ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτο έπαθλο $18 εκ. σε τουρνουά πόκερ

Πρώτο έπαθλο $18 εκ. σε τουρνουά πόκερ

Το World Series Of Poker βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα μήνα και την 1η Ιουλίου ξεκίνησε το Event #55: Big One for One Drop. Είναι το τουρνουά με το μεγαλύτερο buy-in στην ιστορία του πόκερ, ενώ έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Το World Series Of Poker βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα μήνα και την 1η Ιουλίου ξεκίνησε το Event #55: Big One for One Drop, που αποτελεί το τουρνουά με το μεγαλύτερο buy-in, $1.000.000, στην ιστορία του πόκερ, ενώ έχει και σαφή φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Από πέρυσι ακόμα είχε γίνει γνωστό ότι ο Γκι Λαλιμπερτέ, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Cirque de Soleil, σε συνεργασία με το WSOP, σκόπευε να διοργανώσει το τουρνουά με buy-In $1 εκ., που εν μέρει όμως θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ο Λαλιμπερτέ ονειρεύτηκε ένα τουρνουά με το τεράστιο αυτό buy-in, μέρος του οποίου, συγκεκριμένα $111.111 από το κάθε buy-in θα πήγαιναν στην φιλανθρωπική οργάνωση “One Drop”, που ασχολείται με την παροχή πόσιμου νερού σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Το τουρνουά αυτό κατάφερε να μπει στο πρόγραμμα της μεγαλύτερης διοργάνωσης πόκερ στον κόσμο και οι 48 θέσεις, που θεσπίστηκαν ως όριο για τις συμμετοχές, γέμισαν.

Στις θέσεις αυτές, βρέθηκαν μερικά από τα γνωστότερα ονόματα στο χώρο του πόκερ, όπως οι Φιλ Άιβι, Φιλ Χέλμουθ, Ντάνιελ Νεγκράνου, Τομ Ντουάν, Φιλ Γκάλφοντ, Γκας Χάνσεν, Τζόναθαν Ντουχάμελ, Σαμ Τρίκετ, Αντόνιο Εσφαντιάρι, Μπράιαν Ραστ, Μάικ Σέξτον, Χαράλαμπος Βούλγαρης (Καναδός με ελληνική καταγωγή)και Τζέισον Μέρσιερ, καθώς και αρκετοί όχι και τόσο γνωστοί, αλλά πολύ πλούσιοι επιχειρηματίες.

Από τη συμμετοχή και των 48 παικτών στο event τα συνολικά χρηματικά έπαθλα ανήρθαν σε $42.666.672 και θα μοιραστούν στους εννιά πρώτους παίκτες του τουρνουά, ενώ πάνω από $5,5 εκ. εξασφάλισε η φιλανθρωπική οργάνωση One Drop.

Όσο αφορά στην εξέλιξη του Big One for One Drop, αυτή τη στιγμή, έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη μέρα του με τους οκτώ παίκτες, που συνεχίζουν να αποτελούν το τελικό τραπέζι.

Αυτοί είναι οι Αντόνιο Εσφαντιάρι, Σαμ Τρίκετ, Γκι Λαλιμπερτέ, Μπράιαν Ραστ, Φιλ Χέλμουθ, Ντέβιντ Άινχορν, Ρίτσαρντ Γιόνγκ και Μπόμπι Μπόλντγουιν και έχουν ήδη εξασφαλίσει $1.237.333, ενώ ο πρώτος θα πάρει $18.346.333 και θα γίνει αυτόματα ο παίκτης με τα περισσότερα κέρδη από live τουρνουά στην ιστορία του πόκερ.

Τα χρηματικά έπαθλα για τους οκτώ παίκτες του τελικού τραπεζιού είναι:

1) $18.346.673
2) $10.112.001
3) $4.352.000
4) $2.645.333
5) $1.834.666
6) $1.621.333
7) $1.408.000
8) $1.237.333

Αναλυτική ενημέρωση με ενδιαφέρουσες παρτίδες και "εκρήξεις" παικτών μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο του PokerCity.gr. Διαβάστε για παράδειγμα γιατί ο Φιλ Χέλμουθ, γνωστός για τις αντιδράσεις του στα τραπέζια, όταν κάτι δεν του πηγαίνει καλά άρχισε να μονολογεί, βρίζοντας τον Μπράιαν Ραστ και πώς αποκλείστηκαν σε μία παρτίδα μαζί οι Ντάνιελ Νεγκράνου και Τομ "durrrr" Ντουάν. Δείτε επίσης στο review της πρώτης ημέρας πώς ο Ρώσος Μιχαΐλ Σμιρνόφ πήγε πάσο παρότι κρατούσε καρέ του 8!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ