ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Ο πρώτος "Δρόμος της Ελιάς" διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Εμπνευστές του αγώνα δρόμου, συμμετέχοντες, εθελοντές, Δήμος, ΣΕΓΑΣ, χορηγοί και λοιπές τοπικές αρχές, βοήθησαν ώστε το αποτέλεσμα να είναι άψογο. Συγχαρητήρια σε όλους!

Μια παρέα πέντε φίλων από τους Γαργαλιάνους της Μεσσηνίας που έχουν σαν χόμπι το τρέξιμο, ήταν εκείνη που γέννησε την ιδέα του "Δρόμου της Ελιάς". Μια ιδέα που έγινε πράξη την Κυριακή που μας πέρασε (15/4) και που απέδειξε ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να θριαμβεύσει όταν υπάρχει όρεξη, μεράκι και αγάπη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η διοργάνωση ήταν απόλυτα πετυχημένη και πλέον όλοι ευελπιστούν ότι ο "Δρόμος της Ελιάς" θα γίνει θεσμός με ετήσια παρουσία στην περιοχή. Η στήριξη από τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Τριφυλίας, τους τοπικούς χορηγούς, τους εθελοντές και βέβαια από τους εκατοντάδες συμμετέχοντες κάθε ηλικίας, είναι το μεγαλύτερο εχέγγυο για την επανάληψη της πολύ όμορφης αυτής εκδήλωσης στα χρόνια που έρχονται. Το Sport24.gr σας μεταφέρει εντυπώσεις, παραλειπόμενα και φωτογραφίες από τον χθεσινό αγώνα.

Ένα παρεάκι λοιπόν πέντε φίλων, των Δημήτρη Θεοδωρόπουλου (γνωστού ως Βαγγελάκη), Γιώργου Πουλόπουλου, Σάκη Πανταζή, Γρηγόρη Καλογερόπουλου και Αργυρώς Σελαμή, οι οποίοι τρέχουν συστηματικά στην περιοχή αλλά και σε ερασιτεχνικούς αγώνες σε όλη την Ελλάδα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν οι ίδιοι έναν αγώνα για τους κατοίκους της περιοχής. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οργάνωσαν τα πάντα. Χάραξαν τις διαδρομές, βρήκαν χορηγούς, ήρθαν σε συνεννόηση με τον Δήμο και τον ΣΕΓΑΣ, εξασφάλισαν τη βοήθεια της αστυνομίας για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την παρουσία ιατρικού προσωπικού, διαφήμισαν με κάθε τρόπο την πρωτοβουλία τους (αφίσες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ), μάζεψαν τις συμμετοχές, θεσμοθέτησαν αναμνηστικά βραβεία για όλους τους δρομείς και μετάλλια για τους νικητές και γενικότερα πρόσεξαν και κάλυψαν κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε να είναι σίγουροι για την επιτυχία της ιδέας τους.

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Η ελιά, πηγή έμπνευσης για την ονομασία του αγώνα.

Υπήρξαν τρεις διαφορετικές διαδρομές, των 12 και των 5 χιλιομέτρων για τους ενήλικες, καθώς και του ενός χιλιομέτρου για παιδιά. Οι δρομείς στο 12άρι, αφού κάλυψαν ενάμισι χιλιόμετρο σε άσφαλτο για να βγουν από την πόλη, στη συνέχεια έτρεξαν μέσα από μονοπάτια, αγροτικούς δρόμους (χωματόδρομους) και βέβαια μέσα από τους ελαιώνες της περιοχής. Οι εικόνες ήταν υπέροχες, αφού η άνοιξη είχε φροντίσει να γεμίσει με χρώματα την φύση, φτιάχνοντας καταπληκτικά "κάδρα", τα οποία απαθανάτισαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι. Να πούμε ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν συνολικά τις τετρακόσιες, μοιρασμένες στις τρεις διαδρομές. Περίπου από 150 άτομα έτρεξαν στο 12άρι και το 5άρι, ενώ γύρω στα εκατό ήταν και τα πιτσιρίκια που τίμησαν τη διαδρομή του χιλιομέτρου. Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν από τους διοργανωτές ένα αναμνηστικό τσαντάκι το οποίο περιείχε δυο μπουκαλάκια λάδι, ένα βαζάκι μέλι και ένα πλαστικό ποτήρι με ντοματίνια, όλα τοπικής παραγωγής.

Φυσικά αξίζουν αναφοράς οι πενήντα περίπου εθελοντές που ξεχώρισαν με τα χαρακτηριστικά τους μπλουζάκια με το logo του αγώνα και βοήθησαν με κάθε τρόπο τους δρομείς, είτε μέσω των σταθμών τροφοδοσίας κατά μήκος της διαδρομής, είτε με τις φωνές τους που εμψύχωναν τους συμμετέχοντες, δίνοντας τον δικό τους τόνο στον αγώνα. Ο Δήμος Τριφυλίας πρόσφερε τα μετάλλια, τα μπλουζάκια και την χρονομέτρηση, ενώ πολλοί ήταν και οι τοπικοί χορηγοί που βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο του τη διοργάνωση. Αναφέρουμε ενδεικτικά τον γευστικό πολυχώρο "Μέλισσα", τα αρτοποιεία Μπουλουλή, τον Ζεμπέκη AVIN, το Stella Mare, τις ασφάλειες Δημητρόπουλου, τα αλουμίνια Πανταζή, τα αλουμίνια Γκλιάτα, το ουζερί Καπετανάκη, το Totem, το El Centro, το καφέ Αττικόν, το μεζεδοπωλείο Μακρή, το Mesitopolis του Γιώργου Λάππα και το ξενοδοχείο Artina. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει ώστε εκτός από μέλη του Ερυθρού Σταυρού, να είναι συνεχώς διαθέσιμο και ένα πλήρως επανδρωμένο ασθενοφόρο, αν και τελικά όλα κύλησαν απόλυτα ομαλά, χωρίς τραυματισμούς, απώλεια προσανατολισμού ή άλλα απρόοπτα.

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Μέσα από τα μονοπάτια της περιοχής.

Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τον αγώνα, δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Το ίδιο συνέβη και με όσους παρακολούθησαν τον "Δρόμο της Ελιάς", δίνοντας τον δικό τους τόνο με τις επευφημίες τους και τον ενθουσιασμό τους. Να πούμε ότι ο ΣΕΓΑΣ εκπροσωπήθηκε από την αντιπρόεδρό του, Ξένια Αργειτάκη, η οποία εντυπωσιάστηκε από τον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων, ενώ παρότρυνε τον Δήμαρχο, Παναγιώτη Κατσίβελα, να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού. Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος δήλωσε την στήριξή του στη διοργάνωση, δεσμευόμενος για τη βοήθεια του Δήμου τα επόμενα χρόνια. Η εκκίνηση για τα 12 και τα 5 χλμ δόθηκε στις 10 το πρωί από τον κο. Κατσίβελα, μπροστά από την "Μπρίσκειο" Δημοτική Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων, ενώ λίγο αργότερα πήραν σειρά και οι "μικροί" στο δικό τους ένα χιλιόμετρο. Μετάλλια απονεμήθηκαν στους πρώτους και τις πρώτες έξι των 12 χλμ και στους πρώτους και τις πρώτες τρεις των 5 χλμ. Οι απονομές έγιναν από τον Δήμαρχο μπροστά στη Βιβλιοθήκη, η οποία ήταν σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ "ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ"

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Α. ΑΓΩΝΑΣ 12 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

1. Εμιλιάνο Κάνο 52:09

2. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος 53:35

3. Γαβριήλ Μακριδάκης 55:26

Β. ΑΓΩΝΑΣ 12 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Ελένη Εξερτζόγλου 1:06:53

2. Σταυρούλα Μπάκα 1:07:53

3. Μανταλίνα Δημητροπούλου 1:09:15

Γ. ΑΓΩΝΑΣ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

1. Βασίλης Τάνεφ 24:24

2. Αλέξανδρος Μιχαλάκης 25:44

3. Ιωάννης Καλογερόπουλος 26:16

Δ. ΑΓΩΝΑΣ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1. Σταυρούλα Νικολούδη 31:02

2. Χριστίνα Χαραλαμποπούλου 32:55

3. Ηλιάννα Αργύρη 36:17

Από τη μεριά μας, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον, μαζί με τα συγχαρητήριά μας για την έμπνευση, σχεδίαση και οργάνωση του "Δρόμου της Ελιάς". Ακολουθούν φωτογραφίες από τον φετινό αγώνα. Ευχαριστούμε τον Φώτη Κατσίβελα, καθώς και όλους τους υπόλοιπους φωτογράφους, που μας έστειλαν το υλικό.

ΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΛΙΚ ΤΟΥ "ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ" 2018

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Τα πιτσιρίκια πριν την εκκίνηση

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Η εκκίνηση των ανδρών

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Ο δρομέας και η ανοιξιάτικη φύση

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Οι εθελοντές στο σημείο τροφοδοσίας

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Η φύση στα περίχωρα των Γαργαλιάνων

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Στον τερματισμό με θέα τα μετάλλια

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Το περιεχόμενο από το αναμνηστικό τσαντάκι που πήραν όλοι οι συμμετέχοντες από τους διοργανωτές

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Οι δρομείς στα δύσκολα!

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Ο Βαγγελάκης, ψυχή του αγώνα, μαζί με τον γιο του, Ορφέα

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Αναμνηστική φωτογραφία των εθελοντών

Ο Δρόμος της Ελιάς μάγεψε!

Η επίσημη αφίσα της διοργάνωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ