ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Βελτίωση της διαδρομής του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης

Βελτίωση της διαδρομής του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης

Ακόμα καλύτερη θα είναι η διαδρομή του 4ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, στην οποία έγιναν νέες βελτιώσεις λόγω της αυξημένης συμμετοχής δρομέων, έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να ζήσουν μία ανεπανάληπτη δρομική εμπειρία το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου!

Με δεδομένη την συμμετοχή περισσότερων από 4.500 δρομέων στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χιλιομέτρων, η Οργανωτική Επιτροπή σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης προχώρησε σε μερική τροποποίηση της διαδρομής, που θα έχει ως αφετηρία το κεντρικότερο σημείο της πόλης, την Πλατεία Αριστοτέλους και θα εκτείνεται έως το τέλος της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία θα είναι χωρισμένη σε δύο διαζώματα προκειμένου οι δρομείς να μπορούν να κάνουν επιτόπια αναστροφή.

Η καινούργια διαδρομή, που θα αποτελείται από δύο στροφές των 10,5 χιλιομέτρων, έλαβε πιστοποίηση IAAF από τον κ. Γιώργο Δούση και θα πρόκειται για βελτιωμένη έκδοση της προηγούμενης, η οποία ήδη είχε χαρακτηριστεί ως διαδρομή πέντε αστέρων.

« Μία διαδρομή πέντε αστέρων γίνεται ακόμα καλύτερη, ώστε οι δρομείς να απολαύσουν έναν ακόμα πιο άρτιο αγώνα και να υπάρχει καλύτερος έλεγχός τους από την Τεχνική Επιτροπή. Λόγω της τεράστιας συμμετοχής δρομέων, η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί με τη δύση του ηλίου στις 18:45 από την Πλατεία Αριστοτέλους, το κεντρικότερο σημείο της Θεσσαλονίκης.
Η νέα διαδρομή σχεδιάστηκε με τέλειο τρόπο, έτσι ώστε οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου να μην εμποδίζονται από την εκκίνηση του Δρόμου 5.000μ. στο τέλος της προσπάθειάς τους. Έτσι, το καλό έγινε ακόμα καλύτερο, καθώς η Τεχνική Επιτροπή της διοργάνωσης και η ίδια η πόλη έδειξε τα αντανακλαστικά της, το μεράκι της και την αγάπη της γενικότερα για τον θεσμό που αποτελεί πλέον ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης
», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης, κ. Δρόσος Χριστόπουλος.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Εκκίνηση στην Πλατεία Αριστοτέλους επί της Λεωφόρου Νίκης, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναστροφή και όδευση επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατόπιν στρίβει δεξιά επί της Γ’ Σεπτεμβρίου, όδευση αριστερά στη Μ. Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, αναστροφή και όδευση επί της Καρατάσου, Λεωφόρος Κουντουριώτου, Λεωφόρος Νίκης, όπου οι αθλητές τερματίζουν μπροστά στο Λευκό Πύργο, μετά από δύο γύρους.

Ο4ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκηςδιοργανώνεται από τον Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS και είναι ενταγμένος στο ελληνικό και διεθνές καλεντάρι τουΣΕΓΑΣ, τηςAIMSκαι της ΕΑΑ. Παράλληλα υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών φορέων, φορέων υποστήριξης και εθελοντικών φορέων, όπως αυτοί φαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.thessalonikihalfmarathon.org.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ