ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πυρετώδεις διεργασίες για το σχέδιο του αθλητισμού

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ 4 ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΕ (BIG-4) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ 4 ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΕ (BIG-4) ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το υφυπουργείο αθλητισμού επεξεργάζεται το πλήρες σχέδιο για την επόμενη ημέρα στα σπορ, σε συνεργασία με έξι συναρμόδια υπουργεία, ώστε να επέλθει η κανονικότητα. Ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, φόρμα αθλητή, λειτουργία εγκαταστάσεων και όχι μόνο.

Ένα "καυτό" τριήμερο ήταν αυτό για το υφυπουργείο αθλητισμού, λίγες ημέρες μετά τις εξαγγελίες του Λευτέρη Αυγενάκη για την επόμενη μέρα στα σπορ στην εποχή του κορονοϊού. Το εγγύς και απώτερο μέλλον δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά θα γίνει προσπάθεια για όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.

Από την προσεχή εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι ατομικές προπονήσεις αθλητών ελίτ σε ανοικτούς χώρους, ενώ και οι ποδοσφαιρικές ομάδες θα ξεκινήσουν προπονήσεις σε μικρά γκρουπ από την Τρίτη (5/5). Την Δευτέρα (4/5) στις 16:00, ο υφυπουργός θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου και θα απαντηθούν πολλά ερωτήματα αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι, διότι υπάρχουν αρκετά ανοικτά μέτωπα.

Το υφυπουργείο αθλητισμού βρίσκεται σε συνεχείς επαφές όλο το τριήμερο με έξι συναρμόδια υπουργεία (Ανάπτυξης και Υποδομών, Εργασίας, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Εσωτερικών και Υποδομών) για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που θα προκύψουν ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Το μεσημέρι της Κυριακής (3/5) υπεγράφη Κοινή Υπουργική Απόφαση που αποτελεί την συνέχεια των ΚΥΑ που τελείωναν σήμερα. Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι οι τηλεδιασκέψεις ήταν συνεχείς, τα τηλέφωνα έσπασαν και μέχρι τελευταία στιγμή θα γίνονται αλλαγές και θα προστίθενται πράγματα.

Αναφορικά με τον αθλητισμό, πέρα από το Γενικό Υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο θα ισχύει, θα υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο για κάθε άθλημα ξεχωριστά. Άλλο για το ποδόσφαιρο, άλλο για το μπάσκετ, άλλο για το βόλεϊ, το πόλο, τον στίβο, την ξιφασκία και ούτω καθ' εξής. Είναι έτοιμη επίσης η φόρμα του αθλητή, η οποία θα είναι ένα ατομικό δελτίο υγείας και εκεί ο κάθε αθλητής θα συμπληρώνει το ιστορικό του.

Παράλληλα, ετοιμάστηκε ο τρόπος που θα λειτουργούν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και έχει σταλθεί υλικό στα αθλητικά κέντρα που υπάγονται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το σχέδιο έχει να κάνει με τη μια είσοδο και έξοδο για κάθε εγκατάσταση, για τα γάντια, τις μάσκες, τις θερμομετρήσεις, την απολύμανση που θα γίνεται, το πώς θα συμπεριφέρεται το προσωπικό των εγκαταστάσεων, αλλά και το πώς θα διασφαλίζεται ότι θα τηρούνται τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση.

Η επόμενη μέρα δεν θα είναι διόλου εύκολη, γι' αυτό και χρειάζεται σωστή προετοιμασία, οργάνωση και συνεννόηση ανάμεσα στα υπουργεία. Το καθένα βέβαια έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα, όμως απαιτείται σωστή συνεργασία και ομαδικότητα για κοινά ζητήματα, ώστε να μην μείνει τίποτα κενό και αναπάντητο. Όλα βέβαια θα κριθούν στην πράξη. Εκεί θα φανεί αν το "αύριο" του αθλητισμού θα είναι φωτεινό ή συννεφιασμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ