ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Πορτογαλική οικογένεια τριών γενεών τρέχει στον Μαραθώνιο της Ιστορίας!

Πορτογαλική οικογένεια τριών γενεών τρέχει στον Μαραθώνιο της Ιστορίας!

Μια πορτογαλική οικογένεια τριών γενεών από την Γερμανία θα λάβει μέρος στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Η παγκόσμια διάσταση του Stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» αποδεικνύεται με τον πιο εμφατικό τρόπο μέσα από την εντυπωσιακή ιστορία του Γερμανοπορτογάλου Μάρκο Μοράις Ντε Αλμέιδα, ο οποίος θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ελλάδα μαζί με τον 69χρονο πατέρα του και τον 17χρονο γιο του, για να τρέξουν και οι τρεις μαζί στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 1 Απριλίου!

Ο Μαραθώνιος της Ιστορίας θα αποτελέσει για την οικογένεια του Μάρκο Μοράις Ντε Αλμέιδα την ιδανική αφορμή για να τρέξουν όλοι μαζί την «κούρσα των τριών γενεών», όπως αποκαλεί το εγχείρημα για το οποίο θα ταξιδέψουν στη χώρα μας.

«Έψαχνα εδώ και καιρό έναν ξεχωριστό αγώνα, για να τρέξω μαζί με τον πατέρα και τον γιο μου, ως πραγματική οικογένεια δρομέων. Είμαστε Πορτογάλοι στην καταγωγή και ζούμε στη Γερμανία, αλλά θέλαμε αυτή η ‘κούρσα των τριών γενεών’ να είναι μοναδική, γι’ αυτό αναζητούσαμε μία διοργάνωση που θα γινόταν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η επιλογή μας ήταν η Θεσσαλονίκη και ο Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’, γιατί έχει σπουδαίο συμβολισμό το να συμμετέχεις σε έναν αγώνα δρόμου στην Ελλάδα, στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης, ταίριαξε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, που συμπίπτει με τις πασχαλινές διακοπές του γιου μου», τόνισε ο Μάρκο Μοράις Ντε Αλμέιδα και συμπλήρωσε:

«Αυτό το ταξίδι θα είναι ένα δώρο για τον πατέρα μου, ο οποίος με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στη ζωή μου και ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια. Με τη βοήθειά του, ξαναχτίσαμε το σπίτι μας με τα ίδια μας τα χέρια. Όσο για τον γιο μου, θα τον έχουμε μαζί μας γιατί συμβολίζει το μέλλον, είναι πλέον ένας νέος άνδρας που ξεκινά τη δική του διαδρομή».

Ο Πορτογάλος δρομέας, η οικογένεια του οποίου ζει εδώ και περίπου 40 χρόνια στη Γερμανία, περιμένει ήδη με ανυπομονησία τη μεγάλη αθλητική γιορτή της 1ης Απριλίου, όπου προσδοκά να ζήσει μία μοναδική εμπειρία:

«Στη Θεσσαλονίκη, θα τρέξουμε όλοι μαζί στον Δρόμο των 10.000 μέτρων. Ελπίζω ότι θα βγω νικητής μεταξύ των τριών, αλλά θα έχω ισχυρό ανταγωνισμό από τον πατέρα μου. Στα νιάτα του ήταν εξαιρετικός αθλητής, έτρεχε σε Μαραθωνίους και μάλιστα τον είχε ζητήσει η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας για να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής! Αγαπάμε πολύ το ποδόσφαιρο στην οικογένειά μου, αλλά και το τρέξιμο. Κάθε χρόνο προσπαθώ να συμμετέχω σε έναν Ημιμαραθώνιο, είτε στην Πορτογαλία είτε αλλού, μαζί με συναδέλφους μου. Έχω ήδη ξεκινήσει ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων ενόψει του ερχόμενου αγώνα και πιστεύω ότι θα είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία για όλους μας!»

Τελευταίες ημέρες εγγραφών! Κλείστε θέση στην εκκίνηση!

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 1 Απριλίου 2018 υπόσχεται μεγαλύτερες συγκινήσεις και περισσότερες εκπλήξεις από κάθε άλλη φορά.

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ.. Παράλληλα με τη διοργάνωση, διεξάγεται και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι τις 7 Μαρτίου και μπορούν να υποβληθούν με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής (ισχύει για τις ατομικές εγγραφές) με e-mail στο [email protected] και [email protected] ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων).

γ. Αυτοπροσώπως (ισχύει για τις ατομικές εγγραφές) στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360).

δ. Για εγγραφή μέσω Ιδρύματος-Φορέα του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης: Ο δρομέας υποβάλλει απευθείας την δήλωσή του στο Ίδρυμα-Φορέα που επιλέγει, εντασσόμενος στην ομάδα του (Running Team).

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ