ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περίπου 150 αθλητές ντοπέ

Περίπου 150 αθλητές ντοπέ

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο ντόπινγκ που αφορά τους αθλητές από τη Ρωσία με τα νέα δεδομένα να αναφέρουν πως ο συνολικός αριθμός ξεπερνά τους 150.

Σε ντοκιμαντέρ του γερμανικού καναλιού ARD TV και σε δημοσίευμα της "L'Equipe" έγιναν αποκαλύψεις σχετικά με σκάνδαλο ντόπινγκ που αφορούσε κυρίως αθλητές από τη Ρωσία. Το θέμα τώρα παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις και ξεπερνά τα όρια της Ρωσίας.

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του γερμανικού καναλιού μέλος της ιατρικής επιτροπής της IAAF έχει στα χέρια του λίστα με πολλές περιπτώσεις αθλητών που τα δείγματά τους είναι ύποπτα για πιθανό ντόπινγκ.

Ο αριθμός αυτών των δειγμάτων ξεπερνά τα 150 και πρόκειται για αθλητές από όλο τον κόσμο. Στην λίστα υπάρχουν αθλητές από τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Κένυα, την Ισπανία, το Μαρόκο και την Ιταλία. Μάλιστα, σε δημοσίευμα της η " gazzetta" αναφέρει ότι συνολικά τέσσερις Ιταλοί βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα και δύο από αυτούς έχουν ήδη πιαστεί θετικοί.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα οι περισσότεροι από τους αθλητές είναι δρομείς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, ενώ τα δείγματα που πάρθηκαν και θα τεθούν στο μικροσκόπιο είναι από τη διετία 2006-08.

Την ίδια ώρα η IAAF προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση η οποία έχει αρχίσει να παίρνει τεράστιες διαστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ