ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέος αθλητικός νόμος: Παρουσιάστηκε το σχέδιο στον Μητσοτάκη

Συνεδρίση του Υπουργικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
Συνεδρίση του Υπουργικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) EUROKINISSI

Κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ο Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη το σχέδιο για τον νέο αθλητικό νόμο.

Συνεδρίασε σήμερα 30 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Υπουργικό Συμβούλιο. Κατά τη διάρκειά του συζητήθηκαν μια σειρά από νομοσχέδια ανάμεσα στα οποία και ο νέος αθλητικός Νόμος.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παρουσίασε στον Πρωθυπουργό το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο: "Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παρα-ολυμπιακή Επιτροπή και άλλες διατάξεις".

Με το νομοσχέδιο αυτό ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στις αρχαιρεσίες αθλητικών φορέων, ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με τον αθλητισμό των ΑμεΑ, που αφορούν την δικαιότερη και σύμφωνη με τις αρχές του αθλητισμού εκπροσώπηση στη διοίκηση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής των επιμέρους φορέων της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ.), της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι (Ο.Σ.Ε.Κ.Κ.) και των Παραολυμπιονικών.

Επιπλέον, αναγνωρίζεται ο καθοριστικός ρόλος των αθλητών συνοδών ΑμεΑ, οι οποίοι συμμετέχουν σε αγώνες αθλητών με αναπηρίες. Επιπλέον: Δημιουργείται Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, σε εφαρμογή της Σύμβασης Μακόλιν. Εισάγονται τροποποιήσεις στο καταστατικό της ΕΟΕ, σύμφωνα με τα αιτήματα της ίδιας, μετά την πρώτη περίοδο λειτουργίας της ως ΝΠΙΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ