ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Σεμπάστιαν Κόου πήρε θέση για τα θέματα θητειών και ηλικιών στις Ομοσπονδίες

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ IAAF ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΚΟΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ  ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΦΩΚΙΑΝΟ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ IAAF ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΚΟΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΦΩΚΙΑΝΟ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, Σεμπάστιαν Κόου, με επιστολή του προς τον ΣΕΓΑΣ πήρε θέση για τα θέματα θητειών και ηλικιών στις Ομοσπονδίες.

Τη θέση της World Athletics (IAAF) για τα θέματα θητειών και ηλικιών στα συμβούλια των ομοσπονδιών, ανέλυσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεμπάστιαν Κόου, σε επιστολή του στην Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου.

Ο Βρετανός ενημερώθηκε τόσο προσωπικά, στη συνάντηση που είχε στο Ταλίν με τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή και τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Δημάκου, όσο και με επίσημη επιστολή, για την πρόθεση της ελληνικής Κυβέρνησης να παρέμβει με νομοθεσία σε ζητήματα ομοσπονδιών, που προβλέπονται ρητά από το καταστατικό της World Athletics.

Δείτε παρακάτω την επιστολή που απέστειλε ο Σερ Κόου στην Ελληνική Ομοσπονδία: "Αγαπητέ Πρόεδρε,

Επιβεβαιώνω λήψη της επιστολής σας και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα συγχαρητήριά σας επί τη επανεκλογή μου στη θέση του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Όπως θα ενημερωθείτε, μίλησα τόσο με τον κο Βασίλειο Σεβαστή, όσο και με τον κο Παναγιώτη Δημάκο, κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Tallinn, οπότε μου δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες και έλαβα την ευκαιρία να συζητήσω την κατάσταση με περισσότερες λεπτομέρειες, από την σκοπιά της IAAF (World Athletics).

Το Καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (στα Άρθρα 44 και 53) ορίζει το ανώτερο όριο θητειών τόσο για τις θέσεις των Μελών Συμβουλίου, όσο και του Προέδρου, το οποίο είναι τρεις θητείες. Οι λεπτομέρειες περιγράφονται στο Άρθρο 53, αλλά σε ό,τι αφορά τον ανώτερο αριθμό θητειών στην θέση του Προέδρου, υπάρχει ένα περιθώριο για δύο επιπλέον θητείες, πριν την εκλογή του προσώπου στην θέση του Προέδρου, στην περίπτωση που ο υποψήφιος Πρόεδρος υπήρξε Μέλος Συμβουλίου ή Αντιπρόεδρος (δηλ. ο Πρόεδρος μπορεί να υπηρετήσει για 5 θητείες το ανώτερο).

Το θέμα του ανώτατου αριθμού θητειών, παρά το όριο ηλικίας ήταν αυτό που εισήχθη σαν μέρος των αλλαγών διακυβέρνησης και εγκρίθηκε από το Ειδικό Συνέδριο τον Δεκέμβριο του 2016. Ως εκ τούτου δεν έχει εισαχθεί στο Καταστατικό κανένα όριο ηλικίας.

Στο Καταστατικό προβλέπεται ότι οποιοδήποτε Μέλος του Συμβουλίου είχε υπηρετήσει ως Μέλος του Συμβουλίου για μία ή περισσότερες θητείες προ του Συνεδρίου του 2019, έχει δικαίωμα σε δύο επιπλέον θητείες στο Συμβούλιο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θητειών που είχε ήδη (Άρθρο 44.3 και Άρθρο 53.3)

Πιστεύω πως τα ανωτέρω διασαφηνίζουν την κατάσταση εις ό,τι αφορά τα όρια θητειών, όπως αυτά ορίζονται στο Καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και όπως εγκρίθηκαν από το Συνέδριο αυτής, και πως σας βοηθούν να δεσμευτείτε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να εγκαθιδρυθεί μια συνεκτική αθλητική πολιτική και ένα νομικό πλαίσιο που να είναι συμβατό με τις γενικές αρχές του Νόμου στην χώρα σας αλλά και με τους Κανονισμούς των Διεθνών Αθλητικών Οργανισμών".

Ο Σεμπάστιαν Κόου πήρε θέση για τα θέματα θητειών και ηλικιών στις Ομοσπονδίες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ