Ρεκόρ από Φάρα, θερμοκρασία στα ύψη και... λιποθυμίες στο Λονδίνο

Ρεκόρ από Φάρα, θερμοκρασία στα ύψη και... λιποθυμίες στο Λονδίνο

Ο Μο Φάρα έγινε ο ταχύτερος δρομέας στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας στον Μαραθώνιου του Λονδίνου, ο οποίος όμως στιγματίστηκε από τα παράπονά του και τις... λιποθυμίες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

Ο φετινός Μαραθώνιος του Λονδίνου γράφτηκε στην ιστορία για δύο λόγους: αφενός επειδή ο Μο Φάρα έγινε ο ταχύτερος στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας, αφετέρου γιατί καταγράφηκε η υψηλότερη θερμοκρασία στα χρόνια διεξαγωγής του.

Οι διοργανωτές είχαν ενημερώσει από νωρίς τους συμμετέχοντες πως καλό θα ήταν να μην πιέσουν πολύ τους εαυτούς τους για να σημειώσουν υψηλές επιδόσεις λόγω των 23.2 Βαθμών Κελσίου που σημειώθηκαν. Ακόμη κι έτσι όμως, καταγράφηκαν πολλά περιστατικά λιποθυμιών και προβλημάτων, με αρκετούς αθλητές να υποχρεώνονται να αποχωρήσουν για λόγους υγείας.

Paul Harding/PA via AP

Από τη δική του πλευρά, ο Μο Φάρα κατάφερε ακόμη κι έτσι να γράψει ιστορία. Ο "Σερ" έτρεξε τα 26.2 μίλια της διαδρομής σε 2:06:32, επίδοση - ρεκόρ αφού είναι κατά 40 δευτερόλεπτα ταχύτερη από εκείνη του Στιβ Τζόουνς (από το 1985). Χρόνος που τον έφερε στην τρίτη θέση, πίσω από τους Έλιουντ Κιπτσόγκ (Κένια) και Τόλα Σούρα Κιτάτα (Αιθιοπία).

Παρά την εντυπωσιακή επίδοσή του όμως, ο χρυσός ολυμπιονίκης παραπονέθηκε για τη συμπεριφορά των διοργανωτών αφού δεν υπήρχε άμεση αντίδραση στην ανάγκη του για νερό στη διάρκεια της διαδρομής.

"Τα σημεία διανομής νερού ήταν εκνευριστικά", υποστήριξε αρχικά ο Μο Φάρα για να προσθέσει πως "το προσωπικό στο τέλος της διαδρομής βοήθησε πολύ, στην αρχή και στο μέσο όμως ήταν ενοχλητικό. Απασχολούνταν περισσότερο με το να βγάλει φωτογραφίες παρά να βοηθάει εμένα και τους υπόλοιπους δρομείς".

Photo Credits (Κεντρική Φωτογραφία): AP Photo/Kirsty Wigglesworth

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

8 ακραίες θεραπείες για τη φαλάκρα

Δεν μπορείς να φανταστείς τι κάνουν μερικοί άνθρωποι για να μη χάσουν τα μαλλιά τους.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24