ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο άρχοντας των bracelets

Ο άρχοντας των bracelets

Είναι γνωστό ότι το πόκερ είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο τα χρήματα παίζουν πρωταρχικό ρόλο. Αυτό, που δεν είναι τόσο γνωστό στο ευρύ κοινό είναι ότι οι παίκτες δίνουν μεγάλο βάρος και σε έπαθλα, όπως τα bracelets του World Series Of Poker (WSOP) της μεγαλύτερης διοργάνωσης στο χώρο του πόκερ, εκτός από τα χρήματα.

Ο “βασιλιάς” των συγκεκριμένων… κοσμημάτων είναι ο Φιλ Χέλμουθ, που το πρωί της Δευτέρας, κέρδισε το 12ο bracelet στην καριέρα του στο WSOP, αυξάνοντας το προβάδισμά του στη σχετική λίστα.

Ο Χέλμουθ, γνωστός και ως “Poker Brat” για το ευέξαπτο της προσωπικότητάς του, ήταν εδώ και χρόνια μόνος πρώτος στη λίστα με τα περισσότερα κερδισμένα bracelets WSOP, έντεκα στον αριθμό, έναντι δέκα των Τζόνι Τσαν και Ντόιλ Μπράνσον, που τον ακολουθούν. Εντούτοις η πρώτη θέση δεν ήταν αρκετή στον Χέλμουθ, που ήθελε όσο τίποτα άλλο να αυξήσει τη διαφορά και να γίνει ο πρώτος παίκτης, που θα φτάσει στα 12 bracelets, αλλά από το 2007 μέχρι σήμερα δεν τα είχε καταφέρει.

Το “Poker Brat” και το κακό, που τρίτωσε πέρυσι

Όπως είναι φυσιολογικό, καθώς περνούσαν τα χρόνια από το τελευταίο bracelet του Χέλμουθ και με το παιχνίδι να εξελίσσεται συνεχώς, υπήρχαν αρκετοί, που τον χλεύαζαν, υποστηρίζοντας ότι το πόκερ τον έχει ξεπεράσει και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να φτάσει στο 12ο. Φυσικά, αυτοί ίσως προσδοκούσαν να τον επηρεάσουν ψυχολογικά, αφού ο Αμερικανός είναι γνωστός για τις αντιδράσεις του στο τραπέζι μετά από χαμένες παρτίδες, πόσο μάλλον τουρνουά.

Στην προσπάθειά του για το 12ο bracelet, πάντως, ο Χέλμουθ είχε φτάσει αρκετές φορές στο heads-up, αλλά δεν μπορούσε να κάνει το βήμα παραπάνω για την πρώτη θέση. Πέρυσι, συγκεκριμένα, έφτασε τρεις φορές μέχρι την… πηγή, αλλά και τις τρεις τερμάτισε στη δεύτερη θέση, γεγονός, που θα περίμενε κανείς να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις από τον εκκεντρικό Αμερικανό. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με τον Χέλμουθ να λέει πριν από το φετινό WSOP ότι είναι πιο ήρεμος από ποτέ.

Πάρτε μια γεύση από την εκκεντρική συμπεριφορά και τις εκρηκτικές αντιδράσεις του Χέλμουθ:

Τα ρεκόρ και το δωδέκατο

Ο Χέλμουθ δεν κατέχει μόνο το ρεκόρ για τα περισσότερα bracelets, αλλά και αυτό για τους περισσότερους τερματισμούς στις θέσεις των επάθλων στον θεσμό του WSOP.

Ο “Poker Brat” έχει 89 cashes, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής του νίκης, με τον δεύτερο στη σχετική λίστα, Μεν Νγκουέν, να βρίσκεται πολύ πίσω με 72.

Το χαρακτηριστικό επίσης του Χέλμουθ ήταν ότι και τα 11 bracelets, που είχε κερδίσει μέχρι σήμερα, καθώς και η πλειοψηφία των cashes, που είχε ήταν στην παραλλαγή του πόκερ Hold’em, που είναι ίσως η πιο γνωστή και διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.

Εντούτοις, το 12ο bracelet του Χέλμουθ ήρθε σε τουρνουά, όπου παιζόταν Razz, μια παραλλαγή του πόκερ, και συγκεκριμένα στο Event #18: $2.500 Seven Card Razz.

Το Razz είναι ένα είδος stud πόκερ, όπου ο παίκτης λαμβάνει επτά φύλλα στο χέρι, κάποια από τα οποία είναι κλειστά και κάποια ανοιχτά προς τους υπόλοιπους. Το ξεχωριστό στο Razz είναι ότι τα χειρότερα/μικρότερα φύλλα και ο συνδυασμός αυτών είναι αυτά, που κερδίζουν την παρτίδα και όχι ο μεγαλύτερος, όπως συνηθίζεται στις περισσότερες παραλλαγές του πόκερ. Μοιάζει δηλαδή σε αυτό το σημείο, με την παραλλαγή της πόκας, "Μιζέρια".

Σε αυτό το τουρνουά λοιπόν, όπου ξεκίνησαν 302 παίκτες και δημιούργησαν έτσι συνολικά χρηματικά έπαθλα της τάξης των $702.975, ο Φιλ Χέλμουθ κατάφερε να είναι ένας εκ των 18 παικτών της Day 3, με το δεύτερο μάλιστα stack (ο αριθμός των μαρκών του παίκτη).

Όταν οκτώ παίκτες μπήκαν στο τελικό τραπέζι, ο Χέλμουθ ήταν ακόμα εκεί, φτάνοντας στην κορυφή του chip count στο 6-handed (6 παίκτες) παιχνίδι και από τότε δεν κοίταξε πίσω.

Στο τέλος, στο heads-up αντιμετώπισε τον Ντον Ζιούιν, παίκτη, που είχε τερματίσει τρίτος όταν ο Χέλμουθ είχε κερδίσει στο WSOP Main Event του 1989, τον Τζόνι Τσαν.

Ο Ζιούιν πλησίασε κάποια στιγμή σε μάρκες τον “Poker Brat”, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή και έτσι ο Χέλμουθ κατέκτησε το 12ο bracelet WSOP της καριέρας του και μαζί το έπαθλο της πρώτης θέσης του τουρνουά ($182.793).








ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ