ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Σούμγκονγκ, από το χρυσό στο Ρίο μία ανάσα από τη φυλακή

Σούμγκονγκ, από το χρυσό στο Ρίο μία ανάσα από τη φυλακή

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στον Μαραθώνιο, Τζεμίμα Σούμγκονγκ, βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας και πλέον κινδυνεύει με φυλάκιση.

Πριν από 15 μήνες έζησε το απόλυτο όνειρο για κάθε αθλητή και δη για Μαραθωνοδρόμο,  τώρα κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης. Ο λόγος για τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο, Τζεμίμα Σούμγκονγκ.

Στις 23 Απριλίου αγωνίστηκε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου, ωστόσο δύο εβδομάδες αργότερα έγινε γνωστό πως βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ.

Συγκεκριμένα, στο δείγμα της ανιχνεύτηκε ερυθροποιητίνη και πριν από λίγες ημέρες (07/11) ανακοινώθηκε η ποινή της η οποία είναι τετραετής αποκλεισμός. Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική τιμωρία που αναμένεται να δεχθεί.

Για να δικαιολογήσει την ουσία που βρέθηκε στο αίμα της παρουσίασε ένα έγγραφο από νοσοκομείο του Ναϊρόμπι στο οποίο φαινόταν ότι της είχε χορηγηθεί φάρμακο για να αντιμετωπίσει την αιμορραγία από εξωμήτρια εγκυμοσύνη. Το νοσοκομείο διέψευσε το συγκεκριμένο γεγονός και έτσι η Σούμγκονγκ κατηγορείται για πλαστογραφία.

Η επιτροπή αντιντόπινγκ του Ναϊρόμπι εισηγήθηκε ήδη στον αρμόδιο εισαγγελέα την τιμωρία της παραθέτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν την πλαστογραφία και έτσι κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης. Σύμφωνα με τη νομοθεσία μπορεί να μπει στη φυλακή μέχρι και για τρία χρόνια.

Photo credits: Johannes Eisele/Pool Photo via AP

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24