ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Ολυμπισμός και Αθλητισμός"

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

To Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η ΕΟΕ και η ΕΟΑ διοργάνωσαν στην έδρα της ΕΟΕ το 1ο Πρωινό "Ολυμπισμός και Αθλητισμός" με στόχο τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους και των Ολυμπιακών αξιών, σε συνέχεια των Αγώνων της Αθήνας το 2004 και ενόψει των Αγώνων του Παρισιού το 2024.

To Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία διοργάνωσαν στην έδρα της ΕΟΕ το 1ο Πρωινό "Ολυμπισμός και Αθλητισμός" με την παρουσία εκατοντάδων μαθητών, αλλά και καθηγητών και στόχο τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους και των Ολυμπιακών αξιών, σε συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και ενόψει των Αγώνων του Παρισιού το 2024.

Στα παιδιά μίλησαν η Ολυμπιονίκης, Εύη Μωραϊτίδου, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μαρία Μπελιμπασάκη, ο Παραολυμπιονίκης, Γιάννης Κωστάκης και ο πρωταθλητής Γαλλίας στο άλμα επί κοντώ, Alexis Ranson

Ακολούθησε διάλεξη του καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Franche-Comté, ÉricMonnin με θέμα: "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την Αρχαιότητα ως σήμερα". Χαιρετισμό εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έκανε ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης που, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

"Τα γαλλικά είναι η επίσημη γλώσσα σε περίπου 45 κράτη και γι’ αυτό υπάρχει ο διεθνής οργανισμός Γαλλοφωνίας, μέλος του οποίου είναι και η χώρα μας. Είναι επίσημη γλώσσα της ΕΕ. Μαθαίνοντας γαλλικά μπορεί κάποιος να μάθει ευκολότερα συγγενείς γλώσσες. Για εμάς τους ανθρώπους της Ολυμπιακής Επιτροπής το σπουδαιότερο είναι ότι είναι η επίσημη γλώσσα του Ολυμπισμού, αφού ο μεγάλος παιδαγωγός Πιερ ντε Κουμπερτέν θεωρείται ο θεμελιωτής του συγχρόνου Ολυμπιακού Κινήματος, ο οποίος συνεργάστηκε με τον άνθρωπο, από τον οποίο ξεκίνησε η απόφαση για την αναβίωση των συγχρόνων Ολυμπιακών Αγώνων.

Έχοντας λοιπόν αυτή την αφετηρία και σε συνέχεια της Δήλωσης πρόθεσης για ένα αθλητικό όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες ΠΑΡΙΣΙ 2024 που προτάθηκε, υιοθετήθηκε οικειοθελώς από τους Υπουργούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπεύθυνους για τον αθλητισμό, - αποφασίσαμε μαζί με το Γαλλικό Ινστιτούτο – Πρεσβεία της Γαλλίας να υλοποιήσουμε το όραμα αυτό προς όφελος της νεολαίας, έχοντας ως όχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Γιώργος Αλικάκος και η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Ντενίζ Παναγοπούλου.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ