ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πήρε την πρωτιά η Αυστραλία

Πήρε την πρωτιά η Αυστραλία

Η Αυστραλία επιβλήθηκε με 15-6 επί της Ουαλίας και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο. Τα χρειάστηκαν οι Σκωτσέζοι κόντρα στα Σαμόα, ενώ οι Άγγλοι έκαναν τη νίκη της τιμής.

Αρκετά ενδιαφέρουσες μονομαχίες είχαμε το Σάββατο (09/10) στο Παγκόσμιο Κύπελλο του ράγκμπι. Το μεγάλο ματς ήταν αυτό ανάμεσα στην Αυστραλία και την Ουαλία, ενώ εντυπωσιακή εξέλιξη είχε και η αναμέτρηση της Σκωτία με τα νησιά Σαμόα.

Πήρε την πρωτιά η Αυστραλία

Πήρε το ντέρμπι η Αυστραλία

Αυτό ήταν το μεγάλο ματς της ημέρας το οποίο κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από τις άμυνες των δύο ομάδων και ειδικά αυτή των Αυστραλών που δεν επέτρεψε στους Ουαλούς να πάρουν πολλούς πόντους.

Τα "καγκουρό" πήραν τη νίκη με 15-6 και ταυτόχρονα την πρώτη θέση του ομίλου τους. Για να γίνει αντιληπτό το επίτευγμα των αμυνών και των δύο ομάδων είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό ήταν το μικρότερο σκορ στην ιστορία των αγώνων των δύο ομάδων από το 1958. Πάντως οι Ουαλοί μπορεί να έχασαν αλλά και εκείνοι πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου

Τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Πήρε την πρωτιά η Αυστραλία

Τα χρειάστηκε η Σκωτία

Οι παίκτες των νησιών Σαμόα έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους, αλλά η Σκωτία είχε τον Greig Laidlaw. Ο παίκτης της Σκωτίας πήρε τους 26 από τους συνολικά 36 πόντους της ομάδας του και την οδήγησε στη νίκη με 36-33. Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα η Σκωτία σφράγισε την πρόκριση στην προημιτελική φάση όπου και θα αντιμετωπίσουν τους Αυστραλούς την ερχόμενη Κυριακή.

Η βαθμολογία του δεύτερου ομίλου

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Πήρε την πρωτιά η Αυστραλία

Ξέσπασαν οι Άγγλοι

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας οι Άγγλοι αντιμετώπισαν την Ουρουγουάη και ήθελαν μόνο τη νίκη για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν για να μπορέσουν να ηρεμήσουν λίγο τους φίλους τους αφού η κριτική που ασκείται είναι τεράστια με την ομάδα να μένει εκτός προημιτελικής φάσης. Παράλληλα, έπρεπε να κερδίσουν για να σφραγίσουν την παρουσία τους στην επόμενη διοργάνωση το 2019.

Τελικά οι Άγγλοι ξέσπασαν πάνω στην Ουρουγουάη της οποίας και επιβλήθηκαν με 60-3. Μάλιστα, ο Nick Easter (φωτογραφία) έγινε ο τρίτος γηραιότερος αθλητής που κάνει try στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων όντας 37 ετών και 56 ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ