ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

"Σπριντ" διαρκείας για τους Παράκτιους Μεσογειακούς, συνάντηση και με το ΕΣΚΑΝ

"Σπριντ" διαρκείας για τους Παράκτιους Μεσογειακούς, συνάντηση και με το ΕΣΚΑΝ

Επείγουσα σύσκεψη, υπό τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σαρωτικές αλλαγές στην Οργανωτική. Συνάντηση και με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ).

"Οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες της Πάτρας όχι μόνο θα διεξαχθούν κανονικά στο τέλος του Αυγούστου, αλλά θα αποτελέσουν και διαφήμιση για την πόλη και την χώρα, με την άρτια εκτέλεσή τους", ήταν το ρητό μήνυμα του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, προκειμένου η διοργάνωση να ξεφύγει από το οργανωτικό τέλμα, 40 ημέρες πριν από την έναρξή της.

"Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο", τόνισε ο κ. Αυγενάκης, αφουγκραζόμενος την αγωνία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, η οποία διαπίστωσε πρωτοφανή ολιγωρία, από την Οργανωτική Επιτροπή, τις τελευταίες 45 ημέρες, αμέσως μετά από τις Ευρωεκλογές! Συμπεριφορές και πρακτικές, οι οποίες έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο ματαίωσης τους Αγώνες και σε συνακόλουθο διασυρμό τη χώρα, στα μάτια τόσο των 26 συμμετεχόντων κρατών, όσο και της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας...

"Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας, θα λύσουμε τα προβλήματα, θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια, κανένας και για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να επενδύει στην αποτυχία, ούτε θα του επιτραπεί να αποφέρει πλήγματα στη χώρα μας", συμπλήρωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, προς τον παριστάμενο γ.γ της ΔΕΜΑ, Ιάκωβο Φιλιππούση, για την 7ήμερη διοργάνωση - διαφήμιση της Πάτρας και του ελληνικού αθλητισμού, που θα κοστίσει 5,7 εκατ. ευρώ.

Αναμένεται άμεση αντικατάσταση της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και παρατεταμένο σπριντ, ώστε μέχρι τις 25 Αυγούστου να υλοποιηθούν όλα εκείνα που δεν έχουν προχωρήσει, ενώ έπρεπε να γίνουν τα τελευταίο εξάμηνο, παράλληλα με την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αχαϊας.

Στην ευρεία σύσκεψη συμμετείχαν ο project manager Δαλαϊνας Ηλίας, ο Παπαδημάτος Νίκος, που πρόκειται να είναι ο πρόεδρος της νέας οργανωτικής Επιτροπής, ο Θεόδωρος Δούρος κ.ά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΣΚΑΝ

Συνάντηση με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) πραγματοποίησε ο Υφυπουργός. Τα μέλη του Συμβουλίου ενημέρωσαν τον Υφυπουργό για τη δομή, τον τρόπο λειτουργίας και τις αρμοδιότητες του φορέα, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέθεσαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΚΑΝ.

"Σπριντ" διαρκείας για τους Παράκτιους Μεσογειακούς, συνάντηση και με το ΕΣΚΑΝ

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της άμεσης ενίσχυσης και στήριξης της αποστολής και του έργου του ΕΣΚΑΝ, που ενόψει του προσεχούς Ολυμπιακού Έτους θα έχει ακόμα πιο αυξημένο φόρτο, καθώς το Συμβούλιο ουσιαστικά αποτελεί τον Ελληνικό Εθνικό Οργανισμό Αντι-Ντόπινγκ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις συνέργειες του Υπουργείου με επιστημονικούς, θεσμικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων ενημέρωσης και πρόληψης, κυρίως των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ανάμεσα στις κινήσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, ο κ. Αυγενάκης και τα μέλη του ΕΣΚΑΝ συμφώνησαν πως είναι η σύσταση επιστημονικής επιτροπής.

"Το Ντόπινγκ είναι ένα διεθνές πρόβλημα. Ίσως το σημαντικότερο που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στις μέρες μας. Για εμάς είναι πολιτική προτεραιότητα να στηρίξουμε τον «καθαρό» αθλητισμό που αποτελεί φορέα του ολυμπιακού ιδεώδους και των μακραίωνων αξιών που το συντροφεύουν, ενάντια στη σύγχρονη μάστιγα των «ενισχυμένων» υπερ-επιδόσεων.

Ο καθαρός αθλητισμός σε όλα τα επίπεδα- από τα σχολικά πρωταθλήματα, έως τις παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις και τους Ολυμπιακούς Αγώνες- αποτελεί βασικό μας στόχο, καθώς για την Κυβέρνηση ο αθλητισμός είναι προϋπόθεση για μια υγιή κοινωνία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

TAGS ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΚΤΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ