ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Τρέχει ο "Φιλέας Φογκ"

Τρέχει ο "Φιλέας Φογκ"

Ο Βέλγος μαραθωνοδρόμος Στέφαν Ένγκελς έσπασε όλα τα ρεκόρ. Έτρεξε σε 365 μαραθωνίους σε 365 μέρες.

Ο αγαπητός Φιλέας Φογκ έκανε το γύρο του κόσμου σε 80 μέρες! Ο Στέφαν Ένγκελς έκανε το δικό του γύρο του κόσμου, τρέχοντας!

Ο Βέλγος μαραθωνοδρόμος ολοκλήρωσε το Σάββατο (5/2) στη Βαρκελώνη το μεγάλο στόχο του: Να συμμετάσχει σε 365 μαραθωνίους σε 365 μέρες!

Ο 49χρονος άνδρας ξεκίνησε από το σπίτι του στη Γάνδη στις 5 Φεβρουαρίου του 2010 και κάλυψε απόσταση 15,401 χιλιομέτρων. Συμμετείχε σε αγώνες στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στον Καναδά, στο Μεξικό, στη Μεγάλη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φυσικά από το πρόγραμμα του δεν θα μπορούσε να λείψει και ο κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας. Το προηγούμενο ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες είχε ο 62χρονος Ιάπωνας Ακιχόρι Κουσούντα που έτρεξε σε 52 συνεχόμενους αγώνες το 2009.

"Δεν θεωρώ το χρόνο που πέρασα ως βάσανο. Είναι μια κανονική δουλειά. Τρέχω όπως ο κάθε άνθρωπος πηγαίνει στη δουλειά του τη Δευτέρα το πρωί, είτε το θέλει είτε όχι. Δεν έχω πάντα όρεξη να τρέξω, αλλά όταν τελειώνω τον αγώνα, πηγαίνω για μπάνιο, κάνω φυσιοθεραπεία και έτσι τελειώνει η μέρα", τόνισε ο πρώην γραφίστας.

Ο Ένγκελς υποφέρει από άσθμα και όταν ήταν μικρός, οι γιατροί τον συμβούλεψαν να μην κάνει ποτέ αθλητισμό. Ο επονομαζόμενος και "marathonman 365" αποφάσισε να συμμετάσχει σε 365 μαραθωνίους για να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ