ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Ρεκόρ διαδρομής στα 5χλμ. του Μαραθωνίου

Ρεκόρ διαδρομής στα 5χλμ. του Μαραθωνίου

Ο Χρήστος Καλλίας ήταν νικητής στη διαδρομή των 5 χλμ, το πρώτο χρονικά από όλα τα events του Μαραθωνίου, πραγματοποιώντας επίδοση ρεκόρ.

Το μεγαλύτερο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της Αθήνας, ο 34ος Αυθεντικός Μαραθωνίος της Αθήνας ξεκίνησε με τη συμμετοχή 50.000 αθλητών από 105 χώρες σε όλες τις διαδρομές, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ.

Το πρώτο χρονικά από όλα τα events της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού ήταν τα 5.000 μέτρα, στα οποία νικητής ήταν ο Χρήστος Καλλίας, που τερμάτισε σε χρόνο 14.47.04, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διαδρομής, ενώ παράλληλα έγινε και ο πρώτος δρομέας που έτρεξε την απόσταση κάτω από τα 15.00. Επιπλέον, έκανε δύο τις νίκες του, αφού ήταν πρώτος και πριν από ένα χρόνο.

Δεύτερος με 15.08 ήταν ο Ιταλός Αντέμε Κουνέο, ο αθλητής που γυμνάζεται στην Ελλάδα με τον Νότη Παπούλια και τρίτος ο Κώστας Νακόπουλος, που με 15.13 βελτίωσε την επίδοση του στην απόσταση.

Τα αποτελέσματα

Ρεκόρ διαδρομής στα 5χλμ. του Μαραθωνίου

"Κατάφερα να κάνω ρεκόρ διαδρομής, έσπασα το δικό μου περσινό ρεκόρ. Δεν μπορώ να περιγράψω τα λόγια, την αίσθηση να τερματίζεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου", είπε ο Καλλίας.

Στις γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού με 17.10, μπροστά από την Ελένη Φιλάνδρα (17.45), ενώ Τρίτη ήταν η Ανθή Κυριακοπούλου με 18.14.

"Έκανα ατομικό ρεκόρ στην διαδρομή και αυτό με ικανοποιεί. Ολη η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, απλά μαγικά να μπαίνεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο", είπε η Πετρουλάκη, που θα πάρει μέρος και στους αγώνες του χειμερινής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ