ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Χατ-τρικ ο Νακόπουλος

Χατ-τρικ ο Νακόπουλος

Ο Κώστας Νακόπουλος, νικητής τα τελευταία 3 χρόνια, και η Ελένη Θεοδωρακοπούλου αναδείχθηκαν νικητές στα 5χλμ. στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο Κώστας Νακόπουλος ήταν ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο Παναθηναϊκό στάδιο και σημείωσε την πρώτη νίκη στον 32ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό.

Ο έμπειρος πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων, διένυσε τα 5χλμ σε 15.26 και όπως και πέρυσι αναδείχθηκε νικητής. Δεύτερος με 15.35 ήταν ο Ανδρέας Δημητράκης και τρίτος ο Γιώργος Μίνο με 15.36.

Ο Ανέστης Παπούλιας τερμάτισε τέταρτος με 16.11 και ο αδελφός του Χρήστος πέμπτος με 16.23. Η εξάδα έκλεισε με τον νεαρό πρωταθλητή των αποστάσεων Μάρκος Γκουρλιάς (16.25). Στο αντίστοχο αγώνισμα των γυναικών, η Ελένη Θεοδωρακοπούλου, στην πρώτη της συμμετοχή στην απόσταση τερμάτισε πρώτη με 17.39, μπροστά από την έμπειρη Πόπη Αστροπεκάκη (17.57) και την Μαρία Ζωγραφάκη (18.24). Η συμμετοχή του κόσμου στο αγώνισμα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς ήταν χιλιάδες οι δρομείς που βρέθηκαν στην εκκίνηση και απόλαυσαν τον τερματιμό στο Παναθηναϊκό στάδιο. Ανθρωποι όλων των ηλικιών, που με χαμόγελο στα χείλη έφτασαν στον τερματισμό και ένοιωσαν την μαγεία της συμμετοχής σε έναν τέτοιο γεγονός.

"Για μενα ειναι μεγάλη απόσταση, απο τα 800μ. στα 5.000μ.! Ηταν μια προπόνηση για εμένα. Ο ΑΜΑ είναι μια μεγάλη διοργάνωση, σήμερα οι δρόμοι της Αθήνας γεμίζουν κόσμο, ειναι κατι φοβερό", είπε ο νικητής στο 5άρι Κώστας Νακόπουλος, ενώ από την πλευρά του, ο Ανδρέας Δημητράκης δήλωσε:

"Ηταν πολύ ωραίος αγώνας, η ατμόσφαιρα με τον κόσμο στους δρόμους ήταν καταπληκτική, ο καιρός ευνόησε τους δρομείς, όλα ήταν εξαιρετικά. Είναι ωραίο να στηρίζουμε τέτοιους αγώνες και εγώ έτρεξα για την ΕΛΕΠΑΠ την οποία θέλω να ευχαριστήσω".

Ο τρίτος της κούρσας, Γιώργος Μίνο, είπε: "Ο αγώνας ήταν κυρίως προπόνηση για μένα. Ηταν πολύ ωραία η διαδρομή, αρκετή εύκολη και ευχάριστη. Πάντα χαίρεσαι όταν τερματίζεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο…". "Τ ο ευχαριστήθηκαν πολύ είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση και ο κόσμος στους δρόμους, μας στήριξε σε μεγάλο βαθμό. Ετρεξα για να συμπαρασταθώ στην ΕΛΕΠΑΠ, που βοηθά τα παιδιά με αναπηρία", είπε η νικήτρια στις γυναίκες, ενώ η δεύτερη της απόστασης δήλωσε: " Για εμενα αυτή η κούρσα ηταν κατι σαν την Αρχη της προπόνησης. Στόχος μου ειναι να τρέξω μαραθώνιο στη Βιέννη τον Απρίλιο οπότε σιγα-σιγά ανεβάζω χιλιόμετρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ