ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

#menoumespiti: Κορυφαίοι αθλητές σε παρακινούν να μείνεις σπίτι

#menoumespiti: Κορυφαίοι αθλητές σε παρακινούν να μείνεις σπίτι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με αναρτήσεις τους στα Social media, κορυφαίοι αθλητές από την Ελλάδα και τον κόσμο στηρίζουν την οδηγία #menoumespiti και σε παρακινούν να κάνεις το ίδιο.

Οι μέρες που ζούμε είναι ιδιαίτερες, πρωτόγνορες. Η εξάπλωση του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο έχει βάλει τη ζωή μας - κατά κάποιον τρόπο - σε αναμονή και μαθαίνουμε πώς να δουλεύουμε από το σπίτι, πώς να συνυπάρχουμε με έναν άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο και πώς να κάνουμε την καθημερινότητά μας όσο πιο ευχάριστη γίνεται.

Ο κορονοϊός αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζεται μόνο με το καλό πλύσιμο των χεριών ή ένα αντισηπτικό, αλλά με την κοινωνική αποστασιοποίηση όπως ονομάζουν οι ειδικοί υγείας τον όσο γίνεται μεγαλύτερο περιορισμό σου στο σπίτι. Κάτι που μπορεί να ακούγεται δύσκολο, όμως στην πραγματικότητα είναι το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Για να είσαι safe εσύ και τα αγαπημένα σου πρόσωπα αρκεί να μείνεις σπίτι. Το καλό της ανθρωπότητας βρίσκεται στη θαλπωρή του σπιτιού σου.

Σε αυτό δεν είσαι μόνος. Όπως κι εσύ, έτσι και εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο μένουν στο σπίτι και προσπαθούν να 'γεμίσουν' τις ώρες τους με οτιδήποτε τους ευχαριστεί και μπορεί να κάνει πιο όμορφη και δημιουργική την καθημερινότητά τους. Οι αθλητές δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό. Στηρίζουν την οδηγία #menoumespiti και σε παρακινούν να κάνεις το ίδιο.

Με αναρτήσεις τους στα social media, κορυφαίοι αθλητές από την Ελλάδα και τον κόσμο παρουσιάζουν τη ζωή τους στο σπίτι και διαδίδουν το μήνυμα: "μείνε σπίτι, μείνε ασφαλής, μείνε δυνατός".

O Λιονέλ Μέσι μένει σπίτι, περνά χρόνο με τα παιδιά του. Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του "είναι καιρός να δείξετε υπευθυνότητα και να παραμείνετε στο σπίτι, είναι επίσης τέλειο να απολαμβάνετε με τους δικούς σας τον χρόνο που δεν μπορείτε πάντα να έχετε".

Ο "άρχοντας των κρίκων" Λευτέρης Πετρούνιας, γνωρίζοντας πως προτεραιότητα για κάθε άνθρωπο και δη για έναν αθλητή είναι η υγεία του, μένει σπίτι και σε συμβουλεύει να κάνεις το ίδιο.

Από την πλευρά του, ο Εμμανουήλ Καραλής βρήκε τον τρόπο να συνεχίσει την προπόνησή του στο σπίτι.

Αφού έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που επιλέχθηκε ως πρώτη λαμπαδηδρόμος, η Άννα Κορακάκη μένει σπίτι και στηρίζει την οδηγία από τους ειδικούς υγείας.

Ελλείψει αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μένει σπίτι και περνά δημιουργικά τον χρόνο του, όπως φαίνεται και από το video που ανέβασε προ ημερών στο twitter η σύντροφός του.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο και παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, μένει σπίτι και διαδίδει το μήνυμα: "stay home, stay safe, stay strong".

H Μαρία Μπελιμπασάκη στηρίζει, με τη σειρά της, την οδηγία #menoumespiti.

Το ίδιο και οι Χρήστος Βολικάκης, Μίλτος Τεντόγλου και Σπύρος Γιαννιώτης.

Ο Σέρχιο Ράμος περνά δημιουργικά τον χρόνο του στο σπίτι συνδυάζοντας την προπόνηση με οικογενειακές στιγμές, όπως φαίνεται στο video που ανέβασε στο Instagram account του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ