ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ντόπινγκ: Τον Ιούλιο η εκδίκαση στο CAS της κόντρας RUSADA - WADA

Second place team Russia poses with the national flag after the women's team final of the Gymnastics World Chamionships at the Aspire Dome in Doha, Qatar, Tuesday, Oct. 30, 2018. (AP Photo/Vadim Ghirda)
AP IMAGES, RUSSIA, FLAG AP IMAGES/AP PHOTO/VADIM GHIRDA

Όπως όλα δείχνουν τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο RUSADA κατά του αποκλεισμού που του έχει επιβληθεί από τον WADA στο CAS.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Ρωσία αποκλείστηκε για τέσσερα χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις/ παγκόσμια πρωταθλήματα σε μια σειρά αθλημάτων στο πλαίσιο απόφασης τηςWADA (World Doping Agency) περί τιμωρίας της για παραποίηση εργαστηριακών δεδομένων.

Ο RUSADA (Οργανισμός Αντιντόπινγκ της Ρωσίας) σε συνεργασία με την ρωσική κυβέρνηση δεν άφησαν έτσι τη συγκεκριμένη απόφαση.

Έτσι αποφάσισαν να ασκήσουν έφεση και να προσφύγουν στο CAS. Ωστόσο, λόγω του κορονοϊού η εξέταση των περισσοτέρων υποθέσεων ακυρώθηκε κι έτσι οι Ρώσοι περίμεναν να οριστεί δικάσιμος.

Όπως όλα δείχνουν η εκδίκαση της προσφυγής θα γίνει τελικά τον Ιούλιο και εκεί οι δύο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές τους. Μάλιστα, αξίζει να επισημάνουμε ότι ο WADA ζήτησε η όλη διαδικασία να γίνει με ανοικτές της πόρτες ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Κάτι τέτοιο βρήκε θετική την πλευρά των Ρώσων, όμως τελικά δεν θα συμβεί αφού κάποιο από τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη το αρνήθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ