ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σημαντική διάκριση για την Κοζομπόλη

Σημαντική διάκριση για την Κοζομπόλη

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη τιμήθηκε από τη ΔΟΕ για την προσφορά της στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.

Μεγάλη τιμή για την Ελλάδα αποτελεί η απονομή του βραβείου «Γυναίκα και Αθλητισμός 2015» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη για την προσφορά της στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.

Η βράβευση στην Ελληνίδα Ολυμπιονίκη έγινε σε μία λαμπρή τελετή στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου. Στην εκδήλωση ήταν και ο Έλληνας πρέσβης στην Ελβετία, Χαράλαμπος Μάνεσης.

Το βραβείο δόθηκε στην Βούλα Κοζομπόλη για τις προσπάθειες που έχει κάνει για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στον αθλητισμό και τιμήθηκε μαζί με μία ακόμα εκπρόσωπο από κάθε ήπειρο, με την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών να εκπροσωπεί την Ευρώπη.

Για την ύψιστη τιμή που της έγινε, η Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είχα την δυνατότητα να φέρω ακόμη μια μεγάλη διάκριση για την πατρίδα μου. Αυτό το πανευρωπαϊκό βραβείο από την ανώτατη αρχή του αθλητισμού, την ΔΟΕ, δεν αποτελεί μόνο αναγνώριση των προσπαθειών μου. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνω ακόμη περισσότερα στο να γίνει πράξη η προσφορά ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες σε όλους τους τομείς του αθλητισμού. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρό της, κ. Σπύρο Καπράλο για την έμπρακτη συμπαράσταση και όλους τους συναδέλφους μου Ολυμπιονίκες, για την συνεργασία τους για την εκπλήρωση των κοινών μας σκοπών».

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος τόνισε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα, η βράβευση της Βούλας Κοζομπόλη και θέλω να την συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου. Με τις προσπάθειες που κάνει μέσω του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών αναδεικνύει το σημαντικό ρόλο των γυναικών στον Ολυμπισμό και τον αθλητισμό. Είμαι σίγουρος ότι η βράβευσή της, θα της δώσει μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσει το έργο της, προβάλλοντας παράλληλα τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο».

Εκτός από το βραβείο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα παραδώσει στην Βούλα Κοζομπόλη το ποσό των 30.000 δολαρίων, το οποίο πρέπει να διαθέσει αποκλειστικά για την πραγματοποίηση δράσεων για την προώθηση της ισότητας των γυναικών στον αθλητισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ