ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πετρούνιας, Κορακάκη και Μάντης - Καγιαλής οι καλύτεροι του 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Άννα Κορακάκη, και το δίδυμο της ιστιοπλοΐας Μάντης - Καγιαλής βραβεύθηκαν από τον ΠΣΑΤ ως οι καλύτεροι αθλητές για το 2016. Βραβείο και για τον Φερνάντο Σάντος που μίλησε στα ελληνικά.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη αναδείχθηκαν οι καλύτεροι αθλητές για το 2016, στην εκδήλωση των ετήσιων βραβείων του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, με Μεγάλο Χορηγό τη Stoiximan.gr.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης των κρίκων κέρδισε τις προτιμήσεις των Ελλήνων αθλητικών συντακτών, όπως και η πρωταθλήτρια σκοποβολής, η οποία κατέκτησε χρυσό και χάλκινο στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Το "χάλκινο" δίδυμο των Τάκη Μάντη και Παναγιώτη Καγιαλή στα 470 της ιστιοπλοΐας σχημάτισαν την καλύτερη ομάδα για το 2016.

Όσο για τον κορυφαίο προπονητή του 2016, το βραβείο απονεμήθηκε στον πατέρα και καθοδηγητή της Άννας Κορακάκη, Τάσο Κορακάκη.

Το βραβείο του κορυφαίου αθλητή με αναπηρία παρέλαβε για δεύτερη σερί χρονιά ο αρσιβαρίστας Παύλος Μάμαλος, ενώ κορυφαία αθλήτρια ήταν ξανά η Δήμητρα Κοροκίδα. Καλύτερη ομάδα αθλητών με αναπηρία η ομάδα μπότσια BC3 (Ντέντα Άννα, Πανανός Νίκος, Πολυχρονίδης Γρηγόρης).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ παρών ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. Στο Μέγαρο Μουσικής βρέθηκαν πλήθος ολυμπιονικών, αθλητών και προπονητής όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, Βούλα Κοζομπόλη κ.ά.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ

Την παράσταση έκλεψε μεταξύ άλλων ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος έκανε δηλώσεις στα ελληνικά, διαβάζοντας από ένα χαρτί! "Καλησπέρα σε όλους και σε όλους τους Έλληνες. Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι εδώ, σε αυτήν τη χώρα που είναι επίσης στην καρδιά μου. Σας ευχαριστώ που βρίσκομαι εδώ για το βραβείο που μου δίνετε. Θέλω να το μοιραστώ με όλους που πάνω από 11 χρόνια εργάστηκαν μαζί μου. Αυτό το βραβείο είναι και δικό σας. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Μια μέρα θα επιστρέψω. Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά με ειρήνη και υγεία σε όλους. Ευχαριστώ πάρα πολύ", είπε ο Πορτογάλος πρωταθλητής Ευρώπης, ο οποίος δέχθηκε το βραβείο διεθνούς αθλητικής προσωπικότητας από τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Κώστα Κατσουράνη. Ο τελευταίος, μάλιστα, του έκανε και πλάκα: "Εύχομαι στον κ. Σάντος να γυρίσει όπως θέλει, να με έχει εμένα βοηθό να του μάθω κάποια πράγματα και να τον κάνω καλύτερο προπονητή".

Με το ίδιο βραβείο τιμήθηκε ο επίσης πρωταθλητής Ευρώπης ως προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο μπάσκετ, Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, ωστόσο έστειλε βιντεοσκοπημένο το εξής μήνυμα: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΣ του ΠΣΑΤ για την τιμή. Θα ήθελα να βρίσκομαι μαζί σας, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων της ομάδας μου δεν μου επιτρέπουν. Αντιλαμβάνομαι τη βαρύτητα της βράβευσης. Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια συνέπεια και σθένος για να εκπροσωπούμε τα ελληνικά χρώματα στο εξωτερικό".

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Παναγιώτης Μάντης: "Κοιτάζαμε τις στιγμές. Αξέχαστα όλα αυτά. Ήμασταν όλοι μαζί, εμείς στο σκάφος μας, ο κος Καπράλος σε σκάφος επισκεπτών. Χρωστάω πολλά στον Παύλο, στον προπονητή. Πολύ μεγάλη στιγμή".

Παύλος Καγιαλής: "Ευχαριστούμε τον ΠΣΑΤ. Πολύ τιμητικό να μας βραβεύουν ως ομάδα, γιατί υπάρχει μια ολοκλήρωση. Η ομάδα μας δεν είναι μόνο δύο, μας στηρίζουν περισσότεροι άνθρωποι και τους ευχαριστούμε όλους, ξέρουν αυτοί ποιοι είναι".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Άννα Κορακάκη: "Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η χαρά που έδωσα σε όλους όσοι παρακολουθούσαν τους αγώνες μου στους δύο τελικούς. Ήταν οι δικοί μου άνθρωποι, αυτούς σκεφτόμουν. Θέλω να πω ότι είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σε αυτήν τη γιορτή του ΠΣΑΤ και παραλαμβάνω το βραβείο. Έκανα το όνειρό μου να κατακτήσω το μετάλλιο που ήθελα το καλοκαίρι. Χρωστάω τα πάντα στην οικογένειά μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο Καπράλο για την ιδέα και την υλοποίηση του Υιοθετήστε έναν Αθλητή που βοήθησαν την Ελλάδα.

Ευχαριστώ την εταιρία Stoiximan που με στηρίζει τόσο πριν όσο και μετά από τις επιτυχίες μου. ΜΕ στηρίζουν σε πάρα πολλούς τομείς. Να αναφέρω ότι είναι μεγάλη χαρά που παραλαμβάνω αυτό το βραβείο γιατί πριν από 6 χρόνια στην ίδια εκδήλωση είχα βραβευτεί ως ανερχόμενο ταλέντο. Μου φέρατε γούρι πέρα από την προσπάθεια. Θέλω να πω τέλος ότι ευχή γι το 2017 και τις επόμενες χρονιές είναι περισσότεροι άνθρωποι και παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό. Είμαι περήφανη που συμμετέχω στα προγράμματα της ΕΘΝΟΑ για τη διάδοση του αθλητισμού".

Λευτέρης Πετρούνιας: "Δεύτερη σερί χρονιά. Θέλω να σας ευχαριστήσω. Είναι πολύ όμορφο. Χαίρομαι πάρα πολύ. Το λέγαμε παλιότερα να είστε δίπλα μας και τώρα το βλέπουμε. Συνεχίστε έτσι, να είστε δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, είναι πολύ ωραία. Προετοιμάζομαι για Τόκιο, έχει αρχίσει η δουλειά κι επειδή ο δρόμος είναι δύσκολος και θα συνεχίσω με τη Stoiximan, αυτό είναι σίγουρο, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της, γιατί είμαστε μαζί συνέχεια.

Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Δημήτρη Ράφτη, που έχει γενέθλια σήμερα και είναι για μένα ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου, τον γιατρό Οδυσσέα Παξινό. Όπως βλέπετε η αποστολή μας μεγάλωσε κατά πολύ και ευχαριστώ τον κ. Καπράλο γι' αυτήν την ιδέα και είμαι σίγουρος ότι στο Τόκιο η αποστολή θα είναι τριψήφια σε αριθμό. Θέλω να φτάσουμε μέχρι το Τόκιο με όλα τα αποτελέσματα όπως τα έχουμε ξεκινήσει μέχρι τώρα. Ευχαριστούμε πολύ".

Δήμητρα Κοροκίδα: "Ευχαριστώ για την τιμή να με αναδείξετε κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία για το 2016. Για να συνεχίσουμε όλοι εμείς οι αθλητές για να προπονούμαστε και να φέρνουμε διακρίσεις, χρειαζόμαστε στήριξη της Πολιτείας".

Παύλος Μάμαλος: "Το ολυμπιακό μετάλλιο μου έλειπε και μου έδωσε μεγάλη ευτυχία. Ήταν το αίμα μου, ο ιδρώτας μου. Στο Τόκιο, χωρίς να δίνω υποσχέσεις, θέλω να σας κάνω όλους υπερήφανους. Θα δώσω την ψυχή μου και την καρδιά μου, να κοιτάτε την ελληνική σημαία πάντα ψηλά. Καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένο το καινούργιο έτος, μέσα από την καρδιά μου".

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΑΤ / ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (Eurokinissi Sports / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Γιώργος Πολυχρονίδης από την ομάδα μπότσια: "Θέλει σκληρή δουλειά όπως σε κάθε άθλημα. Θέλω εκ μέρους των αθλητών της παραολυμπιακής ομάδας να τονίσω ότι είναι απαραίτητη η στήριξη της Πολιτείας για να συνεχίσουμε να φέρνουμε επιτυχίες".

Γιάννης Σπανουδάκης (Stoiximan.gr): "Τα καταφέραμε με τύχη και αγάπη για αθλητισμό. Θέλω να πω συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι τεράστια η προσπάθεια για να περάσουν το όριο και να προκριθούν.

Συγχαρητήρια και σε όλους όσοι κατέκτησαν μετάλλια και βρίσκονται εδώ μαζί μας. Ο Stoiximan αγαπά τον αθλητισμό και φροντίζει να είναι δίπλα του. Συγχαρητήρια και ευχαριστώ στον κ. Καπράλο για τη δημιουργία του Υιοθετήστε έναν Αθλητή, που μας έδωσε την ευκαιρία να υιοθετήσουμε κι εμείς τους τρεις χρυσούς ολυμπιονίκες της Ελλάδας και ομάδες όπως το πόλο ανδρών που είναι χορηγούμενη από τον Stoximan.

Χορηγήσαμε και αθλητές και ομάδες που δεν κατόρθωσαν να πάνε στους Αγώνες, αλλά η προσπάθειά τους ήταν για να πάνε στους Αγώνες, όπως η ομάδα πόλο των γυναικών. Χρειάζεται η στήριξη των εταιριών στον αθλητισμό, ειδικά τώρα που υπάρχει η αδυναμία του κράτους να προσφέρει αυτά που προσέφερε στο παρελθόν".

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: "Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της δημοκρατίας, παραλαμβάνω αυτή τη διάκριση και σας ευχαριστώ γιατί δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω τον αγώνα για τα παιδιά μας. Οι αθλητές που βρίσκονται εδώ μας τιμούν με το ήθος και τις επιτυχίες τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγό του για τη στήριξη στον σύλλογοΕλπίδα. Θα ήθελα να συγχαρώ την οργανωτική επιτροπή και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο σημαντικό έργο τους".

Τα βραβεία μετά από αποφάσεις του ΔΣ του ΠΣΑΤ

Έπαθλο "Ευ αγωνίζεσθαι": Γιαννιώτης Σπύρος

Έπαθλο κοινωνικής προσφοράς: Μπικόφ Μάνια και Γκιούρδας Μάριος

Έπαθλο κοινωνικής προσφοράς και ήθους: Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)

Έπαθλο ανερχόμενου ταλέντου: Καράλης Εμμανουήλ (Στίβος) & Τσιτσιπάς Στέφανος (Τένις)

Διεθνής αθλητική προσωπικότητα: Σάντος Φερνάντο, Πρωταθλητής Ευρώπης για το 2016, με την Εθνική Ομάδα της Πορτογαλίας (Ποδόσφαιρο)

Διεθνής αθλητική προσωπικότητα: Ιτούδης Δημήτρης, Πρωταθλητής Ευρώπης για το 2016, με την Ομάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μπάσκετ)

Αθλητικό ήθος: Ζαφειροπούλου Κατερίνα (Αθλήτρια Τένις)

Μαχητής ζωής & αθλητισμού: Χαριτωνίδης Απόστολος (Πρεσβευτής Συλλόγου "Ελπίδα")

Ο ΠΣΑΤ, με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, θα τιμήσει επίσης την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για την πολύπλευρη κοινωνική δράση και προσφορά της.

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της χρονιάς

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ 2016

Γιαννιώτης Σπύρος (μαραθώνια κολύμβηση), Πετρούνιας Λευτέρης (ενόργανη γυμναστική), Φιλιππίδης Κώστας (στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ 2016

Κορακάκη Άννα (σκοποβολή), Παπαχρήστου Βούλα (στίβος), Στεφανίδη Κατερίνα (στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ 2016

Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, 470 ανδρών ιστιοπλοΐα (Μάντης Παναγιώτης, Καγιαλής Παύλος), tornado ιστιοπλοΐα (Πασχαλίδης Ιορδάνης, Τριγκώνης Κώστας)

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ 2016

Γέμελος Νίκος (κολύμβηση), Κορακάκης Τάσος (σκοποβολή), Ράφτης Δημήτρης (ενόργανη γυμναστική).

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2016

Κωνσταντινίδης Θανάσης (στίβος), Μάμαλος Παύλος (άρση βαρών), Στεφανουδάκης Μανώλης (στίβος).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2016

Κοροκίδα Δήμητρα (στίβος), Σταματοπούλου Αλεξάνδρα (κολύμβηση), Τσάκωνα Μαρία (κολύμβηση)

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 2016

Ζευγάρια BC3 μπότσια (Ντέντα Άννα, Πανανός Νίκος, Πολυχρονίδης Γρηγόρης), ομαδικό σπάθης (Ντούνης Βασίλης, Πυλαρινός Γεράσιμος, Τριανταφύλλου Πάνος), tandem γυναικών ποδηλασία (Χαλκιαδάκη Αδαμαντία, Μηλάκη Ηρώ)

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

ΑΘΛΗΤΕΣ

Τσιτσιπάς Στέφανος (τένις): 1, Καλοφύρης Νίκος (ορεινό τρέξιμο): 1

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Δράκου Νόρα (κολύμβηση): 2, Τσολακίδου Σταυρούλα (σκάκι): 2, Καραχάλιου Βασιλεία (ιστιοπλοϊα): 1

ΟΜΑΔΕΣ

Ολυμπιακός Πειραιώς Ανδρών Υδατοσφαίριση: 10, 2πλο Σκιφ Γυναικών Κωπηλασία (Νικολαϊδου Κατερίνα, Ασουμανάκη Σοφία): 3, 2κωπος Άνευ Νέων Κωπηλασία (Νικολαϊδης Νίνο, Καλανδαρίδης Γιάννης): 2, 4κωπος Άνευ Ελαφρών Βαρών Ανδρών Κωπηλασία (Πέτρου Γιάννης, Ντούσκος Στέφανος, Γιάνναρος Σπύρος, Μαγδανής Παναγιώτης): 1, 4κωπος Άνευ Ανδρών Κωπηλασία (Χρήστου Γιάννης, Τσίλης Γιάννης, Αγγελόπουλος Διονύσης, Τζιάλλας Γιώργος): 1

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Κριεκ Μίτσελ (στίβος): 15, Βλάχος Θεόδωρος (υδατοσφαίριση): 9, Ωρολογάς Μάκης (ιστιοπλοϊα): 2, Καλαμαρίδης Ηλίας (τεχνική κολύμβηση): 2, Αθανασιάδης Θανάσης (κωπηλασία): 2, Πετράκης Ιωάννης (ποδόσφαιρο): 1, Σεϊρεκίδης Στέλιος (χάντμπολ): 1

ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Μιχαλεντζάκης Δημοσθένης (κολύμβηση): 13, Πολυχρονίδης Γρηγόρης (μπότσια): 5, Φερνάντες Σεζόν (στίβος): 5, Μπακοχρήστος Δημήτρης (άρση βαρών): 3, Ζησίδης Δημήτρης (στίβος): 1, Τριανταφύλλου Πάνος (ξιφασκία): 1

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Λιάγκου Ανθή (στίβος): 4, Ζαμπούρα Ελένη (σκοποβολή): 3, Λουφάκη Κέλλυ (ξιφασκία): 1

ΟΜΑΔΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Γκολμπολ Γυναικών (Χαλκιαδάκη Ελένη, Μαρκαντωνάκη Κατερίνα, Δρίβα Κωνσταντίνα, Τζάλλα Μαρία, Αγκο Βασιλική, Λορέντζου Κατερίνα): 8, Σπάθη Ξιφασκία με Αμαξίδιο (Πυλαρινός Γεράσιμος, Τριανταφύλλου Πάνος, Ντούνης Βασίλης, Αρκουδέας Ηλίας): 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ