ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο μυαλό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή

2012 WSOP Main Event Champion Greg Merson
2012 WSOP Main Event Champion Greg Merson JOE GIRON PHOTOGRAPHY

Ο νικητής του WSOP Main Event 2012, Γκρεγκ Μέρσον, αναλύει τις πιο σημαντικές παρτίδες του τελικού τραπεζιού. Διαβάστε τις σκέψεις του και την αιτολόγηση κάθε κίνησης στην μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του... αξίας $8,5 εκατομμυρίων.

Η καταπληκτική ιστορία του Γκρεγκ Μέρσον, ο οποίος κατάφερε να υπερνικήσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά και να φτάσει στην κορυφή του κόσμου του πόκερ με την κατάκτηση του μεγαλύτερου τουρνουά, του World Series of Poker Μain Event, έιναι πια γνωστή στους περισσότερους.

Ο Μέρσον έδωσε μία διαφορετική συνέντευξη στην έντυπη έκδοση του περιοδικούBluff Εurope, στην οποία ανέλυσε όλες τις σημαντικές παρτίδες της μεγάλης βραδιάς του τελικού τραπεζιού, όπου τον οδήγησαν στην επικράτηση και το έπαθλο των $8,5 εκατομμυρίων.

Διαβάστε την ενδιαφέρουσα ανάλυση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και την αιτιολόγηση γύρω από τις -κυρίως σωστές- αποφάσεις του.

Παρτίδα 109: Ο αποκλεισμός του Κοροκνάι

"Ο Γκρεγκ Mέρσον βρίσκεται στο button και κάνει open/raise 1.000.000 μάρκες. Ο Τζέσι Σίλβια κάνει 3-bet στα 2,6 εκατ. από το small blind και ο ΆντραςΚόροκναϊ επιλέγει το 4-bet στα 5,3 εκατ. από το big blind. O Mέρσον απαντάει με 5-bet στα 9,2 εκατομμύρια μάρκες.

Ο Σίλβιααποφασίζει να πάει πάσοαλλά ο Κόροκναϊ ανακοινώνειall-in για 41 εκατομμύρια μάρκες! Ο Μέρσον που καλύπτει τον αντίπαλό του για περίπου 1 εκατομμύριο μάρκες αποφασίζει να κάνει το call και οι δύο πάικτες δημιουργούν ένα τεράστιο pot, το οποίο θα μετατρέψει σε chip leader τον νικητή, οδηγώντας στον αποκλεισμό τον χαμένο.


Μέρσον:
Κόροκναϊ:

To board έδειξε: , δίνοντας το pot στον Μέρσον και τα 86.000.000 μάρκες τον έφεραν στην κορυφή του chip count. Σύντομα αποκλείστηκανοι Τζέρεμι Όσμους και Ράσελ Τόμας και η πρώτη μέρα του παιχνιδιού ολοκληρώθηκε με του τρείς παίκτες που απέμεναν Μέρσον, Σύλβια και Μπάλσινγκερ να ανανεώνουν το ραντεβού τους.

Γκρεγκ Μέρσον:Το κακό για μένα σε αυτή την παρτίδα, είναι ότι το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί λίγο νωρίτερα και ακολουθώντας τη θεωρία του παιχνιδιού ή το metagame ήταν πιο πιθανό να έχει (σ.σ. ο Κόροκναϊ) κάτι πολύ καλό αυτή τη φορά. Ωστόσο, επιεδή μπορεί να έχει κάτι καλό, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί αυτό να είναι Α-J suited ή Α-Q suited, αν και πίστευα ότι ένα τέτοιο all-in θα το έκανε με κάτι πολύ καλό τις περισσότερες φορές.

Ωστόσο, το χέρι μου είναι τόσο δυνατό και αν και δεν είναι το καλύτερο σημείο έχοντας τόσες πολλές μάρκες, δεν έμεναν και πολλά να κάνω. Είναι μία από τις περιπτώσεις που πρέπει να προχωρήσεις με το χέρι που έχεις.

Δεν ένιωθα κάτι για το συγκεκριμένο παίξιμο, αν και γνωρίζω οι παίκτεςτωντουρνουά αρέσκονται στο να βάζουν πολύ περισσότερα χρήματα στη μέση πριν το flop και είναι καλύτεροι στο pre-flop παιχνίδι από ότι εγώ. Το παίξιμό του ίσως είναι καλό μακροπρόθεσμα, ωστόσο πιστεύω ότι με τη δυναμική του παιχνιδιού και όσα είχαν γίνει νωρίτερα, ποτέ δεν κάνω light 5-bet σε εκείνο το σημείο.

Ήξερα ότι μπορεί ναέκανε light 4-betτην προηγούμενη φορά και ότι ήταν ικανός να κάνει το 6-bet all-in για αυτό δεν έκανα 5-bet με Κ-7 την προηγούμενη φορά απέναντί στον Κόροκναϊ.

Παρτίδα 146: Μέρσον vs Σίλβια

Ο Μέρσον κερδίζει τις 13 από τις 16 παρτίδες της δεύτερης ημέρας του τελικού τραπεζιού αυξάνοντας το stack του και τη διαφορά από τους αντιπάλους του. Μία από αυτές τις 13 παρτίδες ήταν η ακόλουθη, η οποία υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσε ναμεγαλώσειακόμη περισσότερο την απόσταση του Μέρσον από τους διώκτες του.

Ο Μέρσονσυμπλήρωσεαπό το small blindκαι ο Σίλβια έκανε check από το big blind, με το flop να δείχνει . Oι δύο παίκτες αποφάσισαν να κάνουν check και το turn έδειξε . Ο Μέρσον πόνταρε 1 εκατ. και ο Σίλβια έκανε το call. Mε το στο river, ο Μέρσον αποφάσισε να ποντάρει 2,6 εκατ. μάρκες με τον αντίπαλό του να σκέφτεται για πολύ ώρα και να κάνει τελικά πάσο.

Μέρσον:
Σίλβια:

Γκρεγκ Μέρσον: Έκανα check στο flop για δύο λόγους. Ο ένας ήταν για να ελέγξω το μέγεθος του pot (pot control) καθώς πρόκειται για τουρνουά και έχω έναν ικανότατο παίκτη στα αριστερά μου, ενώ ο άλλος λόγος είναι το ότι ήθελα να δυσκολέψω τον αντίπαλό μου από το να βρει το range μου.

Δεν θα έπρεπε να έχω ποτέ ένα flush-draw στο check-calling range μου σε εκείνο το σημείο, έτσι αν τελικά καταφέρω να "πετύχω" το χρώμα μου, αυτός θα συνεχίσει να ποντάρει με όλες τις μπλόφες αλλά και τα value hands του.

Αυτό που νομίζω ότι έκανε στη συγκεκριμένη παρτίδα, είναι να "καμουφλάρει" το χέρι του κάνοντας check στο flop, δε νομίζω ότι έκανε pot control ή φοβόταν για μεγαλύτερα flush draws, απλά ήθελε να μου στήσει παγίδα -όπως κι εγώ άλλωστε- αλλά δεν δούλεψε τελικά υπέρ μου.

Όταν πόνταρα στο turn, έκανε απλά call και σκόπευα να κάνω ένα overbet στο river (2x pot). Kάνω συχνά overbets στο river και ήθελα να το κάνω και εδώ γιατί θα φαινόταν ότι μπλόφαρα. Ωστόσο με το συγκεκριμένο river -που ήταν το χειρότερο δυνατό- ο Σίλβια έκανε ένα καλό πάσο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ