ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρίντι: "Ένας αθλητής βγάζει περισσότερα από τη WADA"

Ρίντι: "Ένας αθλητής βγάζει περισσότερα από τη WADA"
© 2010 / COMITE INTERNATIONAL OLYMPIQUE (CIO) / MEYLAN, ARNAUD

Ο πρόεδρος της WADA σε δηλώσεις του στάθηκε στα έσοδα που δεν φτάνουν στο Παγκόσμιο Οργανισμό Αντι-ντόπινγκ τονίζοντας την ανάγκη εξεύρεσης νέων πόρων.

Τους τελευταίους έξι μήνες η WADA έχει επανέλθει στο προσκήνιο λόγω των πολλών κρουσμάτων ντόπινγκ. Φυσικά, πέρα από το σκάνδαλο με τους Ρώσους αθλητές στίβου και την εκτεταμένη όπως αποδείχτηκε χρήση του "meldonium" οι άνθρωποι της WADA έχουν και άλλα προβλήματα.

Σε αυτά αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Γκρεγκ Ρίντι. Με δηλώσεις του στο "Reuters" ο ισχυρός άνδρας του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ στάθηκε στα ελάχιστα όπως τα χαρακτήρισε έσοδα που υπάρχουν.

"Πιστεύω ότι μπορούμε να προσελκύσουμε χορηγούς για να μας βοηθήσουν. Πρέπει να πούμε σε επιτυχημένες εταιρίες, όπως είναι αρκετές φαρμακευτικές, ότι έχει ενδιαφέρον και πως μπορούν να βοηθηθούν από τη συνεργασία μας. Το δύσκολο της δουλειά μας είναι ότι ποτέ δεν τελειώνει η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε.

Η πίεση είναι μεγάλη και οι πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Πρέπει να αυξήσουμε τα έσοδά μας καθώς αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ένας αθλητής μπορεί να βγάλει σε ένα χρόνο περισσότερα από το συνολικό μπάτζετ της WADA. Επίσης έχουμε πρόβλημα έλλειψης προσωπικού ενώ και οι υπολογιστές που χρησιμοποιούμε είναι της τελευταίας 10ετιας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της WADA.

Στη συνέχεια αποκάλυψε και το ποσό που μπήκε στα ταμεία του Οργανισμού την περασμένη χρονιά. "Περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια ήταν τα έσοδα μας. Σκεφτείτε ότι λαμβάνουμε το 0,2% των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα που αφορούν αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίως" ήταν το σχόλιο που έκανε.

"Δεν υπήρχε πολιτική παρέμβαση"

Την ίδια ώρα άνθρωπος της WADA τοποθετήθηκε για τα σενάρια που θέλουν την ένταξη του "meldonium" στις απαγορευμένες ουσίες έπειτα από πολιτική παρέμβαση μετά το σκάνδαλο στον αθλητισμό της Ρωσίας.

"Η WADA αρνείται κατηγορηματικά ότι υπήρξε οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση στην ένταξη του meldonium στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών του 2016. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε. Υπήρξε σειρά ερευνών που οδήγησαν στην είσοδο του συγκεκριμένου σκευάσματος στη συγκεκριμένη λίστα" ήταν το σχόλιο που έγινε από την πλευρά της WADA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ