ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από ένα ταξίδι στη Γενεύη;

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από ένα ταξίδι στη Γενεύη;

Είσαι από τους τύπους που βαριούνται εύκολα, αλλά αναζητούν και την περιπέτεια; Έχουμε την ιδανική πρόταση: ένα ταξίδι στη Γενεύη, σε προνομιακή τιμή θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Δες γιατί.

Η πόλη που "γεννήθηκε" για να κάνεις σπορ: Το Sport24 στηρίζει τις αθλητικές δραστηριότητες, ακόμη και σε περίοδο διακοπών. Και πόσω μάλλον στη Γενεύη, τον αθλητικό παράδεισο, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους τουρίστες. Ένας δημοσιογράφος γράφει τα απαραίτητα info προκειμένου να μάθει κανείς ποια είναι τα σπορ που μπορεί να δοκιμάσει κανείς κατά την παραμονή του στην ελβετική πόλη. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες, προκειμένου να κανονίσεις τις λεπτομέρειες πριν καν προσγειωθείς στη Γενεύη.

Είναι η "πρωτεύουσα της ειρήνης", το παγκόσμιο κέντρο διπλωματίας, η πόλη στην οποία εδρεύουν οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί (πάνω από 200), συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και του Ερυθρού Σταυρού και φυσικά το μέρος όπου υπεγράφη η Συνθήκη της Γενεύης -σχετική με τη συμπεριφορά προς τους φυλακισμένους πολέμου και του άμαχου πληθυσμού σε περιόδους πολέμου. Εκτός όλων αυτών, η Γενεύη είναι και μια πολύ όμορφη πόλη, που βρίσκεται στη δυτική όχθη της ομώνυμης λίμνης (βλ. μεγαλύτερη δεξαμενή γλυκού νερού στην Ευρώπη) και μεταξύ των Άλπεων και της οροσειράς Jura. Για αυτό και αποτελεί έναν εκ των πιο ενδιαφερόντων τουριστικών προορισμών. Ενδεχομένως να είναι ο μόνος που διαθέτει υπηρεσία εθελοντών (Geneva Greeters), για να γνωρίσεις καλύτερα τον τόπο, μέσω περιπάτων παρέα με έναν κάτοικο της πόλης -χωρίς κάποια χρέωση.

Το βέβαιο είναι πως αν επιλέξεις να επισκεφτείς τη δεύτερη πιο δημοφιλή πόλη της Ελβετίας (μετά τη Ζυρίχη), δεν θα βαρεθείς. Πολλώ δε, αν είσαι sportif τύπος. Κατ' αρχάς, υπάρχουν απευθείας πτήσεις της SWISS (www.swiss.com) , που φεύγουν από το "Ελ. Βενιζέλος" τέσσερις φορές την ημέρα και θα σου στοιχίσουν λιγότερο από 80 ευρώ! Το αεροδρόμιο είναι μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης και οι όποιες αναζητήσεις σας μπορούν να γίνουν με τα πόδια. Ή τα ποδήλατα του δήμου. Όσο για το πού θα μείνετε και τι θα φάτε, όσοι έχετε κάνει τουλάχιστον ένα ταξίδι τα τελευταία χρόνια, ξέρετε πολύ καλά πώς μπορείτε να βρείτε τα πάντα, ανάλογα με το βαλάντιο σας. Αλλά δεν σας είπαμε τι μπορείτε να κάνετε στη Γενεύη... για να περάσει η ώρα.

Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από ένα ταξίδι στη Γενεύη;

Στην περιοχή της λίμνης έχουν δημιουργηθεί υπηρεσίες, πραγματικά για όλα τα γούστα . Τα 'χεις ακούσει πολλές φορές αυτά; Δύσκολα. Πάμε στο παρασύνθημα και θα καταλάβεις. Μπορείς να "κλείσεις" μια πτήση με αερόστατο και με την επιστροφή να λάβεις και ένα πιστοποιητικό πτήσης, όπως απολαμβάνεις ένα ποτήρι κρασί. Μπορείς να κάνεις κανό, να πας για rafting, για ορειβασία, για αναρρίχηση -σε βουνό ή ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με πίστες που έχουν βαθμούς δυσκολίας, για "παρά πέντε", ενώ υπάρχουν και θεματικά πάρκα, με δραστηριότητες για όλη την οικογένεια.

Θέλεις κάτι πιο ήρεμο; Υπάρχουν γήπεδα του γκολφ, για όλα... τα επίπεδα και τις ηλικίες. Δεν είναι του τύπου σου το σπορ; Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να δοκιμάσεις το footgoal, όπου αντί για μπαστούνι και μπαλάκι έχεις μπάλα ποδοσφαίρου... και τα πόδια σου για να σκοράρεις!

Σαν να σου φάνηκαν πολλά; Δεν πρέπει να ξεχνάς πως πέραν όλων όσων μπορείς να κάνεις στη φύση και δύσκολα μπορείς να βρεις αλλού, υπάρχουν και όλες οι κλασικές ενασχολήσεις που αφορούν το νερό, ενώ το χειμώνα μπορείς να απασχοληθείς με ό,τι αφορά το χιόνι. Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς. Όπως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις πολλές άλλες πόλεις, στις οποίες μπορείς να πας με την ευκολία που θα πας στη Γενεύη και στην τιμή που σου προσφέρει η SWISS (www.swiss.com) .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ