ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

"Τρέχουμε για τη μνήμη της Αντριάνας μας"

"Τρέχουμε για τη μνήμη της Αντριάνας μας"

Η Ζέφη και ο Γιάννης Αναυπλιώτης, θα τρέξουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στη μνήμη της κόρης τους, Αντριάννας.

Οι ανθρώπινες ιστορίες πίσω από κάθε συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είναι μοναδικές, σμιλεμένες μέσα από τη ζωή αλλά και το θάνατο. Συγκλονιστική είναι η περίπτωση της οικογένειας Ναυπλιώτη που βιώνει το απόλυτο δράμα και επιδιώκει τη λύτρωση μέσα από την εκκίνηση και τη συμβολική συμμετοχή.

Η Ζέφη και ο Γιάννης Αναυπλιώτης, αμφότεροι εκπαιδευτικοί στο επάγγελμα, στις 5 Οκτωβρίου έχασαν από τη μία στιγμή στην άλλη την «ψυχούλα» τους. Λίγες μέρες πριν γιορτάσει τα δέκατα γενέθλια της η μικρή Αντριάννα έσβησε στα χέρια τους. Οι γιατροί αποφάνθηκαν πως ο ξαφνικός θάνατος της μοναχοκόρης τους οφείλονταν σε ανεύρισμα στο κεφάλι. Συμβαίνει σε μία περίπτωση στις 100.000. Ο χρόνος πάγωσε. Ο νους σταμάτησε. Η Αντριάννα έγινε ένα μήνυμα ζωής.

Με την Κορακάκη

Η Αντριάννα είχε πάθος με τον αθλητισμό και ειδικά τον στίβο και ήταν μέλος του συλλόγου «Βέλος» Παλαιού Φαλήρου. Είχε λάβει μέρος και σε τρεις παιδικούς μαραθωνίους. Είχε χαρεί τόσο πολύ που στην περσινή διοργάνωση είχε συναντηθεί με την χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη. "Το κορίτσι μας αγαπούσε όλα τα αθλήματα. Είχε κάνει ιππασία αλλά είχε αγάπη με τον στίβο και ειδικά με τα δρομικά αγωνίσματα. Τα τελευταία τρία χρόνια συμμετείχε στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Ζούσε για αυτό. Περίμενε να αγωνιστεί και εφέτος αλλά δεν πρόλαβε", λέει στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» με τρεμάμενη φωνή η μητέρα της Ζέφη.

Πριν από τα γενέθλια

Το τελευταίο βράδυ πριν "φύγει" η Αντριάννα επηρεάστηκε από είδηση που άκουσε για την κακοποίηση ενός παιδιού. Πριν κοιμηθεί ρώτησε τη μητέρα της: "Γιατί υπάρχει κακία στον κόσμο; Γιατί να βασανιζονται παιδιά; Γιατί να υπάρχουν ορφανά και άρρωστα παιδιά; Απόψε θα συναντησω τον παππού". Λίγες ώρες μετά ξεψύχησε... Στις 30 Νοεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, θα είχε τα γεννέθλια της... "Πριν από ένα χρόνο υπήρξαν κάποια συμπτώματα. Το παιδί υποβλήθηκε σε αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις αλλά οι γιατροί μας είπαν πως ο οξύς πόνος οφείλονταν σε ημικρανία. Δεν ξέρω τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει εάν υπήρχε έγκαιρα σωστή διάγνωση. Το κακό έγινε. Η Αντριάννα δεν γυρίζει πίσω", λέει η μητέρα της.

Η φανέλα με το "6"

Η Αντριάνα την τελευταία φορά είχε τρέξει με το Νο6 στη φανέλα και οι γονείς της θα τιμήσουν τη μνήμη της με την συμμετοχή τους: "Θα τρέξουμε στον δρόμο των 5 χλμ με την φανέλα και τον αριθμό της κόρης μας. Εγώ και ο άντρας μου δεν έχουμε ξανατρέξει, αλλά θέλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη της. Θα τρέξουμε για να στείλουμε το μήνυμα μας. Για να μην κλείνουμε τις πόρτες όταν ακούμε πως παιδιά κακοποιούνται δίπλα μας. Για να στείλουμε το μήνυμα της κόρης μας, να μην κλείνουμε τα μάτια στα φτωχά, αδύναμα και ορφανά παιδιά", λέει με συγκίνηση η Ζέφη.

Μάλιστα δημιούργησε το paizoumemazi.blogspot.gr, όπου δημοσιεύει φωτογραφίες και ιστορίες της Αντριάνας. Ο πρόλογος συγκλονίζει: "Άνοιξε τα μικρά σου φτερά και πέτα ψηλά γλυκιά μου κορούλα, Ανδριάνα μου, εκεί, είναι ο απέραντος ουρανός, είναι η αγάπη, η αιώνια χαρά και η γαλήνη. Πέτα μικρή μου όσο πιο ψηλά μπορείς...σ΄αγαπάω τόσο πολύ...καμία δύναμη δεν είναι πιο δυνατή από την απέραντη αγάπη μας, κορούλα μου, μονάκριβο παιδί μου".

Οι γονείς της Αντριάνας στέλνουν μηνύματα ζωής και δίνει ραντεβού στην εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Εκεί που όλοι προσδοκούν ένα νέο ξεκίνημα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ