ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναδινός: Περίοδος μεγάλης ανάπτυξης το 2018 για τον ελληνικό αθλητισμό"

Συναδινός: Περίοδος μεγάλης ανάπτυξης το 2018 για τον ελληνικό αθλητισμό"

Την υπόσχεση πως ο ελληνικός αθλητισμός θα βρεθεί το 2018 σε μία περίοδο μεγάλης ανάπτυξης και καινούριας πορείας έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός.

Την υπόσχεση πως ο ελληνικός αθλητισμός θα βρεθεί το 2018 σε μία περίοδο μεγάλης ανάπτυξης και καινούριας πορείας έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, μέσω του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ο Ιούλιος Συναδινός έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του ελληνικού αθλητισμού μέσα στο 2017, ενώ προέβλεψε ένα ευοίωνο μέλλον με διαρκή στήριξη της Πολιτείας στους αθλητές και τις αθλήτριες για το 2018.

Ο Ιούλιος Συναδινός έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του ελληνικού αθλητισμού μέσα στο 2017, ενώ προέβλεψε ένα ευοίωνο μέλλον με διαρκή στήριξη της Πολιτείας στους αθλητές και τις αθλήτριες για το 2018.

"Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν με τρόπο πολύ συντεταγμένο, "μαγικά ραβδιά" δεν υπάρχουν, αλλά νομίζω ότι με συγκεκριμένο σχέδιο και συστηματικότητα όλα θα πάρουν το δρόμο τους", δήλωσε ο γγΑ, λίγες μόνο ημέρες μετά την απόφαση αποπληρωμής των σωρευμένων οφειλών από το 2010 σε διακριθέντες αθλητές και στους προπονητές τους.

Παρών στην εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων του αθλητισμού για το 2017 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), ο γγΑ Ιούλιος Συναδινός, τόνισε αρχικά: "Με μία εκδήλωση άξια των μεγάλων επιτυχιών του 2017 έκλεισε η χρονιά που σηματοδότησε πολύ μεγάλες επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό. Μια χρονιά που δεν είχαμε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά οι Έλληνες αθλητές παρέμειναν στις επάλξεις και σε υψηλές θέσεις στα βάθρα του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο ΠΣΑΤ σήμερα τίμησε τις αθλήτριες και τους αθλητές, τίμησε τους προπονητές, τίμησε και τις μεγάλες δόξες του παρελθόντος από πολλά ομαδικά και ατομικά αθλήματα. Εμείς από τη δική μας την πλευρά θέλουμε να ευχηθούμε να ευοδωθούν όλες οι προσπάθειες των αθλητών μας το 2018. Θα είναι μία χρονιά που θα βρει τον ελληνικό αθλητισμό σε φάση όχι απλά ανάκαμψης, αλλά πολύ μεγάλης ανάπτυξης. Νομίζω ότι το μέλλον είναι ευοίωνο".

Μέσα στις γιορτινές ημέρες, οι αθλητές και οι αθλήτριες που δεν είχαν λάβει από το 2010 τα ποσά που προέβλεπε ο νόμος για τις επιτυχίες τους έλαβαν μία ευχάριστη είδηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο γγΑ δήλωσε: "Όλες οι οφειλές από το 2010 μέχρι και το 2015 θα καταβληθούν εντός των ημερών στους δικαιούχους αθλητές, οι οποίοι έχουν διακριθεί όλα αυτά τα χρόνια και περίμεναν από την Πολιτεία την επιβράβευση που ορίζει ο νόμος και που τους πρέπει για την προσφορά τους.

Είναι το αυτονότητο και ένα από τα μέτρα τα οποία προβλέπονται για τους αθλητές που τιμούν τη χώρα μας. Νομίζω ότι η Πολιτεία πρέπει να στηρίζει συνεχώς, διαχρονικά και συστηματικά τους αθλητές μας και νομίζω πως όταν αυτό γίνεται με τον σωστό τρόπο, τότε μπορούμε να τους παρέχουμε και τη στήριξη, ώστε να έχουμε μεγάλες επιτυχίες και στο μέλλον".

Κληθείς να δώσει μία υπόσχεση στον αθλητικό κόσμο της Ελλάδας, λαμβάνοντας υπ΄ όψη βέβαια πως διάγουμε καιρούς οικονομικής ύφεσης, ο γγΑθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, επισήμανε: "Προχωράμε βήμα βήμα! Μπορούμε να υποσχεθούμε στους αθλητές μας ότι θα είμαστε δίπλα τους και θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τους στηρίξουμε στην πορεία που κάνουν, για τις αγωνιστικές επιτυχίες τους και την αθλητική τους ολοκλήρωση.

Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν με τρόπο πολύ συντεταγμένο, "μαγικά ραβδιά" δεν υπάρχουν, αλλά νομίζω ότι με συγκεκριμένο σχέδιο και συστηματικότητα όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Ο ελληνικός αθλητισμός θα βρεθεί από το 2018 σε μία περίοδο μεγάλης ανάπτυξης και μιας καινούριας πορείας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ