ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το τελευταίο WSOP του Μπράνσον;

Το τελευταίο WSOP του Μπράνσον;

Ο Ντόιλ Μπράνσον δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα είναι το τελευταίο WSOP στο οποίο θα παίξει. Τι λέει για Φιλ Χέλμουθ και Φιλ Άιβι.

Ο Ντόιλ Μπράνσον βρίσκεται και φέτος στο World Series Of Poker, παρότι δεν παίρνει μέρος σε πολλά τουρνουά, αλλά ίσως αυτό να είναι το τελευταίο στο οποίο παίζει, όπως ανέφερε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

Ο Μπράνσον, που έχει 10 bracelets WSOP και παίζει στη διοργάνωση για 40 χρόνια, ίσως παίζει για τελευταία φορά στο θεσμό, σε ηλικία 78 ετών.

Όπως είπε στο PokerListings: “Ίσως είναι το τελευταίο μου, επειδή είναι πολύ μεγάλο σε διάρκεια. Μου αρέσει να παίζω επτά ή οκτώ ώρες και μπορώ και λίγο παραπάνω, αλλά οι μέρες του WSOP είναι πολύ μεγάλες για εμένα.”

Ο Μπράνσον, που αποκλείστηκε στη Day 3 του Event #45: $50.000 The Poker Players’ Championship, συνεχίζει να βλέπει το μέλλον του γεμάτο από πόκερ, απλώς όχι στο WSOP:

“Πάντα ήξερα ότι το πόκερ θα ήταν το επάγγελμά μου, οπότε εξαρτάται πόσο αντέχεις νοητικά και πόσες φυσικές αντοχές έχεις. Έχω καλούς προγόνους, που παίζει σημαντικό ρόλο. Περιμένω να συνεχίσω να παίζω, τουλάχιστον όσο κερδίζω. Δεν υπάρχει κανείς, που θα μου πει να σταματήσω. Αν αρχίσω να χάνω, είναι η ώρα να σταματήσω, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα.”

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντως, δεν έχει σημασία τι κληρονομιά θα αφήσει:

“Έχω μάθει ότι οι κληρονομιές δεν σημαίνουν πολλά. Η Ζωή είναι για τους ζωντανούς. Όταν κάποιος φεύγει, ξέρεις ότι ο κόσμος μπορεί να πει: “Ναι ήταν καλός άνθρωπος, τώρα πού πάμε για φαγητό;”

Έχω τις αναμνήσεις μου. Δεν είναι μόνο φέτος. Έχω αναμνήσεις από 40 χρόνια. Αλλά το παιχνίδι ανήκει σε άλλη γενιά τώρα. Υπάρχουν πολλοί νέοι, που δεν γνωρίζω, τόσοι πολλοί καλοί παίκτες, αλλά οι καλύτεροι παίκτες, που θα υπάρχουν σε 20 χρόνια, είναι παίκτες όπως οι Φιλ Χέλμουθ, Φιλ Άιβι, Ντάνιελ Νεγκράνου και Έρικ Σαίντέλ.”

Ο Μπράνσον συνέχισε, σχολιάζοντας τους Χέλμουθ και Άιβι για την παρουσία τους στο WSOP: “Είμαι έκπληκτος ειδικά με το τι έχει πετύχει ο Φιλ Χέλμουθ, επειδή δεν είναι γνωστός ότι είναι καλός all-around παίκτης. Προφανώς ο Άιβι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία, αλλά ο Χέλμουθ έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει όλα τα παιχνίδια και παίζει τόσο δυνατά σε αυτά τα τουρνουά, που πρέπει να του αποδώσει κανείς τα εύσημα.”

Μια συμβουλή, που έχει να δώσει και είναι κάτι, που έχει αποκτήσει από τη μεγάλη του εμπειρία, είναι να μην υποτιμά κανέναν:

“Δεν υποτιμώ κανέναν, που κάθεται σε τραπέζι. Πολλοί το κάνουν, αλλά όχι εγώ. Έχω πολλά μειονεκτήματα, αλλά το να υποτιμώ τους αντιπάλους μου δεν είναι ένα από αυτά.”

To WSOP 2012 πλησιάζει στο τέλος του

Tο WSOP 2012 έχει συνολικά 61 Events στο πρόγραμμα και έχουμε ήδη περάσει τα μισά, με 44 χρυσά βραχιόλια του World Series, να βρίσκουν κατόχους. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Texas Hold'em, το επονομαζόμενο και Main Event του World Series of Poker, ξεκινάει στις 7 Ιουλίου με την πρώτη ημέρα να χωρίζεται σε τρία σκέλη, σε αντίθεση με τα τέσσερα που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η μέχρι τώρα συμμετοχή στη μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση πόκερ στον κόσμο, έχει αφήσει ικανοποιημένους τους διοργανωτές του WSOP, δεδομένων των χαμηλών προσδοκιών που υπήρχαν για φέτος.

Η επιτυχία του Μίλτου Κυριακίδη

Το τελευταίο WSOP του Μπράνσον;

Η σημαντικότερη επιτυχία για κάποιον συμπατριώτη μας στο WSOP 2012 μέχρι σήμερα, ήταν στο Event #44: $1.000 No-Limit Hold’em, για τον Μιλτο Κυριακίδη. Ο Μίλτος αρχικά κατάφερε να μπει στους 297 των χρηματικών επάθλων της δεύτερης ημέρας του Event και τελικά ολοκλήρωσε την πορεία του στην 17η θέση για $16.588.

Στην τελευταία παρτίδα του Μίλτου, με τα blinds να είναι 6.000/12.000/ante 2.000, o Μίλτος είχε 270.000 και έκανε open raise σε 25.000 από middle position. Ο Τζέισον Έβερετ έκανε call από το button και ο Κέβεν Στάμεν από το big blind. Το flop έδειξε Α-3-8. O Στάμεν έκανε check, o Μίλτος συνέχισε με 35.000, ο ΈΒερετ πήγε πάσο και ο Στάμεν έκανε το call.

Το turn έδειξε 3 χωρίς να υπάρχει πιθανότητα χρώματος στο τραπέζι, με τους δύο παίκτες να κάνουν check. To river ήταν ένα ακόμα 8άρι, με τον Στάμεν να ποντάρει 84.000, τον Μίλτο να ανακοινώνει all-in και τον Στάμεν να κάνει το call.

Ο Στάμεν κρατούσε ζευγάρι 3-3, με το οποίο έκανε καρέ του 3 και ο Μίλτος έδειξε 8-7 για φουλ του 8 με 3άρια, πριν κλείσει και πάλι τα φύλλα του και αποχαιρετήσει το τουρνουά.

Εντούτοις, ο Μίλτος παρέμεινε χαμογελαστός όπως πάντα και έσφιξε το χέρι του αντιπάλου του, που του είπε “Sorry man”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ