Ο Κούβελος απέσυρε την υποψηφιότητα του για την ΕΟΕ

Ο Κούβελος απέσυρε την υποψηφιότητα του για την ΕΟΕ

Ο Ισίδωρος Κούβελος με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού τον ενημερώνει για την απόφασή του να αποσυρθεί από τις εκλογές της ΕΟΕ με στόχο να δοθεί λύση στο διοικητικό αδιέξοδο.

Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητα του για την θέση του προέδρου στην ΕΟΕ ανακοίνωσε ο Ισίδωρος Κούβελος. Με επιστολή που έστειλε προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κούβελος αναφέρει στην επιστολή του ότι με αυτή την κίνηση του θέλει να βοηθήσει ώστε να βρεθεί λύση στο διοικητικό αδιέξοδο που υπάρχει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή από τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, ζητά από τον κ. Βασιλείαδη να χρησιμοποιήσει την αποχώρηση του "ως πρόθεση κατευνασμού των παθών, προκειμένου να φθάσουμε από κοινού σε μία λύση αποδεκτή από όλους και σε μια εποικοδομητική χρησιμοποίηση όλων των ικανών μελών της ΕΟΕ και από τις δύο πλευρές, για το καλό του Ελληνικού αθλητισμού".

Υπενθυμίζουμε ότι η εκλογική διαδικασία της 6ης Φεβρουαρίου είχε περάσει από σαράντα κύματα αρκετό καιρό πριν με τις θέσεις των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών να αποτελούν το βασικό πεδίο διαφωνίας με πολλές από αυτές να κρίνονται στις δικαστικές αίθουσες. Μία ημέρα πριν από την εκλογική διαδικασία ο Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο υποψήφιους, ένιωσε αδιαθεσία και εισήχθη στο "Ωνάσειο".

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οδήγησε στον πρόεδρο της εκλογικής διαδικασίας, Λάμπη Νικολάου, να ζητήσει την αναβολή των εκλογών οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για το απόγευμα της Δευτέρας (6/2). Μάλιστα, είχε ενημερώσει σχετικά τα μέλη της ολομέλειας της ΕΟΕ ώστε να μην παρευρεθούν το απόγευμα της Δευτέρας (6/2) στα γραφεία.

Λίγο αργότερα όμως υπήρξε νέα ενημέρωση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προς τα μέλη της να παρευρεθούν κανονικά στα γραφεία στις 17.00. Κατά την προσέλευση του ο Λάμπης Νικολάου επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν οι εκλογές, όμως σε αυτό ήταν αντίθετη η πλευρά του Σπύρου Καπράλου.

Βασιζόμενη στο καταστατικό το οποίο δεν προβλέπει αναβολή των εκλογών τόνισε ότι υπεύθυνη για την απόφαση αναβολής ή μη της εκλογικής διαδικασίας είναι μόνο η Ολομέλεια. Εκείνη την ώρα στα γραφεία βρίσκονταν εκπρόσωποι από 14 Ομοσπονδίες, από το σύνολο των 25, προσκείμενες όλες στην πλευρά Καπράλου και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να γίνουν οι εκλογές.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε την αντίδραση του Λάμπη Νικολάου ο οποίος αποχώρησε από την διαδικασία η οποία τελικά έγινε με τον Παύλο Κανελλάκη (πρώην πρόεδρος ΣΚΟΕ) να αναλαμβάνει τη θέση του. Ο Σπύρος Καπράλος εκλέχτηκε μέσα από τις εκλογές, όμως το ΣτΕ με απόφασή του στις 13 Ιουλίου έκρινε ως άκυρη τη διαδικασία και έκτοτε ξεκίνησαν οι διαδικασίες ώστε να βρεθεί μία λύση με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Πλέον αναμένουμε τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας Κούβελου και εάν θα υπάρξει σύγκλιση ανάμεσα στις δύο εμπλεκόμενες πλευρές.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει: "Κύριε Υπουργέ,

Έχουν περάσει επτά και πλέον μήνες από την διεξαγωγή των άκυρων εκλογών στην ΕΟΕ για την συγκρότηση της νέας Διοίκησης της σε σώμα και σχεδόν τρεις μήνες από την απόφαση του ΣτΕ που θεώρησε ως μη νόμιμες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και δίνοντας την εντολή στην ΕΟΕ για την διεξαγωγή νέων εκλογών.

Όλο αυτό το διάστημα, η Ελληνική Ολυμπιακή και αθλητική οικογένεια της χώρας μας, περιμένει με αγωνία να ολοκληρωθούν, νομίμως αυτή τη φορά, οι προβλεπόμενες από το Καταστατικό διαδικασίες συγκρότησης σε σώμα της Ολομέλειας της ΕΟΕ, διαδικασίες όμως που δυστυχώς ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει.

Είναι γνωστό ότι η ΕΟΕ και εσείς ως ο αρμόδιος Υπουργός της Κυβέρνησης, με την συναίνεση της ΔΟΕ, επιδιώκετε να λύσετε το πρόβλημα του κενού που υπάρχει στο Καταστατικό της ΕΟΕ για την θέση του προσωρινού Προέδρου, με νομοθετική ρύθμιση, τοποθετώντας στην θέση αυτή έναν ανώτατο Δικαστικό αντί να επιλέξετε τον ασφαλή δρόμο της αναλογικής ερμηνείας του Καταστατικού ζητώντας από το αρχαιότερο μέλος της ΕΟΕ να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Η προσπάθεια σας όμως αυτή, είναι σαφές ότι είναι αντίθετη με το πνεύμα του Νομοθέτη, των βασικών αρχών δικαίου αλλά και του ίδιου του Ολυμπιακού Χάρτη και οφείλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα αν δεν συναινέσουν όλα τα μέλη της ΕΟΕ!

Αλλά και αν ακόμα πετύχετε να λύσετε προσωρινά, με την νομοθετική αυτή ρύθμιση, το θέμα του κενού στο Καταστατικό της ΕΟΕ και ο ανώτατος δικαστής συγκαλέσει την επόμενη Ολομέλεια που θα αποτελείται φυσικά από όλα εκείνα τα μέλη, που χωρίς νομικά κωλύματα θα εκπροσωπούν τις Ομοσπονδίες τους, πιστεύετε πως θα έχετε λύσει το πρόβλημα του διχασμού που έχει επέλθει στην αθλητική οικογένεια;

Αλήθεια, τι είναι περισσότερο επιθυμητό για εσάς, την κυβέρνηση και όλους μας τελικά: να γίνουν απλά εκλογές με διασπασμένο το αθλητικό κίνημα ή να βρεθεί μια λύση επανένωσης του μέσα από διαδικασίες δημοκρατικές και νόμιμες;

Και διερωτώμαι κύριε Υπουργέ, μήπως θα ήταν καλύτερα να αφήσουμε πίσω τις όποιες φιλοδοξίες είχαμε όλοι μας και να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να κάνουμε μία ειλικρινή προσπάθεια εξεύρεσης μιας συναινετικής λύσης για χάρη των χιλιάδων νέων αθλητών που αποτελούν τελικά τα θύματα της κατάστασης αυτής; Σας διαβεβαιώνω ότι αυτό είναι που περιμένουν όλοι και όχι απλά κάποιες νέες εκλογές που θα συντηρήσουν την διάσπαση των μελών της ΕΟΕ!

Στις μη νόμιμες εκλογές της 6ης Φεβρουαρίου, όπως αποφάνθηκε το ΣτΕ, είχα εκφράσει την πρόθεση μου να διεκδικήσω για πρώτη φορά την θέση του Προέδρου της ΕΟΕ, επειδή πίστευα και πιστεύω ακόμα πως, όπως και άλλοι άξιοι συνάδελφοι μου στην ΕΟΕ, έχω και εγώ το δικαίωμα να διεκδικήσω την θέση αυτή μετά την πολυετή μου προσφορά στον χώρο του αθλητισμού! Μια υποψηφιότητα που πολλοί συνάδελφοι μου στήριξαν και τους οποίους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό!

Επειδή όμως είναι πιθανόν, η απόλυτα θεμιτή κατά τα άλλα, δική μου φιλοδοξία για την θέση του Προέδρου της ΕΟΕ, να έχει αποτελέσει την γενεσιουργό αιτία του διχασμού που ακολούθησε, σας ενημερώνω με την παρούσα επιστολή μου ότι αποσύρω την υποψηφιότητα μου για την θέση αυτή, προκειμένου να διευκολυνθεί η επανένωση όλων των δυνάμεων της ΕΟΕ για το καλό του ελληνικού αθλητισμού.

Κύριε Υπουργέ, επειδή διέκρινα στην προσπάθεια σας επίλυσης του προβλήματος μια ειλικρινή διάθεση συνεργασίας με όλα τα μέλη της ΕΟΕ και επειδή πιστεύω πως η ΕΟΕ διαθέτει άξια στελέχη από όλες τις πλευρές που μπορούν να συμβάλουν θετικά στο έργο της, σας ζητώ να χρησιμοποιήσετε την αποχώρηση μου αυτή από την διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου της ΕΟΕ, όχι ως ένδειξη αδυναμίας αλλά ως πρόθεση κατευνασμού των παθών, προκειμένου να φθάσουμε από κοινού σε μία λύση αποδεκτή από όλους και σε μια εποικοδομητική χρησιμοποίηση όλων των ικανών μελών της ΕΟΕ και από τις δύο πλευρές, για το καλό του Ελληνικού αθλητισμού.

Τα μέλη της ΕΟΕ που συμμερίζονται τις πιο πάνω απόψεις και εγώ προσωπικά είμαστε στην διάθεση σας, πριν προχωρήσετε στην εξωθεσμική λύση της νομοθετικής ρύθμισης που θα πλήξει καίρια την αυτονομία του αθλητικού κινήματος, να συζητήσουμε προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας λύσης αποδεκτής από όλους, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και με στόχο ένα καλύτερο αύριο".

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Jason Statham με μαγιό και μαλλιά: Ένα βίντεο που θα σε λυγίσει

Την ώρα που εσύ κάνεις τις βουτιές σου, κάποιος βούτηξε στην εποχή που ο Jason ήταν ένας ανερχόμενος αθλητής των καταδύσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24