ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γράφει ιστορία ο Χέλμουθ με το 13ο Bracelet

Γράφει ιστορία ο Χέλμουθ με το 13ο Bracelet
Φιλ Χέλμουθ

Έγραψε ιστορία. O Φιλ Χέλμουθ τα κατάφερε για ακόμη μία φορά κερδίζοντας το 13ο bracelet της καριέρας του με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Event #7: €10.450 No-Limit Hold’em Main Event του WSOPE

Ο Χέλμουθ επικράτησε ενός field 420 παικτών και μαζί με τον τίτλο κέρδισε και το έπαθλο της πρώτης θέσης που έφτασε το €1.022.376. Με αυτή τη νίκη του ο Χέλμουθ δεν είναι μόνο ο παίκτης με τα περισσότερα WSOP bracelets στην ιστορία του παιχνιδιού, αλλά έγινε και ο πρώτος παίκτης που καταφέρνει να κατακτήσει τον τίτλο του WSOP Main Event και του WSOP Europe Main Event.

Kαι σαν να μην έφταναν όλα, αυτή η νίκη ανεβάζει τον Χέλμουθ στην κορυφή της κούρσας για την ανάδειξη του WSOP Πάικτη της Χρονιάς.

Φυσικά, ο δρόμος προς τη νίκη μόνο εύκολος δεν ήταν και μετά από τέσσερις ημέρες με πόκερ υψηλού επιπέδου, το Poker Brat είχε να ξεπεράσει ένα πολύ δυνατό τελικό τραπέζι.

Το chip count στο τελικό τραπέζι:

Πολ Τεντέσκι - 543.000
Τζόζεφ Τσονγκ - 1.966.000
Στεφάν Αλμπερτίνι - 1.162.000
Κρίστοφερ Μπράμερ - 851.000
Τζέισον Μέρσιερ - 652.000
Σεργκέι Μπαράνοφ - 3.339.000
Φιλ Χέλμουθ - 3.434.000
Στεφάν Ζιρό - 664.000

Ο Τζέισον Μέρσιερ ήρθε στο τραπέζι με το δεύτερομικρότερο stack και ήταν αυτός που οδηγήθηκε πρώτος στο rail. Σύντομα τον ακολούθησαν και οι Ζιρό, Τεντέσκι και Μπράμερ και το παιχνίδι έγινε 4-handed. Σε εκείνο το σημείο πραγματοποιήθηκε ένα τετράωρο διάλειμμα για τηλεοπτικούς λόγους. Με την επιστροφή των παικτών από το διάλειμμα, πήρε λίγη ώρα μέχρι τον επόμενο αποκλεισμό.

Ο Τζόζεφ Τσονγκ αποκλείστηκε από τον Σεργκέι Μπαράνοφ στην 4η θέση και στη συνέχεια ο Χέλμουθ έστειλε το τουρνουά στο heads-up αποκλείοντας τον Αλμπερτίνι με , τα οποία επικράτησαν των του αντιπάλου του σε ένα all-in πριν το flop, σε board.

Το heads-up δεν κράτησε πολύ με τον Χέλμουθ να μπαίνει πολύ δυνατά κάνοντας raise στα περισσότερα bets του Μπαράνοφ. Λίγες παρτίδες αργότερα, ο Μπαράνοφ έκανε το call από το button, ο Χέλμουθ έκανε το raise και ο Μπράνοφ απάντησε με all-in.

Ο Χέλμουθ έκανε γρήγορα το call και είπε: "Θα το κερδίσω έδώ και τώρα".

Showdown:

Χέλμουθ:
Μπαράνοφ:

Το Poker Brat ήταν πολύ μπροστά, αλλά δεν μπορούσε να βλέπει το board όταν ο dealer έδειχνε τα . Χωρίς κάποια ανατροπή από τα κοινά φύλλα, ο Χέλμουθ άρχισε να πανηγυρίζει λέγοντας λίγο αργότερα: "Αυτό είναι το καλύτερο τουρνουά που έχω παίξει στη ζωή μου. Σε όλο το τουρνουά ήμουν all-in με κίνδυνο να αποκλειστώ μόλις μία φορά στην Day 1. Ο αντίπαλος είχε ένα out".

O Χέλμουθ εκτός των άλλων επιθυμεί διακαώς να αναδειχθεί Πάικτης της Χρονιάς του WSOP και με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην κορυφή της λίστας.

To Poker Bratθα χάσει τον συγκεκριμένο τίτλο μόνο αν ο Γκρεγκ Μέρσον καταφέρει στο τέλος του μήνα να κερδίσει το τελικό τραπέζι του WSOP Main Event και μέσω twitter παρακίνησε τον Χέλμουθ να χαρεί το προβάδισμά του για τις επόμενες 26 ημέρες μέχρι να του καταστρέψει ο ίδιος το όνειρο κατακτώντας το Main Event!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ