ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Συναδινός στη Μασσαλία για το ελληνικό πρόγραμμα άθλησης για όλους BEACTIVE

Ο Συναδινός στη Μασσαλία για το ελληνικό πρόγραμμα άθλησης για όλους BEACTIVE

Μεγαλώνει από χρόνο σε χρόνο η δυναμική του ελληνικού προγράμματος άθλησης για όλους BEACTIVE. Ολοκληρώθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας η πρώτη απολογιστική σύσκεψη των εκπροσώπων των χωρών της Ευρώπης.

Ολοκληρώθηκε στη Μασσαλία της Γαλλίας η πρώτη απολογιστική σύσκεψη των εκπροσώπων των χωρών της Ευρώπης για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αθλητισμού για όλους BEACTIVE για το 2017, στα πλαίσια του οποίου διεξήχθησαν 34 χιλ. εκδηλώσεις με συμμετοχή περισσότερων από 12 εκατ. ευρωπαίων πολιτών.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, συνοδευόμενος από τις πρέσβυρες του BeActive Ελλάδας Κέλυ Λουφάκη (Παραολυμπιονίκη), Μανδραβέλη Ειρήνη (παγκόσμια πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής), Τσίκλη Βίκη (παγκόσμια πρωταθλήτρια και προπονήτρια τεχνικής κολύμβησης), Καλλιόπη Βέττα (μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και περιφερειακή σύμβουλο Αττικής) και τον υπεύθυνο διεθνών σχέσεων της ΓΓΑ Διονύσιο Καρακάση.

Από ελληνικής πλευράς παρουσιάστηκε η πλούσια εμπειρία από τις περισσότερες από 250 αθλητικές εκδηλώσεις του ελληνικού προγράμματος, με συμμετοχή μέχρι στιγμής περισσότερων από 50 χιλιάδων ατόμων, κάθε ηλικίας και φύλου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2017.

Από το 2015, που για πρώτη φορά η χώρα μας εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην ισότιμη συμμετοχή ατόμων με αναπηρίες από κοινού με αρτιμελή άτομα, ο παιδαγωγικός, βιωματικός και διαδραστικός χαρακτήρας των εκδηλώσεων ώστε να κινητοποιείται ο πληθυσμός για την καθημερινή άσκηση ως τρόπος ζωής. Παράλληλα αναδεικνύεται ο αθλητισμός ως μέσο κοινωνικής ενσωμάτωσης, ξεπεράσματος κοινωνικών αποκλεισμών, ως μέσο συνεργασίας και σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Οι αθλητικές εκδηλώσεις του ελληνικού προγράμματος δεν έχουν αγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά κυριαρχεί η γνωριμία με αθλήματα, το παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους, η άσκηση συνδυαστικά με πολιτιστικά δρώμενα. Σε αυτό συμβάλλουν ανιδιοτελώς δεκάδες φορείς, δήμοι, αθλητικές ομοσπονδίες, αθλητικά σωματεία, σχολεία, κοινωνικές οργανώσεις, γνωστοί αθλητές, προπονητές και εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ