ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαυρωτάς: "Αγαπάω και πονάω τον αθλητισμό"

Συζήτηση και λήψη απόφασης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ορισμό προθεσμίας, σύμφωνα με το άρθρο 119 του Κανονισμού της Βουλής, υποβολής της έκθεσης της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και λήψη απόφασης στην Ολομέλεια της Βουλής για τον ορισμό προθεσμίας, σύμφωνα με το άρθρο 119 του Κανονισμού της Βουλής, υποβολής της έκθεσης της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

O νέος ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς παραχώρησε συνέντευξη στον Sport24 Radio 103,3 και αναφέρθηκε στην απόφασή του να δεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ μίλησε και για τα μελλοντικά πλάνα του.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Πνίξτε τον φουνταριστό", με τον Μηνά Τσαμόπουλο για το πλάνο του αναφορικά με τα νέα του καθήκοντα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το αν περίμενε να γίνει Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού: "Η αλήθεια είναι ότι ήταν ξαφνικό. Με πήρε ένα τηλέφωνο ο πρωθυπουργός το πρωί της Δευτέρας και μου ζήτησε ν" αναλάβω αυτή τη θέση. Μου είπε 'γνωρίζω ότι είσαι σε άλλο κόμμα αλλά δεν σε θέλω για τις πολιτικές σου πεποιθήσεις αλλά για τις γνώσεις σου στον συγκεκριμένο τομέα'. Το συζήτησα λίγο με κάποιους ανθρώπους και πήρα αυτή την απόφαση γιατί ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι που αγαπάω και πονάω. Νομίζω ότι στην πολιτική πρέπει να προσπαθείς και να προσφέρεις, με γνώσεις και με πράξεις στ αντικείμενα που μπορείς".

Για την ενασχόληση με την πολιτική: "Το έναυσμα ήταν ένα βιβλίο που είχα γράψει το 'Θεώρημα της επτάδας'. Το είδε ο Κώστας Γιαννακίδης και μου ζήτησε να γράφω στο protagon. Γνωρίστηκα με τον Σταύρο Θεοδωράκη και όταν ξεκίνησε το Ποτάμι είπα να… βουτήξω κι εγώ. Με εξέφραζαν πολύ οι ιδέες και οι απόψεις του Σταύρου που μίλαγε γι" αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες, συνεργασία και συνεννόηση. Πράγματα τα οποία στον αθλητισμό τα έχεις βιώσεις. Έβλεπα ότι και αυτά θα χρειάζονταν και στην πολιτική".

Για το γεγονός πώς δεν κατέβηκε το Ποτάμι στις εκλογές: "Είχαμε ένα αποθαρρυντικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Δεν μας έδινε τη δυνατότητα σε τόσο μικρό χρόνο και χώρο να επιδιώξουμε την είσοδό μας στη Βουλή. Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και ν" ανασυγκροτηθούμε. Είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει και από τον Σεπτέμβριο θα είναι πιο έντονη. Μια διαδικασία διεύρυνσης και συνεννόησης. Να βρούμε και άλλους συμμάχους στο χώρο του φιλελεύθερου και προοδευτικού κέντρου".

Για το αν θα πάρει πρωτοβουλίες: "Με τον κύριο Αυγενάκη πιστεύω θα έχουμε μια καρποφόρα συνεργασία. Ο καθένας μπορεί να συμβάλλει σε αυτά που γνωρίζει. Εγώ είμαι πιο πολύ στο κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τα Ολυμπιακά αθλήματα και την ανάπτυξη του αθλητισμού. Ο Λευτέρης φαντάζομαι θα έχει πιο πολύ το κομμάτι του επαγγελματικού αθλητισμού και γενικά όσα έχουν πολιτική. Θα κάνουμε μία συνάντηση με τον Υφυπουργό που προΐσταται για να δούμε πως μπορούμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για χάρη του αθλητισμού".

Για τις προτεραιότητες που έχει: "Θα με βοηθήσει η τεχνοκρατική προσέγγιση του πολυτεχνείου. Γνωρίζω ότι υπάρχει οικονομική στενότητα. Τα τελευταία τρία χρόνια έχω δει πράγματα για το τι σημαίνει αθλητισμός στην Ευρώπη που πρέπει να δώσει έμφαση. Πράγματα που στην Ελλάδα δεν τα έχουμε τόσο πολύ συνειδητοποιήσει και πρέπει να πορευτούμε μαζί με την Ευρώπη. Για περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία, αυτό σιγά σιγά θα το αναπτύξουμε για το που πηγαίνει κάθε ευρώ. Ήδη ο κύριος Ιούλιος Συναδινός είχε κάνει πολύ καλή δουλειά και θα προσπαθήσουμε να το αναπτύξουμε".

Για το αν μπορεί ο αθλητισμός να έχει κοινή πορεία με την παιδεία: "Αθλητισμός και σχολείο είναι δύο πράγματα συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά. Ο αθλητισμός πρέπει να συνδυαστεί με την υγεία, με την ευεξία, Αυτό που λέμε για το δια βίου μάθηση, να το κάνουμε δια βίου άθλησης. Ο αθλητισμός δεν είναι κόστος είναι επένδυση".

Για την ενασχόληση του με το αντι-ντόπινγκ: "Αυτός ο τομέας έχει παραμεληθεί. Περισσότερο ήταν οικονομικό θέμα και όχι πολιτικής βούλησης. Πρέπει να είναι μια προτεραιότητα για την αξιοπιστία του αθλητισμού. Όλη η λειτουργία πρέπει να συμβαδίζει με τους διεθνείς κανόνες και τη WADA. Γενικά στο αντι ντόπινγκ η Ελλάδα έχει μια εμπειρία και μπορεί να παίξει ένα πιο σημαντικό ρόλο στο αθλητικό γίγνεσθαι".

Για το πως θέλει να κλείσει αυτή την πορεία: "Παλαιότερα ήταν ένα στοίχημα η δημιουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων τώρα είναι η λειτουργία τους όσων υπάρχουν. Σκοπός μας είναι όσων το δυνατόν περισσότερος κόσμος ν" ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Ο Γενικός Γραμματέας δεν κρίνεται μόνο από τον πίνακα των Ολυμπιακών μεταλλίων αλλά από το ποσοστό του κόσμου ασχολείται με τον αθλητισμό. Έχουμε τον Αντετοκούνμπο, τον Τσιτσιπά, τη Στεφανίδη, τον Πετρούνια, τον Κορακάκη… Αυτοί είναι οι φάροι, ώστε ν" ασχοληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιώργος Μαυρωτάς, ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
Γιώργος Μαυρωτάς: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το νέο ΓΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ