ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι 10 Ομοσπονδιάρχες με τα 198 χρόνια θητείας που "πετάει" έξω ο νόμος

Οι 10 Ομοσπονδιάρχες με τα 198 χρόνια θητείας που "πετάει" έξω ο νόμος

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους δέκα προέδρους Ομοσπονδιών οι οποίοι είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω συμπλήρωσης του ορίου θητείας θα πρέπει να μην είναι ξανά στον προεδρικό τους θώκο.

Βρισκόμαστε λίγο πριν το κυρίως πιάτο του νέου αθλητικού νόμου. Τα "ορεκτικά" τα είδαμε το προηγούμενο διάστημα, οι ενδιαφερόμενοι διάβασαν προσεκτικά τον "κατάλογο" και πλέον αναμένεται να ξεκινήσει η πραγματική μάχη ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Από την μία ο Λευτέρης Αυγενάκης επιμένει σε όλα τα άρθρα του σχεδίου νόμου που έφερε προς δημόσια διαβούλευση και αφορούν τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις Ομοσπονδίες.

Από την άλλη οι Ομοσπονδιάρχες και με τη βοήθεια της ΕΟΕ (οι περισσότεροι άλλωστε αποτελούν μέλη της Ολομέλειας) προσπαθούν να βάλουν φρένο. Τα δύο βασικά σημεία της διαφοράς είναι το ηλικιακό όριο των 71 ετών, αλλά και τα νέα δεδομένα στις θητείες. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σχέδιο νόμου "Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας, όποιος έχει συμπληρώσει τρεις (3) συνολικά πλήρεις ή μερικές θητείες στο αξίωμα αυτό".

Όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ και καιρό η ΕΟΕ και ο Σπύρος Καπράλος στο ψήφισμα που κατέθεσαν, έκαναν λόγο για αντισυνταγματικότητα του σχεδίου νόμου στο κομμάτι που αφορά τα όρια στις θητείες και πως καταστρατηγείται η αρχή του αυτοδιοίκητου των αθλητικών φορέων. Ουσιαστικά ζητούν να μην έχει αναδρομικότητα ο νόμος, ώστε όσους δεν πιάνει το ηλικιακό όριο να μπορούν να είναι υποψήφιοι και στις εκλογές που θα γίνουν το φθινόπωρο.

Η ΕΟΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ 'ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!

Αυτό σε μεγάλο βαθμό "φράζει" το δρόμο σε νέα και φρέσκα πρόσωπα να μπουν μπροστά, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και ρόλο στις Ομοσπονδίες, αποτελώντας το "νέο αίμα". Το νομοσχέδιο αυτό θέλει να πετύχει, να βάλει ένα όριο σε όσους έχουν ηγηθεί για χρόνια και επίσης να μην μπορεί κάποιος να είναι... εσαεί πρόεδρος.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΕΟΕ και ο Σπύρος Καπράλος αυτό που ζητούν από τον Λευτέρη Αυγενάκη, είναι ο περιορισμός των τριών θητειών για κάθε πρόεδρο Ομοσπονδίας να ισχύει από 'δω και πέρα και ουσιαστικά κάποιος που συμπληρώνει ήδη τρεις θητείες στην ηγεσία, να μπορεί να διεκδικήσει άλλες τρεις την προεδρία. Εν ολίγοις, να ισχύσει ο νόμος για ορισμένους... 12 (!) χρόνια μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Στο πρόσφατο ψήφισμά της, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στηλίτευσε μέχρι και το γεγονός πως η διαβούλευση γίνεται τον Αύγουστο, ξεχνώντας βέβαια πως επίκεινται εκλογές στις Ομοσπονδίες ως το τέλος του χρόνου και τα περιθώρια είναι στενά, ενώ για μια ακόμη φορά έκανε λόγο για "αυτορρύθμιση", όταν το ίδιο έλεγε πως θα κάνει εντός εξαμήνου τον Νοέμβριο του 2019, αλλά φτάσαμε Αύγουστο και τίποτα.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, πολλές Ομοσπονδίες έχουν στην προεδρία τους ανθρώπους που διοικούν από τα τέλη της δεκαετίας του 80’. Αυτό δεν σημαίνει ότι κανένας του δεν έχει προσφέρει. Όλοι τους, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, έχουν δώσει πράγματα στον ελληνικό αθλητισμό και με την εμπειρία που έχουν είναι δεδομένο ότι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν ως σύμβουλοι (κάτι που τους επιτρέπει και το σχέδιο Νόμου) ή ακόμα και μέλη του Δ.Σ.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα. Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον ελληνικό αθλητισμό γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αρκετοί από τους προέδρους των Ομοσπονδιών θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις θέσεις με την ολοκλήρωση της τρέχουσας θητείας τους.

Το ηλικιακό όριο των 71 ετών πιάνουν και προσπερνούν οι Γιώργος Βασιλακόπουλος (Μπάσκετ), Δημήτρης Διαθεσόπουλος (ΚΟΕ), Αντώνης Δημητρακόπουλος (Ιστιοπλοΐα) και Μανώλης Κατσιαδάκης (Ξιφασκία). Την ίδια ώρα η λίστα με αυτούς που συμπληρώνουν ή έχουν συμπληρώσει προ πολλού τις τρεις θητείες συμπεριλαμβάνει πολλά ονόματα.

Παραδείγματα της συγκεκριμένης κατηγορίας αποτελούν ο Θανάσης Βασιλειάδης (Γυμναστική), Γιάννης Καρράς (Κωπηλασία), Ισίδωρος Κούβελος (Ιππασία), Μανώλης Κολυμπάδης (Πινγκ πονγκ), και Αντώνης Νικολόπουλος (Κανόε Καγιάκ). Οι περισσότεροι είτε έχουν συμπληρώσει ήδη την τρίτη τους θητεία είτε βρίσκονται στην τελευταία τους.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ

Η ουσία όλων των παραπάνω είναι πως οι περισσότεροι εκ των νυν προέδρων στις αθλητικές Ομοσπονδίες θα αλλάξουν, αφού στις επόμενες εκλογές δεν θα έχουν δικαίωμα να κατέβουν ως υποψήφιοι πρόεδροι.

Κάποιοι εξ αυτών έχουν το δικαίωμα να κατέχουν ξανά εκτελεστικές θέσεις μέχρι και για δύο ακόμα θητείες. Επιπρόσθετα κανένας δεν τους απαγορεύει να είναι απλά μέλη ενός Δ.Σ. οποιασδήποτε αθλητικής ομοσπονδίας για όσο εκλέγονται, χωρίς όμως να κατέχουν κάποια εκτελεστική θέση.

Πάμε να ρίξουμε μία ματιά στις περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν ξεπεράσει τα όρια του νέου αθλητικού νόμου.

1. Γιώργος Βασιλακόπουλος (ΕΟΚ)

Γεννημένος στις 13 Ιανουαρίου του 1939 όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό έχει ξεπεράσει το ηλικιακό όριο των 71 ετών. Υπήρξε αθλητής και προπονητής του μπάσκετ και στη συνέχεια συμμετείχε στην Ομοσπονδία Αθλοπαιδιών από την ίδρυσή της το 1966.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΕΡΒΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το 1970, όταν διαχωρίστηκε το μπάσκετ από τις Αθλοπαιδιές, προσχώρησε στη νεοσύστατη Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Υπήρξε μέλος πολλών διοικήσεων, αλλά πρόεδρος για πρώτη φορά έγινε τον Φεβρουάριο του 1998 και παρέμεινε σε αυτή την θέση μέχρι τον Νοέμβριο του 2002.

Το 2010 επέστρεψε ξανά στον προεδρικό θώκο της ΕΟΚ και παραμένει εκεί μέχρι σήμερα. Παράλληλα, υπήρξε πρόεδρος της FIBA Europe (2002-2010) και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης FIBA (2006-2010).

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ: 14 ΧΡΟΝΙΑ

2. Δημήτρης Διαθεσόπουλος (ΚΟΕ)

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά στις 7/6/1947 και είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Οι μεγάλες του αγάπες ήταν το βόλεϊ και το πόλο, αθλήματα τα οποία υπηρέτησε αμφότερα. Το ένα ως αθλητής και το άλλο ως διαιτητής.

ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Γρήγορα έφτασε να ασχολείται με την Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) της οποίας έγινε για πρώτη φορά πρόεδρος το 1984 και παρέμεινε στη θέση έως και το 1990. Το 1994 επέστρεψε στην προεδρία τη ΚΟΕ (πρώην ΕΚΟΦ) όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, κατέχει σημαντικές θέσεις και σε διεθνείς Ομοσπονδίες. Για παράδειγμα είναι στην Επιτροπή Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, από το 2009 – έως σήμερα είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FINA, ενώ από το 2004 έως σήμερα είναι Μέλος Bureau της LEN (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Κολύμβησης)

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ: 30 ΧΡΟΝΙΑ

3. Αντώνης Δημητρακόπουλος (Ιστιοπλοΐα)

Ακόμα ένα παράγοντας ο οποίος επί σειρά ετών βρίσκεται σε μία συγκεκριμένη Ομοσπονδία είναι ο Αντώνης Δημητρακόπουλος ο οποίος είναι πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στα 71 του χρόνια πλέον ο επιχειρηματίας ανέλαβε για πρώτη φορά τον προεδρικό θώκο της ΕΙΟ το 1997. Τότε ήταν αντιπρόεδρος, όμως η παραίτηση του επί σειρά ετών προέδρου, Νίκου Σαρικαβάζη τον οδήγησε για πρώτη φορά στη θέση του προέδρου, εκεί όπου παραμένει μέχρι και σήμερα μετά από 23 χρόνια.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ: 23 ΧΡΟΝΙΑ

4. Ισίδωρος Κούβελος (Ιππασία)

Έχει προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό από πολλές θέσεις. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και ασχολήθηκε με τον στίβο και το μπάσκετ ως αθλητής του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

58η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΟΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
58η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΟΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ενασχόληση του υιού Σπυρίδωνα με το άθλημα της ιππασίας από ηλικίας 9 ετών τον ώθησε να ασχοληθεί με τα δρώμενα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας. Πρωτοασχολήθηκε τον Μάιο του 2001 ενώ τον Αύγουστο του ίδιου έτους εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας όπου και βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Το 2006 εξελέγη από την ολομέλεια της Ε.Ο.Ε. Αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2008, ενώ ήταν Αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012 και στο Ρίο το 2016.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ: 19 ΧΡΟΝΙΑ

5. Μανώλης Κολυμπάδης (Πινγκ πονγκ)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952 και γρήγορα ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Πρώτα με την κολύμβηση, στη συνέχεια με το μπάσκετ πριν καταλήξει να ασχοληθεί με το πινγκ πονγκ. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε πολλά μετάλλια και υπήρχε αθλητής της Εθνικής Ομάδας.

Οι 10 Ομοσπονδιάρχες με τα 198 χρόνια θητείας που "πετάει" έξω ο νόμος

Αφού πρώτα υπηρέτησε το αγαπημένο του άθλημα από πολλές θέσεις αποφάσισε να ασχοληθεί με την διοίκηση της Ομοσπονδίας. Τελικά στις 4ης Οκτωβρίου 2008 εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θέση στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, είναι γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2000 έως σήμερα είναι Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Καταπολέμησης της Βίας στους αγωνιστικούς χώρους (Δ.Ε.ΚΑ.Β.).

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ: 12 ΧΡΟΝΙΑ

6. Γιάννης Καρράς (Κωπηλασία)

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951 και από τα 13 του ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την κωπηλασία πρώτα στο Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου και στη συνέχεια στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών.

ÐÅÊÉÍÏ 2008 / ÊÙÐÇËÁÓÉÁ / BEIJING 2008 / ROWING
ÐÅÊÉÍÏ 2008 / ÊÙÐÇËÁÓÉÁ / BEIJING 2008 / ROWING ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το 1990 εξελέγη αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΟΦΝΣ. Το 1996 εκλέγεται ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΟΦΝΣ και ανέλαβε τη θέση του εφόρου Αγώνων ενώ 15 μήνες αργότερα και κατόπιν εσωτερικής αναδιάρθρωσης ανέλαβε τη θέση του Γενικού Γραμματέα την οποία κατείχε μέχρι τον Οκτώβριο του 2004 και έκτοτε κατέχει τη θέση του προέδρου έως και σήμερα.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ: 16 ΧΡΟΝΙΑ

7. Μανώλης Κατσιαδάκης (Ξιφασκία)

Ο Μανώλης Κατσιαδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 25 Σεπτεμβρίου 1946 και είναι Πολιτικός Μηχανικός. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την ξιφασκία και ήταν μέλος της εθνικής ομάδας για περίπου δέκα χρόνια.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΚΟΓΙΑΝΝΗ  ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ   ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ,ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΥΡΩΤΑ(ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ)- ΠΑΝΟ ΜΠΙΤΣΑΞΗ(ΔΙΚΗΓΟΡΟ πρ. ΓΓ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ)- ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΝΟΥΤΣΟ(ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ)-ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ( Γ.Γ. ΕΟΕ)ΜΑΚΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ(Γεν Διευθ  Κλασικου Μαραθωνιου)- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ  ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΕΟΕ   φωτο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΚΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ,ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΥΡΩΤΑ(ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ)- ΠΑΝΟ ΜΠΙΤΣΑΞΗ(ΔΙΚΗΓΟΡΟ πρ. ΓΓ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ)- ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΝΟΥΤΣΟ(ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ)-ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ( Γ.Γ. ΕΟΕ)ΜΑΚΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ(Γεν Διευθ Κλασικου Μαραθωνιου)- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΟΕ φωτο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Από νωρίς ασχολήθηκε με την Ομοσπονδία και για δώδεκα χρόνια ήταν μέλος του Δ.Σ. Από το 1989 μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος της ΕΟΞ, ενώ από το 1993 μέχρι και το 2012 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και εκπρόσωπος της ΕΕ στην Επιτροπή Διαιτησίας και τώρα είναι Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Τέλος είναι επικεφαλής διοργάνωσης για 32 χρόνια του ετήσιου παγκόσμιου κυπέλλου Ξιφασκίας Ακρόπολις.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ: 31 ΧΡΟΝΙΑ

8. Θανάσης Βασιλειάδης (Γυμναστική)

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη και υπήρξε ένας από τους πρώτους αθλητές και προπονητές ενόργανης γυμναστικής στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να ασχολείται με την ενόργανη το 1969 και μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας συνέχισε να ασχολείται ως προπονητής.

Οι 10 Ομοσπονδιάρχες με τα 198 χρόνια θητείας που "πετάει" έξω ο νόμος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρωτοστάτησε στις κινήσεις για δημιουργία ανεξάρτητης Ομοσπονδίας γυμναστικής, με συνέπεια να αποχωρήσει από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ το 1994. Μετά από αρκετές τιμητικές θέσεις εξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας τον Ιούνιο του 2007 θέση που κατέχει μέχρι και σήμερα.

Να σημειωθεί ότι από το 2017 είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ: 13 ΧΡΟΝΙΑ

9. Σπύρος Ζαννιάς (τένις)

Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα και είναι πολιτικός μηχανικός. Μάλιστα, συνδέσει το όνομα του με αρκετά κτήρια, αλλά και με την εκτέλεση εργασιών προετοιμασίας των εργοταξίων του Μετρό της Αθήνας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΠΥΡΟ ΖΑΝΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΠΥΡΟ ΖΑΝΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η σχέση του με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας του τένις ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του 90’. Συγκεκριμένα από το 1995 μέχρι και σήμερα είναι πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Παράλληλα, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Ο.Α.Κ.Α. για έντεκα χρόνια (1996 - 2007) και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης από το 1999.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ: 25 ΧΡΟΝΙΑ

10. Αντώνης Νικολόπουλος (Κανόε Καγιάκ)

Από μικρή ηλικία ο Αντώνης Νικολόπουλος ασχολείται με τον Ναυταθλητισμό. Γεννημένος το 1951 στην Αχαΐα και παρά το γεγονός ότι προερχόταν από αγροτική οικογένεια, αγαπούσε ιδιαίτερα το υγρό στοιχείο και από την πρωτοεμφάνιση του καγιάκ στη χώρα μας αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις στη διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος.

Οι 10 Ομοσπονδιάρχες με τα 198 χρόνια θητείας που "πετάει" έξω ο νόμος

Το ξεκίνημα της ενασχόλησής του με το καγιάκ έγινε στο Ναυτικό Αθλητικό Σύνδεσμο (ΝΑΣ) του οποίου συμμετέχει στη διοίκηση ως Πρόεδρος. Υπηρέτησε στην Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε-Καγιάκ ως Ταμίας και Γενικός Γραμματέας και από τις αρχές του 2005 μέχρι σήμερα ως Πρόεδρος.

Επιπρόσθετα είναι Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα και ταμίας της ΕΟΕ.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ: 15 ΧΡΟΝΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος αθλητικός νόμος: Μεταρρύθμιση χωρίς εκπτώσεις
Γιατί η ΕΟΕ θέλει να βάλει "φρένο" στην ανανέωση του ελληνικού αθλητισμού;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ