ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Το ρεκόρ, οι βραβεύσεις και οι καινοτομίες του 3ου Αγώνα Ιστορικής Μνήμης

2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ)
2ος Αγώνας Δρόμου Ιστορικής Μνήμης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ) EUROKINISSI

Στις 8 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 3ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη με πολλές εκπλήξεις για όλους όσους θα πάρουν μέρος, αλλά και με σημαντικές παρουσίες.

Η αντίστροφη μέτρηση για την 3η αθλητική διοργάνωση “Αγώνες Ιστορικής Μνήμης-Νέα Σμύρνη” έχει ξεκινήσει, με την Ιωάννα Καρυοφύλλη, Αντιδήμαρχο Νέας Σμύρνης και υπεύθυνη στον τομέα Αθλητισμού της πόλης να αποκαλύπτει κάποιες ιδιαίτερες λεπτομέρειες του φετινού Nea Smyrni Historic Run.

Δεδομένου ότι η τρίτη χρονιά, κάθε διοργάνωσης είναι κομβικής σημασίας, καθώς ο ενθουσιασμός της εκκίνησης “δοκιμάζεται”, με την ανάγκη για εξέλιξη να είναι επιτακτική, η κ. Καρυοφύλλη εξήγησε πως “από τον πρώτο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης είχαμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη, γνωρίζοντας ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Είχαμε λοιπόν, αποφασίσει ευθύς εξ αρχής πως θα επιδιώκαμε κάτι καλύτερο, για τον επόμενο χρόνο. Δέσμευση που έγινε ακόμα πιο σημαντική, από την τεράστια ανταπόκριση των δυο πρώτων αγώνων. Πλέον, διαθέτουμε και μεγαλύτερη εμπειρία για να διαχειριστούμε τα πράγματα. Μη ξεχνάμε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο δομικό γεγονός της Αττικής, μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας και απολαμβάνουμε την αναγνωρισιμότητα του δομικού κινήματος. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως οι συμμετοχές ξεπέρασαν αυτές των προηγούμενων ετών, ενώ μεγάλη είναι και η συμμετοχή των σχολείων, στα οποία δώσαμε πολλή σημασία σε ό,τι αφορά τη διάδοση του Αγώνα Ιστορικής Μνήμης, μέσω της ενημέρωσης.

"Γέφυρα" του πολιτισμού, του αθλητισμού και της ιστορίας της Νέας Σμύρνης

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να αναφέρω πως έχουμε επιλέξει να διεξάγεται ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης κοντά στην Ημέρα Αθλητισμού που έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας (2/10). Σε ό,τι αφορά ωστόσο, την επίδοση ενός μεγαλύτερου συμβολισμού, φέτος, την Τρίτη 3/10 έγινε στη Σμύρνη ιστορική συναυλία, με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης, που είχε Τούρκους καλλιτέχνες και Τούρκο Μαέστρο, παρουσία της “Εστουδιαντίνα (ελληνική ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής) και του Γιώργου Νταλάρα. Σε αυτήν τη συναυλία βρέθηκε και αντιπροσωπεία της Πόλης μας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Σταύρο Τζουλάκη. Θελήσαμε με αυτόν τον τρόπο να κάνουμε τη γέφυρα του αθλητισμού, του πολιτισμού και της ιστορίας της πόλης μας”.

Οι τιμητικές διακρίσεις

Κάθε χρόνο γίνονται τιμητικές διακρίσεις, σε πρόσωπα που έχουν διαγράψει ξεχωριστή πορεία στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, καθώς ο Αγώνας Ιστορικής Μνήμης είναι ετήσιος αθλητικός και πολιτιστικός θεσμός της πόλης της Νέας Σμύρνης. “Φέτος θα τιμηθούν οι εξής: α) ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, για τη μαραθώνια διαδρομή στον πολιτισμό, τον οποίον έχει υπογράψει με “χρυσά” γράμματα, β) ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος για τη μαραθώνια διαδρομή, από διοικητικής θέσεως, ως πρόεδρος της ΚΟΕ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κολύμβησης, γ) η Εθνική Παραολυμπιακή ομάδα της ξιφασκίας, που θα πάρει μέρος για τρίτη διαδοχική χρονιά στη διοργάνωση μας. Επικεφαλής θα είναι και ο Πάνος Τριανταφύλλου, αθλητής που πρόσφερε στην Ελλάδα, το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο (αργυρό), σε ό,τι αφορά το άθλημα της ξιφασκίας σε επίπεδο Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων”, δ) δ) η ιστιοπλόος Βιργινία Κραβαριώτη, η οποία έχει πάρει μέρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη συμμετοχή της σε αυτούς του 2008 να ολοκληρώνεται με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος και στ) η Βούλα Καντζά, πρωταθλήτρια Ελλάδας στα ΑμεΑ, στα 100μ., τα 200μ., αλλά και στο μήκος και μέλος της Παραολυμπιακής ομάδας, στο Ρίο.

Η Βιργινία Κραβαριώτη αναφέρθηκε στον “Αγώνα Ιστορικής Μνήμης-Νέα Σμύρνη 2017”, εξηγώντας πως “πρόκειται για σημαντική ενέργεια που αφορά πόλη με μεγάλη ιστορία. Ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να τη μάθει, μέσω του αθλητισμού. Θα λάβω για πρώτη φορά μέρος, διότι τις προηγούμενες χρονιές είχα υποχρεώσεις με την Εθνική και δεν κατάφερα να παραστώ σε αυτό το τεράστιο event που διοργανώνει η πόλη μου, την τελευταία τριετία Η ένωση του πολιτισμού με τον αθλητισμό είναι που κάνει εξόχως ιδιαίτερη, αυτή τη διαδρομή. Είναι πάντα σημαντικό, αθλητές που έχουμε εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε μεγάλες διεθνής διοργανώσεις να 'χουμε τη δυνατότητα να ανταποδώσουμε στην κοινωνία, όσα καλά μας έχει δώσει. Εξίσου σημαντικό είναι να μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας στα παιδιά, να τους εξηγούμε τη σημασία του αθλητισμού στις ζωές τους. Μέσω αυτής της οδού, μπορούν να κοινωνικοποιηθούν, να δομήσουν χαρακτήρα και φυσικά, να έχουν υγεία. Γενικότερα, η ενασχόληση με τον αθλητισμό μόνο να σου προσφέρει καλά πράγματα έχει”.

Η καινοτομία του 3ου αγώνα Ιστορικής Μνήμης

Για πρώτη φορά θα δοθούν και χρηματικά έπαθλα “ένα μικρό βραβείο που θα προσφέρει το αθλητικό σωματείο Γυναικών “Καλλιπάτειρα”, με το οποίο έχουμε υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας. Θα το λάβουν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες, της διαδρομής των 10χλμ”.

Η 3η Αθλητική Διοργάνωση “Αγώνες Ιστορικής Μνήμης-Νέα Σμύρνη 2017” Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός, σε συνεργασία με τον Πανιώνιο ΓΣΣ, το Σύλλογο Αθλουμένων Φίλων του Άλσους Νέας Σμύρνης, το Τμήμα Νεότητας Νέας Σμύρνης του Ερυθρού Σταυρού και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, του αθλητικού σωματείου Γυναικών “Καλλιπάτειρα” και του ΣΕΟ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στον οριοθετημένο χώρο, μπροστά στην Πλατεία Νέας Σμύρνης (άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου), όπου θα είναι και ο τερματισμός. Ο αγώνας των 10χλμ. θα ξεκινήσει στις 09.00, αυτός των 5χλμ στις 10.45, στις 11.45 θα ξεκινήσουν τη διαδρομή των 2.5χλμ οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και στις 12.15 οι μετέχοντες στη γενική κατηγορία, τα ΑμεΑ και τα μέλη της Special Olympics Hellas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ