ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Στραμμένα στο Γκαλά της AIMS τα βλέμματα της δρομικής κοινότητας

Rosa Mota of Portugal crosses the finish line to win the women's division of the 91st Annual Boston Marathon Monday, April 20, 1987 in the time of 2:25:21. (AP Photo/Peter Southwick)
Rosa Mota of Portugal crosses the finish line to win the women's division of the 91st Annual Boston Marathon Monday, April 20, 1987 in the time of 2:25:21. (AP Photo/Peter Southwick) ASSOCIATED PRESS

Το βράδυ της Παρασκευής (10/11, 19.30) θα πραγματοποιηθεί το GALA της AIMS και θα ανακοινωθούν ο καλύτερος και η καλύτερη μαραθωνοδρόμος της χρονιάς.

Στραμμένα στην Αθήνα θα είναι τα βλέμματα της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας το βράδυ της Παρασκευής, καθώς στο λαμπερό γκαλά που διοργανώνει η AIMS, η Διεθνής Ένωση Μαραθωνίων Δρόμων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων, θα ανακοινωθούν ο καλύτερος και η καλύτερη μαραθωνοδρόμος της χρονιάς.

Δύο μόλις ημέρες πριν την εκκίνηση του 35ου Μαραθωνίου της Αθήνας του Αυθεντικού στην αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα γίνει γνωστό ποιος από τους δύο υποψηφίους ανά κατηγορία (άνδρας/γυναίκα) θα αναδειχθούν ως οι καλύτεροι.

Στους άνδρες υποψήφιοι είναι ο Ελιούντ Κιπτσόγκε από την Κένυα, ο οποίος κέρδισε τον Μαραθώνιο του Βερολίνου σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ 2.03.32 και 2.00.25 σε αγώνα ειδικών συνθηκών στη Μόντσα της Ιταλίας ο επίσης Κενυάτης Τζέφρι Κίρουι που κέρδισε τον Μαραθώνιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της IAAF στο Λονδίνο με 2.08.27

Στις γυναίκες υποψήφιες είναι η Ρόουζ Τσελίμο από το Μπαχρέιν που κέρδισε τον Μαραθώνιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της IAAF στο Λονδίνο με 2.27.11 και η Μαίρη Κεϊτάνι από την Κένυα που κέρδισε τον Μαραθώνιο του Λονδίνου σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις γυναίκες με 2.17.01

Τους νικητές θα αναδείξουν κατόπιν ψηφοφορίας τα μέλη της AIMS.

Εκτός από τα βραβεία για τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους, διακρίσεις θα απονεμηθούν και στους αγώνες εκείνους που έχουν επιδείξει βέλτιστες πρακτικές σε θέματα περιβαλλοντικής και κοινωνικής πολιτικής και οι οποίοι θα παραλάβουν αντιστοίχως το Βραβείου Πράσινου Μαραθωνίου και Κοινωνικής Προσφοράς, οι οποίοι για φέτος είναι ο Μαραθώνιος Sanlam του Κέιπ Τάουν και ο Μαραθώνιος Λουλουδιών Μεντελίν της Κολομβίας, αντιστοίχως.

Επιπλέον θα τιμηθεί με βραβείο για τη συνολική προσφορά της η Ρόζα Μόττα, η "χρυσή" ολυμπιονίκης της Σεούλ και μία από τις καλύτερες μαραθωνοδρόμους όλων των εποχών, που έχει συνδέσει το όνομα της με τον Μαραθώνιο της Αθήνας, αφού κέρδισε το πρώτο μεγάλο μετάλλιο της καριέρας, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 1982.

Εκτός από τις σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητικού χώρου, λαμπερές παρουσίες θα βρεθούν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής και για τις απονομές των βραβείων. Ο Αλέξης Κωστάλας και φέτος θα επωμιστεί τον ρόλο του κεντρικού παρουσιαστή, ενώ το “παρών” θα δώσουν για τις απονομές η δημοφιλής τραγουδίστρια Τάμτα και καταξιωμένοι δημοσιογράφοι όπως οι Νίκος Βαφειάδης (ANT1), Μαρία Νικόλτσιου (ALPHA), Ελενα Μπουζαλά (ΕΡΤ), Νίκος Αρμένης (STAR) και η παρουσιάστρια Ντορέττα Παπαδημητρίου (SKAI).

Η μεσόφωνος Ειρήνη Καράγιαννη συνοδευόμενη στο πιάνο από τον Παύλο Σιφναίο θα πλαισιώσει την εκδήλωση με τη μελωδική φωνή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ