ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτόγνωρο θέαμα!

Πρωτόγνωρο θέαμα!
XBODY.GR

Πρωτόγνωρες εμπειρίες αποκόμισαν τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι θεατές που παρακολούθησαν το WSWCF Hellenic Street Workout Games 2017 στο Athens Lion Box στο Αιγάλεω

Με απόλυτη επιτυχία διεξάχθηκε στις 25 Ιουνίου το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Street Workout στον εξαιρετικό χώρο Athens Lion Box στο Αιγάλεω. Περισσότεροι από 50 αθλητές πρόσφεραν μοναδικό θέαμα σε όσους επέλεξαν, παρά τη ζέστη, να παρακολουθήσουν το event.

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν μοναδικά για τα ελληνικά δεδομένα προγράμματα και έδειξαν ότι αυτή η νέα μόδα μπορεί να προσελκύσει πολύ κόσμο, αφού πρόκειται για γυμναστική που μπορεί να γίνει παντού, όχι μόνο στα γυμναστήρια.

Οι αθλητές διαγωνίστηκαν στις εξής κατηγορίες:

Bodyweight Muscle-Ups

Bodyweight Pull-Ups

Bodyweight Dips

Bodyweight Pull-Ups (+32kg)

Bodyweight Dips (+48kg)

Pistol Squats (+10kg)

Back Squats (+85kg)

Push Ups

Free Style

Οι συμμετέχοντες διεκδίκησαν πρόκριση σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Street Workout σε Ρωσία και Λετονία, αλλά και στο φετινό Arnold Classic Europe Street Workout and Calisthenics event που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στη Βαρκελώνη.

Πρωτόγνωρο θέαμα!
XBODY.GR

Τι είναι οι Καλλισθενικές ασκήσεις ή Street Workout

Το street workout βασίζεται στις Καλλισθενικές ασκήσεις. Προέρχεται από τις λέξεις «κάλλος» = ομορφιά και σθένος = δύναμη. Πρόκειται για την παλαιότερη μέθοδο προπόνησης. Χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τους Σπαρτιάτες και αργότερα από άλλους πολεμιστές για την καλύτερη γυμναστική τους και την αύξηση της δύναμής τους. Η ιστορία μάς λέει ότι οι πολεμιστές, οι οποίοι ήταν σκληροπυρηνικοί εκπαιδευτικοί, είχαν υπεράνθρωπη δύναμη, τέλεια σώματα και εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Εμφανίστηκε στις ΗΠΑ σε φτωχογειτονιές, όπως το Μπρούκλιν, το Χάρλεμ και το Μπρονξ, όπου φτωχοί νεαροί που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να προπονηθούν σε γυμναστήρια άρχισαν να κάνουν προπόνηση στον δρόμο με ό,τι τους προσέφερε το περιβάλλον σε πάρκα σε πάγκους, σε παιδικές χαρές και γήπεδα μπάσκετ. Γυμναστική με κύριο… όργανο το βάρος του σώματος.

Με την πάροδο του χρόνου το Street Workout επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο, ειδικά μέσω τους διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η αριστοτεχνική βοήθησε τους ανθρώπους να χάσουν βάρος και να αλλάξουν τη ζωή τους. Πλέον, οι Καλλισθενικές ασκήσεις χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες αθλητές, αλλά και στις Ειδικές Δυνάμεις πολλών χωρών.

Το 2011 διεξήχθη το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλισθενικής/street workout στη Ρίγα. Το WSWCF είναι η Ομοσπονδία World Workout και Calisthenics. Από τότε, διεξάγεται κάθε χρόνο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μια τυπική ρουτίνα της προπόνησης στο δρόμο αποτελείται συχνά από σωματικές ασκήσεις, όπως pull-ups, chin-ups, push-ups, dips, muscle-ups, sit-ups και squats. Η προπόνηση στο δρόμο περιλαμβάνει επίσης κάποιες στατικές (ισομετρικές) ασκήσεις όπως η ανθρώπινη σημαία (human flag), ο μπροστινός μοχλός (front lever), ο μοχλός πλάτης (back lever) και το planche.

Η προπόνηση στο δρόμο μπορεί να χωριστεί σε δύο κλάδους, όπου το ένα είναι η κατάρτιση δύναμης και η άλλη δυναμική. Η κατάρτιση δύναμης περιλαμβάνει τα ισομετρικά στοιχεία όπως: planche, μπροστινό μοχλό, πίσω μοχλό, κλπ. Επίσης, η κατάρτιση δύναμης περιλαμβάνει μονού βραχίονα pull ups, εξόφθαλμο, μυϊκά-ups και πολλά άλλα. Η δυναμική συμπεριλαμβάνει κινήσεις όπως το 360 και τις παραλλαγές του, τα switchblades και μια απίστευτη ποικιλία τεχνικών που αναπτύσσονται από τους αθλητές που συνδέονται με άλλες κινήσεις για να δημιουργήσουν ρουτίνες ή σετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ