ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παναθηναϊκός Α.Ο.: "Τα ιδανικά του Καλαφάτη παραμένουν ζωντανά"

Παναθηναϊκός Α.Ο.: "Τα ιδανικά του Καλαφάτη παραμένουν ζωντανά"
Παναθηναϊκός ΑΟ

Σαν σήμερα πριν από 55 χρόνια, στις 19 Φεβρουαρίου του 1964, απεβίωσε ο Γιώργος Καλαφάτης και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός με κείμενο στην επίσημη σελίδα του τίμησε τη μνήμη του.

Η 19η Φεβρουαρίου ενδεχομένως να φαντάζει για τους περισσότερους ανθρώπους σαν μια απλή ημέρα του χρόνου. Για τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι μια ημέρα ξεχωριστή για τον σύλλογο, με ιδιαίτερη σημασία.

Σαν σήμερα πριν από 51 χρόνια, στις 19 Φεβρουαρίου του 1964, άφησε την τελευταία του πνοή ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού Γιώργος Καλαφάτης. Ο άνθρωπος που οραματίστηκε και ίδρυσε τον σύλλογο υπέστη ανακοπή καρδιάς και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός με κείμενο στην επίσημη σελίδα του τίμησε τη μνήμη του με το ακόλουθο κείμενο: "Σήμερα συμπληρώνονται 55 χρόνια από τον θάνατο του εμπνευστή, του ανθρώπου που ίδρυσε τον Παναθηναϊκό, τον Γιώργο Καλαφάτη και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τον δημιουργό του.

Ο δαιμόνιος Κεφαλονίτης έδωσε σάρκα και οστά στον «Σύλλογο Μεγάλο» και το «τριφύλλι» αποτελεί μέχρι σήμερα τρόπο ζωής για εκατομμύρια «αιώνια πιστούς» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Ο ιδρυτής του «τριφυλλιού» άφησε τη τελευταία του πνοή στο Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών σε ηλικία 74 ετών , ωστόσο η εικόνα και η μορφή του παραμένει ζωντανή στη μνήμη όλων των παναθηναϊκών οπαδών μέχρι και σήμερα.

Τα ιδανικά του «Υποναύαρχου» παραμένουν ζωντανά και πιο επίκαιρα από ποτέ…

"Ευτυχήσαμε να δούμε τους διαδόχους μας να ενστερνίζονται την πίστη μας και τις αρχές μας και να συνεχίζουν με την ίδια πνοή τον δρόμο που εμείς χαράξαμε και που οδηγεί εις την εκπλήρωση των καλύτερων αθλητικών πόθων"…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ