ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Τετραήμερη γιορτή ο Μαραθώνιος Ναυπλίου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για τον Μαραθώνιο Ναυπλίου όπου και παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις που θα συνοδεύσουν τον αγώνα ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου, του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλου, του μέλους του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και αντιπροέδρου της Ο.Ε. Γιάννη Μπόλλα, των αθλητών Μάγδα Γαζέα και Γρηγόρη Σκουλαρίκη και με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου και Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικο ξενοδοχείο της ΑΘήνας η επίσημη Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης των Χορηγών, των συνεργασιών, των παράλληλων πολιτιστικών προγραμμάτων και άλλων πρωτοβουλιών που θα πραγματοποιηθούν στο Ναυπλίου το τετραήμερο από την Πέμπτη 1 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ι. Κωστούρος, αφού ευχαρίστησε την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την συνεργασία του Μαραθωνίου Ναυπλίου με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και την στήριξη του κοινωνικού έργου της, τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστα Παναγόπουλο, τους παρευρισκόμενους αθλητές και τους χορηγούς, έκανε εκτενή αναφορά στην παρουσία της Σ. Σ. Ευελπίδων στο Ναύπλιο με αφορμή των εορτασμό των 190 χρόνων από την ίδρυση της και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν παράλληλα με συμμετοχή στον Μαραθώνιο δρόμο και στην Λαμπαδηδρομία, έκανε σύντομο απολογισμό των 4 προηγούμενων ετών, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία και τη συνεργασία όλων των φορέων του Δήμου για τη διοργάνωση κατέληξε "Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου αποτελεί μία ακόμα διοργάνωση στο «Ναύπλιο 365 ημέρες» που εκτός από αθλητική χροιά διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι στο Ναύπλιο στη μεγάλη γιορτή στις 4 Μαρτίου του 2018".

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, αναφέρθηκε στην συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διοργάνωση του 5ου Μαραθωνίου Ναυπλίου επαναλαμβάνοντας την δέσμευση της Περιφέρειας να είναι συνδιοργανωτής στην μεγαλύτερη διοργάνωση που γίνεται στην Αργολίδα και την Πελοπόννησο, τον Μαραθώνιο Ναυπλίου. Δεν παρέλειψε να τονίσει τα οφέλη που προκύπτουν από μια τέτοια διοργάνωση για τον Νομό και την ευρύτερη Περιφέρεια. Τόνισε δε την πίστη της περιφέρειας ότι ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου αποτελεί πια θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Αργολίδας, της Πελοποννήσου, της Ελλάδας αλλά και προορισμός τουριστικός.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την τιμητική πρόσκληση και την βράβευσή του από τον Δήμαρχο, τόνισε την εξαιρετική εικόνα που έχουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του Μαραθώνιου του Ναυπλίου, αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣΕΓΑΣ να είναι αρωγός στην διοργάνωση και ευχήθηκε επιτυχία και το 2018.

Η Συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του πλαισίου της Διοργάνωσης από τον Τεχνικό Δ/ντή Ε. Παπαποστόλου.

Οι δράσεις της Ο.Ε. που θα πλαισιώσουν και θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο, μέσα από την επιτυχημένη Διοργάνωση του Μαραθωνίου Ναυπλίου, το Ναύπλιο σε Φιλικό, Αθλητικό και Τουριστικό προορισμό. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν:

• Η συνεργασία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και το μήνυμα «Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών, γιατί η νίκη στον αγώνα ενός ανθρώπου για ζωή μπορεί να είσαι μόνον εσύ!».

• Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν με την τιμητική παρουσία της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

• Το πρόγραμμα ανακύκλωσης goECO που γίνεται σε συνεργασία με την «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο».

• οι Χορηγοί που συμβάλουν στη Διοργάνωση.

• Τα παράλληλα προγράμματα επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία με τη συνεργασία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αργολίδας, το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και την Δ/νση πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.

• Το Εορταστικό - Μουσικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο που κορυφώνεται με την Μαραθώνια Νύχτα Εκπτώσεων το Σάββατο 3/04/18 .

• Τον δωρεάν Καρδιολογικό Έλεγχο που θα γίνει με την ευγενική προσφορά του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ