατά των Ελλήνων.

Οι δυο τους όμως κατάφεραν όχι απλά να ξεφύγουν, αλλά και να προκαλέσουν ζημιά στον στόλο των Περσών. Χρησιμοποιώντας καλάμια για αναπνευστήρα κατάφεραν να λύσουν τις άγκυρες κάποιων εκ των πλοίων το οποία και καταστράφηκαν στα βράχια στην περιοχή Ξυλοφάγος. Την ίδια ώρα ο Σκυλλίας και η Ύδνα κολύμπησαν περίπου 14 χιλιόμετρα και κατάφεραν να φτάσουν στο Αρτεμίσιο όπου και ενημέρωσαν τους Έλληνες για τα σχέδια που είχαν οι Πέρσες.

Σε αυτή τη διαδρομή θα κολυμπήσουν και όσοι επιλέξουν να πάρουν μέρος στον αγώνα των 10 χλμ του «The Authentic Marathon Swim».

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Φυσικά, ο αγώνας δεν απευθύνεται μόνο σε κολυμβητές οι οποίοι μπορούν να αντεπεξέλθουν στην μαραθώνια κολύμβηση, αφού συνολικά θα υπάρχουν τέσσερις αποστάσεις.

Η πρώτη, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στους μικρούς φίλους της κολύμβησης είναι 800 μέτρα και σε αυτήν θα συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας από 9 έως 13 ετών. Στις επόμενες δύο αποστάσεις το ηλικιακό όριο ανεβαίνει στα 14 έτη και αφορά τις διαδρομές των 1500 και 3000 μέτρων. Να επισημάνουμε ότι για τη συμμετοχή κάθε ανήλικου αθλητή η γονική συναίνεση κρίνεται απαραίτητη.

The Authentic Marathon Swim: Κολυμπήστε στην ιστορία

Για το τέλος αφήσαμε την διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, η οποία απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί στα στενά του Αρτεμισίου, με μέση θερμοκρασία νερού στους 23-26 βαθμούς Κελσίου.

Τις εντυπωσιακές κολυμβητικές διαδρομές του αγώνα έχει σχεδιάσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης και τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Νίκος Γέμελος. Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης ο κ. Γέμελος δήλωσε: «Ως Έλληνες οφείλουμε να θυμόμαστε πάντα την ιστορία μας και να προσπαθούμε να τη διατηρούμε αναλλοίωτη στο πέρας των χρόνων. Η μαραθώνια κολύμβηση αποκτά και πάλι τη δική της ξεχωριστή σημασία και θέση. Δίνουμε την ευκαιρία σε κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να επισκεφτούν το Αρτεμίσιο και να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της αυθεντικής μαραθώνιας κολύμβησης, προσφέροντας τους φυσικά απόλυτη ασφάλεια και μια μοναδική διαδρομή. Προτεραιότητα μας είναι πάντα η υγεία όλων των αθλητών και για αυτό θα φροντίσουμε τηρώντας όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα».

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου

17:00 3km Open Water Swimming

17:00 1.5km Open Water Swimming

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου

09:00 10km Open water swimming

10:00 800m Kids’ Swimming

ΚΟΛΥΜΠΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Φυσικά, στον αγώνα θα πάρουν μέρος και σπουδαίοι αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας. Για την ακρίβεια τρεις hall of famers του open water swimming, ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκεται και ο θρυλικός Σπύρος Γιαννιώτης, αλλά και οι κορυφαιες ελληνιδες κολυμβητριες στην ιστορία του αθλήματος.

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης στην Μαραθώνια κολύμβηση στο Ρίο θα βρίσκεται εκεί για να κολυμπήσει στον αγώνα και φυσικά να προσφέρει όπως πάντα τις απαραίτητες πληροφορίες σε όσους το επιθυμούν. Άλλωστε, σημασία στον αγώνα έχει η συμμετοχή και όχι απαραίτητα η νίκη.

The Authentic Marathon Swim: Κολυμπήστε στην ιστορία
ELIASLEFAS.COM


Ο Αργυρός Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσηςΣπύρος Γιαννιώτης(photo by Elias Lefas)

Πέρα από τον Σπύρο Γιαννιώτη θα συμμετάσχουν άλλοι δύο σπουδαίοι αθλητές οι οποίοι βρίσκονται στο Hall of Fame της κολύμβησης. Πρόκειται για τον Ούγγρο κολυμβητή Attila Manyoki και τον Βούλγαρο Petar Stoychev.

Ο Mányoki έχει ολοκληρώσει εκατοντάδες μαραθωνίους κολύμβησης, είναι κάτοχος του OceansSeven, ενώ έχει διανύσει δύο φορές την απόσταση των 90χλμ. Το 2008, κολύμπησε 79,6 χλμ. κατά μήκος της λίμνης Balaton μεταξύ Balatonkenese και Keszthely σε 25 ώρες και 32 λεπτά.

Ο Ολυμπιονίκης κολυμβητής Petar Stoychev είναι ο τρίτος κατά σειρά hall of famer που θα λάβει μέρος στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης. Ο Βούλγαρος πρωταθλητής έχει συμμετοχές σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες, 11 συνεχείς τίτλους σε major international open water marathon swimming FINA series και την εντυπωσιακή θέση του στο Ice Swimming Hall of Fame.

Οι μεγάλες συμμετοχές όμως δεν σταματούν εκεί αφού τον αγώνα θα τιμήσει με τη συμμετοχή του και ο Ιάπωνας Ολυμπιονίκης του Ρίο, Yasu Fukuoka. Στον The Authentic Marathon Swim θα λάβουν μέρος και κορυφαία ονόματα από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια open water masters, Βίκυ Κουβέλη και η χάλκινη πρωταθλήτρια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης open water του 2011, με συμμετοχές σε 4 Ολυμπιάδες και 37 χρυσά πανελλήνια πρωταθλήματα, Μαριάννα Λυμπερτά θα συμμετέχουν, μαζί φυσικά με την ελίτ της εθνικής ομάδας κολύμβησης open water.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Οι διοργανωτές του αγώνα έχουν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών τόσο εντός όσο και εκτός θάλασσας. Έξω από αυτήν θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν αποφασιστεί από την αρμόδια επιτροπή της Γενικής Γραμματείας αθλητισμού.

Μέσα στη θάλασσα κάθε αθλητής θα έχει σωσίβιο υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες και τα ναυαγοσωστικά σκάφη.

The Authentic Marathon Swim: Κολυμπήστε στην ιστορία
ELIASLEFAS.COM

Τα ειδικά σωσίβια υψηλών προδιαγραφών που θα έχουν όλοι οι αθλητές (Photo by Elias Lefas)

Για τους κολυμβητές των 3χλμ και 1.5 χλμ θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για όσους φορούν ολόσωμη φόρμα κολύμβησης. Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι στον αγώνα των 10χλμ δεν επιτρέπεται η χρήση ολόσωμης φόρμας κολύμβησης (wetsuit).

Επίσης, θα υπάρχει χρονομέτρηση για όλους. Ο αγώνας The Authentic Marathon Swim θα διεξαχθεί με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι όσοι δηλώσουν συμμετοχή στον αγώνα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πανέμορφο τριήμερο στη Βόρεια Εύβοια.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης, συνεργάζεται ήδη με περισσότερα από 30 ξενοδοχεία της περιοχής, με στόχο την τόνωση του αθλητικού τουρισμού και την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Οι χορηγοί φιλοξενίας προσφέρουν ειδικές τιμές οι οποίες ξεκινούν από τα 40 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες και ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ειδικές προσφορές, που μεταξύ άλλων προσφέρουν μειωμένες τιμές διαμονής και δυνατότητα late check out και να ανακαλύψουν πανέμορφα καταλύματα στις περιοχές Πευκί, Λουτρά Αιδηψού, Αρτεμίσιο, Ιστιαία, Κανατάδικα, Νέο Πύργο, Ωρεούς και Αγιόκαμπο.

Μπείτε στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα της διοργάνωσης και ανακαλύψτε τα πακέτα φιλοξενίας και τις ειδικές προσφορές που ισχύουν για τους συμμετέχοντες: https://www.authenticmarathonswim.com/accommodation/

Φυσικά, οι εγγραφές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link: https://www.myrace.gr/event/2407/registrations.html

Photo credits: Κεντρική φωτογραφία Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ