Σκληρό μήνυμα Συναδινού για τους ξενώνες στον Άγιο Κοσμά

Σκληρό μήνυμα Συναδινού για τους ξενώνες στον Άγιο Κοσμά

Με δήλωση του ο Γ.Γ.Α., Ιούλιος Συναδινός, αναφέρεται στο πρόβλημα της παράνομης χρήσης των ξενώνων στον Άγιο Κοσμά και τονίζει ότι η μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας θα επιφέρει έννομες συνέπειες.

Ένα τέλος στην παράνομη χρήση των ξενώνων του Αγίου Κοσμά αλλά και των υπολοίπων αθλητικών κέντρων θέλει να βάλει η Πολιτεία. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από το 2015 όταν και θεσπίστηκε το συγκεκριμένο πλαίσιο κάτω από το οποίο θα επιτρέπεται η χρήση τους.

Έτσι, με τη βοήθεια και των Ομοσπονδιών έχει ξεκινήσει έλεγχος για το ποιοι διαμένουν στους ξενώνες και εάν έχουν δικαίωμα να το πράττουν.

Ήδη, κλιμάκιο του ΣΕΓΑΣ επισκέφτηκε τον Άγιο Κοσμά όπου και ενημέρωσε όσους δεν έχουν δικαίωμα διαμονής να αποχωρήσουν από τις οικίες. Θέση για το συγκεκριμένο θέμα πήρε με επίσημη δήλωση του ο Ιούλιος Συναδινός.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τόνισε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην σε "πρακτικές του παρελθόντος που παραπέμπουν σε αθλητικές μπανανίες" και επεσήμανε πως όσοι δεν εναρμονιστούν με αυτές θα έχουν τις προβλεπόμενες έννομες συνέπειες.

Αναλυτικά η δήλωση του γγΑ Ιούλιου Συναδινού με αφορμή τους ελέγχους  του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά: "Οι ξενώνες των αθλητών του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά είναι αναπόσπαστο τμήμα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ εγκατάστασης που προορίζεται για την εξυπηρέτηση των αναγκών των Εθνικών Ομάδων και των διακρατικών συμφωνιών του εποπτεύοντος Υφυπουργείου Αθλητισμού και της  Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με άλλες χώρες.

Η διαμονή αθλητών στους ξενώνες διέπεται από συγκεκριμένο πλαίσιο, για πρώτη φορά θεσπισμένο το 2015. Κατόπιν συνεννόησης της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚΑΝ Αγίου Κοσμά με τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες, υποβάλλονται οι κατάλογοι των αθλητών που ανήκουν στα κλιμάκια του υψηλού αθλητισμού και πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την φιλοξενία τους. Για το σκοπό αυτό οι Ομοσπονδίες συνάπτουν συμφωνίες με το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά καταβάλλοντας συμβολικό τίμημα για τις δαπάνες της φιλοξενίας.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι κανείς αθλητής που δεν προτείνεται από Εθνική Ομοσπονδία ή δεν διαθέτει άδεια από την Γ.Γ.Α., δεν δικαιούται να διαμένει στους ξενώνες, πολύ δε περισσότερο άτομα που δεν έχουν καμία απολύτως αθλητική ιδιότητα.

Επιπλέον, από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά να αποβάλλονται από τους ξενώνες άτομα που έχουν τιμωρηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις του αθλητικού Νόμου και ιδίως του ντόπινγκ.

Επομένως, πρακτικές του παρελθόντος που παραπέμπουν σε αθλητικές μπανανίες, σε λογικές αυτόβουλης χρησικτησίας και ιδιοκτησίας επί δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων, είτε από πρώην αθλητές, είτε από ενεργούς μεν αθλητές, οι οποίοι όμως δεν εντάσσονται στο σχεδιασμό και στους προτεινόμενους από κάθε Ομοσπονδία, δεν γίνονται αποδεκτές.

Η μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας των ξενώνων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας εννοείται ότι θα επιφέρει έννομες συνέπειες.

Η προάσπιση της νομιμότητας και της χρηστής λειτουργίας των ξενώνων αποτελούν βασική προϋπόθεση για τη στήριξη των νέων αθλητών των εθνικών συγκροτημάτων και για το σκοπό αυτό η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, καθ’ υπόδειξη της Γ.Γ.Α,. συνεργάζεται με τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες".

Δείτε εδώ το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ξενώνων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά καθώς και τον κανονισμό λειτουργίας τους.

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24