ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Ουαλοί "άλωσαν" το Λονδίνο

Οι Ουαλοί "άλωσαν" το Λονδίνο

Σε ένα ντέρμπι με όλη τη σημασία της λέξης, η Ουαλία πέτυχε τεράστια ανατροπή μέσα στο Λονδίνο επί της Αγγλίας και πήρε μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον 1ο όμιλο του παγκοσμίου κυπέλλου ράγκμπι. Πρώτη νίκη για Νότιο Αφρική και Ιταλία. (VIDEOS)

Τι κι αν η Αγγλία προηγήθηκε με 16-6 λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Η ψυχή των "δράκων" μίλησε στο τέλος, η Ουαλία έκανε τη μεγάλη ανατροπή και πήρε τη νίκη με 28-25 μέσα στο "Twickenham Stadium" του Λονδίνου.

Ο Νταν Μπίγκαρ έκανε το παιχνίδι της ζωής του και με 23 πόντους σημείωσε ρεκόρ στην ιστορία της Ουαλίας στο παγκόσμιο κύπελλο. Η κρίσιμη φάση ήρθε στο 71ο λεπτό, όταν ο Λόιντ Γουίλιαμς βρήκε με εξαιρετικό τρόπο τον Γκάρεθ Ντέιβις, ο οποίος έκανε το try και μαζί με το conversion του Μπίγκαρ ισοφάρισε σε 25-25. Τρία λεπτά αργότερα, ένα ακόμα πέναλτι του Μπίγκαρ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, που έδωσε 4 βαθμούς στην Ουαλία και την έφερε μόνη πρώτη στην κορυφή του 1ου ομίλου, στο +3 από τους Άγγλους και στο +5 από τους Αυστραλούς. Η μόνη παρηγοριά για τους ηττημένους ήταν ότι πήραν ένα βαθμό, αφού η διαφορά ήταν μικρότερη από 7 πόντους.

Ξύπνησαν οι "Springboks"

Οι Ουαλοί "άλωσαν" το Λονδίνο

Το σοκ της ήττας από την Ιαπωνία ξεπεράστηκε για τη Νότιο Αφρική, που διέλυσε με 46-6 τη Σαμόα και σκαρφάλωσε στην κορυφή του 2ου ομίλου. Οι "Springboks" κυριάρχησαν στο δεύτερο ημίχρονο, όπου έκαναν πέντε tries και πήραν φυσικά τον έξτρα βαθμό, με τον Τζέι Πι Πίτερσεν να πετυχαίνει χατ-τρικ. Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στον επόμενο αγώνα των Νοτιοαφρικανών, που αντιμετωπίζουν τη Σκωτία, στο μεγάλο ντέρμπι του ομίλου, που ενδεχομένως να κρίνει και την πρώτη θέση.

Με δύο ανατροπές η Ιταλία

Οι Ουαλοί "άλωσαν" το Λονδίνο

Την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση πήραν οι Ιταλοί, που επικράτησαν με 23-18 του Καναδά, σε μία αναμέτρηση όπου βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-10, αλλά κατάφεραν μέχρι το ημίχρονο να περάσουν μπροστά με 13-10. Ένα try του Ματ Έβανς έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους "Canucks" με 15-13, αλλά ο Χιραγιάμα έχασε το conversion. Ωστόσο, οι Ιταλοί κατάφεραν και πάλι να προηγηθούν και να φτάσουν στο τετράποντο, που τους δίνει ελπίδες για πρόκριση στα προημιτελικά. Από την άλλη, οι Καναδοί πήραν έναν βαθμό, καθώς ηττήθηκαν με λιγότερα από 7 γκολ διαφορά, αλλά μάλλον δεν προλαβαίνουν να διεκδικήσουν μία θέση στην οκτάδα.

Βαθμολογίες (σε 2 αγώνες)

1ος όμιλος

1. Ουαλία 9 (+48)

2. Αγγλία 6 (+21)

3. Αυστραλία 4 (+15)

4. Φίτζι 0 (-39)

5. Ουρουγουάη 0 (-45)

* Αυστραλία και Ουρουγουάη έχουν έναν αγώνα λιγότερο

2ος όμιλος

1. Νότιος Αφρική 7 (+38)

2. Σκωτία 5 (+35)

3. Σαμόα 4 (-31)

4. Ιαπωνία 4 (-33)

5. ΗΠΑ 0 (-9)

* Σκωτία και ΗΠΑ έχουν έναν αγώνα λιγότερο

3ος όμιλος

1. Νέα Ζηλανδία 9 (+54)

2. Αργεντινή 5 (+35)

3. Γεωργία 4 (-38)

4. Τόνγκα 1 (-7)

5. Ναμίμπια 0 (-44)

* Τόνγκα και Ναμίμπια έχουν έναν αγώνα λιγότερο

4ος όμιλος

1. Γαλλία 9 (+49)

2. Ιρλανδία 5 (+43)

3. Ιταλία 4 (-17)

4. Καναδάς 1 (-48)

5. Ρουμανία 0 (-27)

* Ιρλανδία και Ρουμανία έχουν έναν αγώνα λιγότερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ