ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Run Greece Αλεξανδρούπολης: Ρεκόρ αγώνων σε όλες τις κατηγορίες

Run Greece Αλεξανδρούπολης: Ρεκόρ αγώνων σε όλες τις κατηγορίες

Με πολλές συμμετοχές και ρεκόρ αγώνων σε όλες τις κατηγορίες πραγματοποιήθηκε Run Greece Αλεξανδρούπολης.

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Αλεξανδρούπολη, η άψογη διοργάνωση και η συμμετοχή των κατοίκων της πόλης που άκουσαν το άλεσμα των διοργανωτών να σηκωθούν από τον καναπέ και να αφήσουν τα πληκτρολόγια, εισακούστηκαν και σε όλο το μήκος της διαδρομής εμψύχωναν τους συμμετέχοντες.

Όλα αυτά συντέλεσαν να «πέσουν» τα ρεκόρ διαδρομής της Αλεξανδρούπολης στα 10χλμ τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Στους άνδρες επικεφαλής τέθηκε από την εκκίνηση ο Γιώργος Κατάκαλος (ΟΚΑ Καβάλας) και τερμάτισε σε 35.22 καταρρίπτοντας την περσινή επίδοση του Απόστολου Γκάτζιο με 37.41.

«Είναι η πρώτη φορά που μετέχω σε αγώνα του Run Greece. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την επίδοσή μου, άλλωστε είναι ένα τεστ για την συμμετοχή μου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 8 Νοεμβρίου για τον οποίο προετοιμάζομαι. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Δημήτρη Θεοδωρικάκο», μας δήλωσε ο νικητής. Την δεύτερη θέση πήρε ο Δημήτρης Βογιατζής με επίδοση 37.19 και τρίτος ο Κωνσταντίνος-Μάριος Δεληγιώργης με 38.21.

Ένα νέο ρεκόρ επίσης δημιούργησε η Μαργαρίτα Ντίνα (ΣΠΑΚ Νεάπολης) τερματίζοντας σε 41.34 καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ της Λητούς Καλογιάννη με 49.42. «Ηταν μια υπέροχη εμπειρία, όλα ήταν τέλεια στη διοργάνωση, βοήθησαν βέβαια και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες (σ.σ. ηλιοφάνεια με ελαφρά συννεφιά). Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ο κόσμος που είχε βγει στους δρόμους και μας χειροκροτούσε. Ήταν δεύτερη φορά που μετέχω σε αγώνα του Run Greece. Η επίδοσή μου δεν με ικανοποιεί αλλά είμαστε σε φάση προετοιμασίας». Η Ντίνα γυμνάζεται με τον Αντώνη Στόικο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε Μάρθα Παπαζαχαρία με χρόνο 47.06 και Τρίτη η Κυριακή Τάρρου 47.39.

Στους αγώνες παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Εβρου Γιώργος Πέτροβιτς, ο γγ του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Αν Μακεδονίας Πασχάλης Μπούμπας ενώ ο οικοδεσπότης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης συμμετείχε στον αγώνα των 10.000μ.

Ρεκορ και στα 5.000μ

Και στην απόσταση των 5.000μ"έπεσαν" τα ρεκόρ της διαδρομής στην Αλεξανδρούπολη (ρεκόρ αγώνων) τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.

Ο Μάριος Αποστολίδης από την Κύπρο, ντουμπλάρισε τις νίκες του, αφού μετά την περσινή νίκη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και φέτος. Με την φετινή του επίδοση κατέρριψε το περσινό του ρεκόρ (17.06) και τερμάτισε σε 16.33. "Ξεκίνησα προετοιμασία πριν λίγες ημέρες και στόχος μας με τον προπονητή μου (Πανίκος Κυπριανού) ήταν ένας χρόνος κοντά στα 16.30. Πέτυχα 16.33 και είμαι ευχαριστημένος. Προετοιμάζομαι για τον νυχτερινό ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης μας είπε ο Κύπριος Αθλητής και συμπλήρωσε. "Είναι ένας αγώνας που έλλειπε από την Θράκη και μου αρέσει να τρέχω εδώ. Ηδη έχω τρέξει δύο φορές, επιστρέφω στην Κυπρο φέτος μετά τις σπουδές μου αλλά πιστεύω ίτι θα έρθω και του χρόνου".

Με επίδοση 17.37 τερμάτισε στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Ριζωνάκης και τρίτος ο Σαλί Τσιτάκ με 18.25.

Στις γυναίκες η Ερμιόνη Χασκή πέτυχε επίδοση 22.08 και σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην απόσταση της Αλεξανδρούπολης που κατείχε από τον περσινό αγώνα η Φωτεινή Σκαρλάτου με 23.17, η οποία φέτος τερμάτισε στην τρίτη θέση με 24.01 και δεύτερη η Χρυσούλα Θεοχαρίδου. 23.33.

Ρεκόρ επίσης σημειώθηκε λκαι στις συμμετοχές με αύξηση κατά 35% που έφτασαν τις 2.500 έναντι 1.700 πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ